Året som har gått - 2021


Vad skall man börja med detta år? Ett pandemi år med restriktioner och permittering för min del. Har det varit ett bra år ändå?

Börjar året med att vara permitterad och det var jag ända till slutet av Juni, jobbade 3 dagar i veckan, det funkade bra även om det inte kändes rätt. Säsongen kom aldtig igång den var helt nedstängd.

Detta året blev ett år där mycket stängdes ner i samhället, idrott, krogar, man får inte vara för många i butikerna. Hela detta året har jag jobbat hemifrån.
Man tänker kommer det aldrig ta slut.

Var knappt inne på jobbet men vi tog en tur till dumme mosse och vandrade och grillade krov. Det man har lärt sig detta år man jobbat hemma är att vi arbetar på ett nytt sätt som har blivit bättre.

Lika bra att börja med skiten så man kan ta det roliga i slutet. Året speglas av pandemin då man inte kunnat göra några utsvävningar och man vill inte bli smittat av covid.

När man ändå sitter hemma så började jag med 2 stora tavlor till att ha över soffan med diamond paitning. Det tog månfa månader att göra dem för det går inte sitta för länge med dem.
Jag är nöjd med dem och passar in hos mig.

Äntligen blev man vaccinerad.
Kan säga att det kändes i armen de första dagarna men den andra dosen gjorde inte så ont i armen.

Dos 3 som jag tog den 20 december gick inte lika bra. Jag fick en allergisk reaktion och fick äta lite piller för att minska klådan, det tog ett antal dagar innan svullnaden och rodnande lade sig.

Lite annat pussel blev det under sommaren, jag bygde med Lego och ett hus som jag tittade på. Vad roligt det var att arbeta med hjärnan och fingrarna.
Satte lite belysning i den för att det blev lite mysigare.

Sommaren var lite bättre och i slutet av semestern blev det att jag bjöd mamma på en överraskning.
Vi åkte till Hem och Hobby och sedan ner till Hjo hamn och bodde på hotell där.
Hade otur med vädret, men vi kom ut lite och hade det trevligt. Bara gott att komma bort när man äntligen kunde göra lite saker.

Äntligen kunde vi bjuda ut Lotta på hennes födelsedagspresent då vi skulle göra det för 1 år sedan men pandemin satte stopp för det.
Trevligt sällskap med god mat och fika, ja så en massa snack. Blev lite skrämd att se trängslen vid krogarna då de fått öppna igen. Pandemin är inte över.
Jag har kommit in i dåliga vanor gällande mat. Problemet är att jag vill ta den enkla vägen och tycker inte det är kul med att laga mat. Så min airfryer gick i stort sätt varje dag och med samma typ av mat. Man mår inte bra av det.

Såg reklam och andra som testat på Hellofresh, så i maj började jag med den kassen, och det har fått mig att må bättre, jag vet att jag får i mig näring och jag har kunnat minska ner en av mina vitaminer och det är bra.
Jag får i mig grönsker och testa nya maträtter. Detta är nog det bästa jag kan ha gjort för mig själv. Jag gillar fortfarande inte att laga mat men nu är jag tvungen och jag läger ut det här i bloggen och Instagram för att skall se vad jag äter och att jag äter.

Med matlagningen så föll det mer och mer att man satsade på nya köksgrejer, fått ett "beroende" av Le Creuset saker, har kollat på dem i många år, men började med ungsformar i januari sedan blev det mer och mer.
Tar det slut? Säkert inte, glad att jag inte bor i Amsterdam där brorsan bor för där finns en butik med detta märke och jag har glott många gånger i det fönstret.

Äntligen kom jag iväg till Hybris med Pernilla Wahlgren, äntligen lite nöje och skratt, det behöver man efter ett tufft år med inget nöje.
Jobbet hade kommit igång och ingen permittering mer och årets SDF-SM med Smålandslagen blev av i Nyköping.
Härliga dagar där.
Äntligen jobb som vanligt.

I december blev det hem till pappa på paltmiddag, och mina fastrar, har inte sett dem sedan farmors begravning, det blir ju så dessa pandemitider.

Julen kom och samhället stängs ner igen... smittan är i full fart.
Lite julfix här hemma och satsade på lite dyra presenter... fick presentkort från jobbet och en pengagåva från pappa... blev något jag kollat på en lång tid men de är inte billiga så det blev en visp och vattenkokare av märket Smeg.
Ballongvispar är något jag inte sett till en visp, men var kul att använda när jag för första gången gjorde Cheesecake.
Det avslutar detta året med att fira med mamma med att spela lite spel och kolla på senaste Beck filmen.

Finns säkert mer som hänt detta år. Detta var bara några återblickar av året.>
Har inte avgett några löften för det nya året, jag hoppas att det kommer bli ett bättre år.
Kramizz