Helloween - The Sims 4

Gjorde ett litet hus på den minsta tomten. Jag hade tänkt tända upp pumporna men det gick inte så bra för det var Vinter/vår och det såg så fult ut i trädgården.
Planlösningen
Blandade lite färger som man inte kanske det första att man blandar men jag blev nöjd.
Så här ser det ut inne.
Det var mitt söndagsbygge. Hann inte med så mycket mer.

Längtar till den nya terrängverktyget kommer och den nya expansionen.
Kramizz
Taggar: The Sims 4;

Forsande vatten ger merarbete

Hade inga stora planer under denna veckan, bara ta det lungt och kanske spela lite The Sims 4, men ack så blev det inte.

Jo da veckan började lugnt, men denna veckan åkte vi och handlade på Maxi istället för att hämta en matkasse, insåg att jag sparar mer pengar på att handla på nätet än att gå i affären. Så det får bli lite näthandling framöver.

På torsdagen öppnade de upp den nya delen av asecs som nu går ihop med den del de öppnade upp för ett år sedan tror jag det var. Man får verkligen storstadskänsla när man går i den delen av asecs. Skall bli spännande vad de skall vara nu och fixa till det. Många nya butiker öppnar upp och en del byter platser i köpcentrat.
Indiska skall också öppna butik i slutet av november, nu finns de i centrum, sedan en inredningsbutik som heter Regementet som är en systerbutik till Fabriken som ligger också i centrum.

Alla butiker hade inte öppnat ännu såg jag men kan tänka mig att de gör det snart, en del var lite kryptiska som här kommer det vara något mellan kristall och metall.

Vad saknar ni för butik i Jönköping, någon ni skulle önska skulla öppna här?
Jag skulle kunna tänka mig att Anna K på asecs, varför inte rituals. Båda finna i Jönköping men inte på asces. Någon som inte finns är Lush, något för alla badälskare.

Jag är glad att IEMS har öppnat igen på asecs. Ett besök blev det där och kom ut med en liten kasse.
Det blev ett märke som jag inte trodde skulle köpa, för jag har inte gillat hans design innan, i början gillade jag inte alls den men jag har sett att den sista tiden har det börjat komma några saker som jag kan tänka mig.

Det blev ett par stengodsvaser av märket Ernst.
Jag gillar formen och har tittat på dessa typer av vaser innan men inte köpt några och tur var väl det för jag gillade detaljen med läderremen och metallbrickan.

Ett besök på Lyko blev det också i de nya lokalerna för jag skulle köpa schampo och balsam men då funkade inte appen  där jag har 20% rabatt. Kom på inloggning på bussen hem.

Sedan var jag inne på The Body Shop och köpte den stora kalendern för att överraska mamma med den. Jag tycker verkligen den är bra i år och mamma var värd den.
Hon blev rörd och och fällde en tår. Jag frågade om hon hade kvar den vita svampen som hon fick förra året och det hade hon... jag sa att den behöver hon till lucka 23. Hon tyckte det är för lång tid att vänta, får de om hon håller sig borta från att öppna den.

Innan jag gav kalendern så hörde jag hur det forsade vatten i trappen men jag såg inget. I hissen hördes det ännu mer och jag sa det till mamma och vi lyssnade och sedan så gick vi runt och kollade lite men såg inget så jag ringde jouren för det var efter kl 16.

Det visade sig att ett rör med varmvatten hade gått sönder och källaren svämmade över med ca 4-5 cm vatten.
Mammas förråd var ett av de drabbade. Jag tänke på Kristina och August (mormors farmor och farfar) kortet som  jag trodde var där nere men tur och väl hade mamma tagit upp det. 

Mamma behövde gå igenom förrådet som man inte ens kommer in för det är så fullt. Jag gick hem tidigare på fredagen för att fixa till detta.
Mötte mamma på asecs för hon skulle handla lite och ville se nya delen, jag passade på att gå in på Lyko men då var shampot slut. Typiskt.

Handlade med lite Chop Chop mat och passade på att äta lite och kollade på en vlogg som jag följer och hon hade en haul på Bangerhead. Visade sig att hon hade en rabattkod på 20% och jag hade sådan tur att jag fick det ännu billigare än butik så skall visa er sedan när det kommer vad jag köpte.

Sedan blev det att ta tag i källaren... otur nog har de börjat stänga skräprummet på fredagar så det blev bara att gå igenom en del av kartongerna och sätta tillbaka det, Vi höll på i ca 2 timmar.

Hittade detta och undrade vad det var.
Lade ut det på facebook, brorsan blev intresserad också och han lade ut det på en sajt och fick svar på en minut att det är en rakbladvässare, snöret fattas på denna. Jag minns att morfar hade en lite låda med prylar och antagligen låg denna där i för jag vet att rakblad låg löst där också.
Gissar mig på att denna kan vara fårn 50-talet och nu ligger den i min bokhylla med andra prylar. Den är brorsans om han vill ha den.

Hittade en gammal bok från 1899 som min morfar har haft i sin låda. Tanke på vad som står i så är det nog morfars far som har haft den för han var på Jönköpings regemente, mamma säger att han var kneckt men har för mig att han var något annat i de papper mamma har.
Man kan undra om han har snott den eller om han fått den för den är väl läst och sidorna smular och ligger inte rätt heller. Boken är faktiskt tryckt i Jönköping.
När man ser den översta bilden så är den fin som prydnad måste jag säga.

På lördagen blev det att fortsätta, blev att vi slängde dagen innan sakerna och sedan blev det att dyka in i förrådet igen. Måste ändå säga att mamma har haft tur för det var inte mycket som blev förstört. Det mesta som var längst ner var saker som inte tog skada av vatten. Visst Billybokhyllorna och en amerika kista var av trä men fick vara kvar.

Det som blev förstört var ett gäng LP skivor och en del klarade sig bättre än andra för de hade plats runt sig. Mamma fick slänga mer än hälften men tur och väl var det LP som inte var något att spara på.
Sedan var det en låda med brorsans skolböcker som blev förstörda så det var ju inget av värde heller och sedan en stor tavla mamma gjort så inget att anmäla till försökringsbolaget. Men förrådet fick en rejäl rensning och det finns inte mycket kvar. Inget av värde finns där och har inte funnits heller. Mamma hade inbrott där för ett antal år seda och om det fanns något då så har de snott det.

Det är bara kistan som skall rensas som är kvar men där är bara böcker och annan skit så det klarar mamma själv som hon kan ta när hon vill för nu kommer hon in i förrådet.

Det tog över 3 timmar på lördagen och en bula i huvdet och öm kropp som betalning blev det. Men det är klart. 
Skall försöka ta tag i min källare framöver så det blir bra det också. Behöver slängas ut en massa saker där.

Ha en skön söndag för idag skall jag bara njuta och ta det lungt det är jag värd... spela lite sims kanske efter tvättningen.
Kramizz

Glossybox - Oktober 2018

Denna gång kom det den vanliga rosa Glossyboxen. När man kollar in vad de fick i England så får de Trick och treat boxar...  Kunde de haft i Sverige också tycker jag.
 
Jag skall inte klaga på inneållet i min box. En av de bättre boxarna denna gång måste jag säga.
Tre av produkterna har jag testat.
Cetaphil gillar jag och kul att få fullstor burk, används varje dag och särskilt nu på vintern. Bio -oil testat men glömt bort den ett oar dagar, för att se resultat så skall man använda den ett par gånger i veckan och ett antal veckor.
Benefits The Porefessionel har jag anv en gång, men man behöver använda mycket så frågan är skall den blandas med någon kräm?
Annars säger det slurp slut.
Ögonskuggan och blushen är inte testat, vet inte om jag skall behålla dem.

Nu ser man fram emot nästa box
Ha en skön helg
Kramizz
Taggar: Boxen, Glossybox;