Läkarbesök idag

Dagen började med hälsokontroll, godkänd blir jag inte pga mina vitaminbrister, men det är sådana saker som man vet sen innan så jag passerade ändå...

Vi pratade om metoder att gå ner i vikt... han sa det att 5:2 metoden tror han inte på, inte alls bra att fasta i två dagar... så den avråde han mig från att göra...
För den delen har jag inte börjat med den heller.

På väg från läkare passerar man Rosenlunds rosarium, märks att hösten börjar komma nu, det blommar inte lika vackert. Man tänker inte så mycket på det eftersom man åker förbi med bussen varje vardag till jobbet.

Nästa gång jag går förbi här är det vinter... vem vet kanske snö också.

Mötte grannen som pratade om katten som troligtvis har blivit misshandlad på området, Sen hade hon hittat en katt ute, en ras katt. En helig Birma... den hade hon sett 4 veckor ute, och kontaktade polisen om det var någon som saknade den, sen tog hon hem henne, för det var ingen som hörde av sig.
Hon var så stolt över sin katt.
Hoppas verkligen att det inte är någon som torterar katter här på området.

Var lite orolig för att jag inte sett kelgrisen Bosse på länge, så jag frågade grannen vart han höll hus. Då sa hon att hon att ägaren hade haft honom inne nu för idag gick flyttlastet till Skåne, undra hur katten Bosse skall trivas där, eller vandrar han hit för han saknar alla här på området.

Ikväll blev det Vem tror du att du är med Mia Skäringer... som alltid intressant.
Ha en fortsatt skön måndagskväll
Kramizz
 
Taggar: Blommor, Foto, Katt, TV;

Indiangryta

4 pers
Tillagningstid ca 20 min

400g blandfärs
2 stora lökar
1 vitlöksklyfta
smör eller margarin
1 tsk salt
2 kryddmått malen svartpeppar
1/4 kryddmått cayennepeppar
2½ dl buljong, tärning
3-4 tomater
1 paket djupfrysta bönor, ca 250g
finhackad persilja

1. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök i lite fett i en panna. Höj värmen och bryn färsen under omrörning.
2. Salta och krydda med peppar. Häll i buljongen och låt alltsammans sakta koka under lock ca 5 min.
3. Skär tomaterna i skivor eller bitar. Blanda ner dem samt bönorna i grytan och låt alltsammans koka ytterligare ca 5 min. Strö över rikligt med persilja över grytan.
4. Servera med bandspagetti eller kokt ris och grönsallad.

 
Taggar: Favoritirepris, Recept;

Femtio nyanser av honom

Författare: E. L. James
Uppläsare: Julia Dufvenius

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.

Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.

Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...

Vad jag tycker:
Många pratar om dessa femtio nyanser böckerna, ja varför inte ge sig in på dem.
Jag trodde inte det var en bok jag skulle gilla igentligen för jag gillar med spänning böcker, men jag rycktes med i den, sen kunde man vara utan all erotiska inslag. Men de har väl sin del i historien.
Julia hon är en väldig behaglig uppläsare och boken är mycket lätt att lyssna på för det är inte så många historier och personer iblandade som det blir i en deckare/spänningsbok.

Så nu blir det att ge sig in i de två nästföljande delaran
Femtio nyanser av mörker och Femtio nyanser av frihet.
Ja man måste läsa dem i den ordningen.
Men först skall jag lyssna på Uppgörelsen av Buthler och Öhrlund.

 Omdöme:

Taggar: Boktips, Favoritirepris, Roman;