Köksfix och balkonghäng - Före och Efter

Känner mig inte för att röra mig en meter idag, har hållt på med att rensa och fixa här hemma för att få lite iordning på sakerna. Det är så gott att göra sig av med saker. Någon annan har säkert nytta av det. :)

Jag försöker fixa till balkongen så den skall kännas bättre än vad den har varit innan. Har en del pant som jag skall iväg med sedan är balkongen röjd och jag får en slant till Amsterdamresan. :)

Det var en massa släpande av möbler... först ut med de gamla balkongmöblerna, sedan ner med furubordet i köket, som man var tvungen att montera ner för annars fick man inte ut det från köket.
Sedan var det att släppa ut det tunga bordet till balkongen... skivan väger ton hehe. Mamma hon trippade som ett mellanting med en dansare och Fred Flinta... då blev det lite skratt bland allt tungt bärande.

När jag skulle ha in "nya" köksbordet jag fått av en på jobbet så kom inte heller den igenom köksdörren. Så det var att skruva bort två ben och på det igen.

Före
När jag kollade på bilderna från innan så såg jag äldre bilder innan man fick den nya bänksivorna och bort med tvätthon. Det var då inte vackert.
Nu har jag inte ändrat så mycket i köket men det kommer det att göras när jag sedan får nya tapeter, köksluckor och den nya spisen jag skall beställa. Då kommer man ha ett helt nytt kök.

Så här ser köket ut idag.
Efter
Jag skall även kolla efter en ny kökslampa och nya gardiner. Funderar på en öljettkappa. frågan är hur mycket skall man räkna med utöver längden på köksfönstret? Mitt fönster är 2,5 meter.

Balkongen den har fått några ändringar sedan jag flyttade in. Hade plastmöbler som jag aldrig satt vid och sedan de gamla trämöblerna som en gång varit mina... men de är bort nu.
Före
På första bilden finns endast blomman, värmeljusen och pallarna kvar. På andra bilden finns hyllan kvar med en del saker... ja hundkärran finns kvar med har fält ihop den. Resten har åkt ut... det är det jag har fixat med denna helgen.

Gamla tunga köksbordet åkte ut på balkongen... efter att rådfrågat pappa.
Kan säga att balkongen är inte helt klar, skall städas av men mina fötter behöver vila.
Efter
Balkongen känns större nu. Lättare att sätta sig där ute än innan för trämöblerna var så klumpiga. Nu kan jag sitta där ute och måla eller hålla på med diamond painting. Så perfekt.

Någon som vet om det finns en skyddsöverdrag till elgrill?

Satte mig en stund på fm för solen värmde så gott där ute. En fördel på vårkanten när man har inglasat. kollade då på mina hallonljuslyktor och tyckte de var himla bleka... har för mig att de var i samma färg som plastkrukan som står bredvid eller snarlik.
Hittade en bild när jag hade köpt dem.
Solen har tagit en hel del färg ifrån dem. Trodde inte att glas skulle blekas så.

När jag var på balkongen så kollade jag ut och såg att en man hade hittat till de nya sittplatserna i ringen och njöt av solen. Samma man som brukar vandra i källaren fram och tillbaka och sitta där.
Bara det blir lite grönt så kommer det bli fint på gården och vad ljust det är nu när några träd har försvunnit, nu ser jag grillplatsen som de också har fixat till.
Men när löven kommer så döljer det nog en del.
Men sittplatserna vid det röda saknas fortfarande och planterat har de inte gjort heller ännu.
Sen försvann solen och det blev kallt och det tyckte nog mannen också för han reste sig och gick och jag gick in.

Nä nu får jag göra lite annat, diskmaskinen har diskat klart åt mig så det blir att plocka in det och sedan njuta av kvällen.

Ha en underbar kväll. Vi i Jönköping njuter av SM-Guldet som HV71 spelade hem igår.
Kramizz
Visa fler inlägg