Veckans meny (v49) från Hellofresh


En vecka går snabbt och nu är vi här igen och skriver vad man ätit i veckan.

Denna gång blev det 3 rätter jag inte ätit innan. Jag började med denna matkasse i maj och har haft några veckor lite då och då uppehåll, såg att jag har under denna tid ätit 60 olika maträtter och tror aldrig jag ätit så varierat i hela mitt liv.
De är så gott att slippa tänka på vad man skall äta och planera vad man skall handla.
Gillar inte vintertiden när det  är så mörkt när jag skall ta kort på maten jag äter. Längtar till våren när det är ljust när man fixar med maten igen.

Asiatisk wok
Tänkte inte på det när jag beställde men vet att mamma hade ätit denna innan och tyckte det var väldigt smaklös. Det gjorde att jag satte i lite mer smak idet men det räddade inte rätten för att den blev smaklös ändå fast jag hade i srirasha.
Har varit bra om det hade varit lite sting i den.

Kommer nog inte göra om den igen.

Asiatisk kyckling
Var lite tveksam för det var samma typ av woksås i denna som förra rätten då den blev så smaklös, men jag fick till den bättre för att den fick smak, jag hade i hela såsen och soya som blev över, sedan stekte man grönsakerna i soya, ingefära och vitlök, det gav smak också.
Tyvärr gurksalladen var inte en höjdare, blev allt för salt.
Jag fick slänga gurksalladen och göra en ny men utan så mycket salt och soja.

Kan äta den igen men inte göra gurksalladen.

Fläskkött i persiljesås
Fredagar blir alltid stressiga när jag lagar mat för jag slutar tidigare och förbereder inte så mycket, andra dagar tar jag min jobbrast och skär grönsaker m.m.
Jag gör väl inte exakt som man skall göra, som man skulle krydda med vitlöksföter på köttet, men då tycker jag det är enklare att ha i en skvätt olivolja i en bunke och sedan ha i kryddan, salt och peppar och rör i köttet så man får det runt hela köttet. Blir blir inte lika bränt av kryddan i pannan.
Jag tycker jag lyckades med denna rätten och äter den gärna igen.

Imorgon kommer en ny kasse, då lyckades jag bara hitta en rätt som jag inte ätit innan, då blir det fisk för ovanligheten skull.

Ha en härlig vecka.
Kramizz
Visa fler inlägg