Nytt till köket och det där med mat & bak

I dessa Corona tider så måste man hitta på lite saker att göra, jag hamnade lite i köket. Inte ett ställa jag brukar hålla till i.

Jag har nu jobbat hemifrån i 2 månader och det har funkat bra. Är inne på kansliet varannan vecka i ca 3 timmar. Har turen att bli hämtad och hemkörd så jag slipper åka bussen.

Visst saknar man sina kollegor, men skall vi få bukt på Corona och att sjukhusen inte blir för hårt belastat så får man stanna hemma i den mån man kan.

Jag hjälper mamma så mycket jag kan, så nu har det blivit en massa inköp till balkongen för henne. Litet växthus, blommor, krukor, tomatplanta m.m.
För i år kan hon passa på för att vi kommer inte åka till Amsterdam denna sommaren.

Man kan hoppas att Cornan har getta med sig en del så man kan åka på några småturer i sommar, eftersom mamma tillhör riskgruppen 70+ med underliggande sjukdom så kan det inte bli för stora utsvävningar.

Hur kommer shopping och köket in här? Jo eftersom jag är permitterad fram till semestern så blir det att man hinner med lite mer än innan, visst om C pandemin inte hade kommit så hade jag varit kompledig på fredagarna denna period men nu är jag permitterad 2 dagar i veckan.

Eftersom man jobbar hemma så blir det att man inte går på Asecs och shoppar och man sparar 700 kr på busskort och det gjorde att jag investerade i en köksmaskin som jag funderat på ett tag att köpa. Nu slog jag till.
En köksassistent från Netonnet inköptes. Det blev deras egna märke som har ett hyfsat pris på 1 200 kr. Tyckte den hade fått bra recenstioner också.
Nu har det mer delar än vad jag behöver på den.
Mixer och köttkvarn så man kan göra korv och kebab m.m. Där var det någon som tyckte att den inte var stark nog gällande kött, men eftersom jag inte kommer använda den delen och ser att bakning funkar bra så slog jag till.

Jag har använt den en gång eller två för jag delade på ett recept, och den gjorde det den skulle, så det blir att testa vidare. Har några idéer i huvudet.

Det har blivit lite andra saker inköpta och en del har man redan sedan innan.

I mitt kök finns det faktiskt ett bakbord, det var väl något en husmor ville ha på 70-talet när dessa hus byggdes, tror inte många använder det idag.
Nej jag använder inte detta för den är klumpig och jag har svårt med trä och mat. Jag tyckte bara det är äckligt att veta att en deg skall nudda trät, likaså en kavel i trä går bort. Jag har en och ryser varje gång jag skall ta i den, trodde ett tag att jag hade slängt den men hittade den under min bakmatta men nu åker den ut.

När mormor gick bort så "ärvde" jag hennes Tupperware bakmatta och den funkar hur bra som helst.
Den har mått och andra bra mallar. Har väl inte använts så ofta men en ostfralla deg och pasta har bakats på den innan som jag minns. Men nu skall det bli andra bullar av det. 😉

Några nya verktyg fick det faktiskt bli.
På ICA Maxi blev det en slickepott, pensel och degskrapa för det hade jag inte (hade sängt ut gammalt vid en rensning som inte var så fräscha)

Hittade en icke träkavel på Lyckasmedmat.se sidan och där fick det bli en mjölsikt också. Kaveln är nonstick och man kan säga att det är som materialet i min CrockPot. Kaveln kostade 169 kr och märket är Patisse, samma märke på sikten.

På ÖoB hittade jag en smetfördelare för 49 kr. Bra för muffins smet, eller använda när man steker pannkakor.
Givetvis har jag testat pannkakor. Smetfördelaren håller tätt för jag testade med vatten, men eftersom man öppnar den och häller ut smet så blir det dropp så bra att ha en tallrik under eller något annat när man ställer ifrån den.

Vad bakade jag då i assistenten?
Jo det blev ostfrallor. Receptet hittar ni i min andra blogg Nillas skafferi Håll utsikt där för där kommer jag lägga upp det jag bakar.
Nu från bak till mat.

Jag har kollat in några vloggar, bla Therese Lindgren där hon foodpreppar matlådor för några dagar.

Har faktiskt funderat på att göra det samma. Det jag märker när man jobbar hemma är att man skippar lunchen för att man inte vill ställa sig vid spisen eller så har man glömt att ta fram en matlåda från frysen m.m.

Jag jobbar tre dagar i veckan oftast mån - ons. Om man kunde ta tag i det på söndagen och laga till 3 matlådor som är smidigt att göra och håller sig i kylen i 3 dagar. De matlådor jag har kvar i frysen kan man under söndagen plocka fram en som man tar på måndagen för då är den upptinad.

Men frågan är vad skall man göra?

Det jag kan tänka mig skulle funka är att köra en kycklingfilé i Airfryern och sedan steka potatis till. Till det en kall sås som Tzatziki, Aioli eller Bea.

Men vad mer kan man hitta på?
Kom gärna med tips.

Vill gärna göra saker som funkar med 1-2 portioner för någon dag kan man äta det samma i följd.

Nu fick ni ett långt inlägg från mig.
Ha en underbar dag
Kramizz
Visa fler inlägg