Nytt till köket och det där med mat & bak

I dessa Corona tider så måste man hitta på lite saker att göra, jag hamnade lite i köket. Inte ett ställa jag brukar hålla till i.

Jag har nu jobbat hemifrån i 2 månader och det har funkat bra. Är inne på kansliet varannan vecka i ca 3 timmar. Har turen att bli hämtad och hemkörd så jag slipper åka bussen.

Visst saknar man sina kollegor, men skall vi få bukt på Corona och att sjukhusen inte blir för hårt belastat så får man stanna hemma i den mån man kan.

Jag hjälper mamma så mycket jag kan, så nu har det blivit en massa inköp till balkongen för henne. Litet växthus, blommor, krukor, tomatplanta m.m.
För i år kan hon passa på för att vi kommer inte åka till Amsterdam denna sommaren.

Man kan hoppas att Cornan har getta med sig en del så man kan åka på några småturer i sommar, eftersom mamma tillhör riskgruppen 70+ med underliggande sjukdom så kan det inte bli för stora utsvävningar.

Hur kommer shopping och köket in här? Jo eftersom jag är permitterad fram till semestern så blir det att man hinner med lite mer än innan, visst om C pandemin inte hade kommit så hade jag varit kompledig på fredagarna denna period men nu är jag permitterad 2 dagar i veckan.

Eftersom man jobbar hemma så blir det att man inte går på Asecs och shoppar och man sparar 700 kr på busskort och det gjorde att jag investerade i en köksmaskin som jag funderat på ett tag att köpa. Nu slog jag till.
En köksassistent från Netonnet inköptes. Det blev deras egna märke som har ett hyfsat pris på 1 200 kr. Tyckte den hade fått bra recenstioner också.
Nu har det mer delar än vad jag behöver på den.
Mixer och köttkvarn så man kan göra korv och kebab m.m. Där var det någon som tyckte att den inte var stark nog gällande kött, men eftersom jag inte kommer använda den delen och ser att bakning funkar bra så slog jag till.

Jag har använt den en gång eller två för jag delade på ett recept, och den gjorde det den skulle, så det blir att testa vidare. Har några idéer i huvudet.

Det har blivit lite andra saker inköpta och en del har man redan sedan innan.

I mitt kök finns det faktiskt ett bakbord, det var väl något en husmor ville ha på 70-talet när dessa hus byggdes, tror inte många använder det idag.
Nej jag använder inte detta för den är klumpig och jag har svårt med trä och mat. Jag tyckte bara det är äckligt att veta att en deg skall nudda trät, likaså en kavel i trä går bort. Jag har en och ryser varje gång jag skall ta i den, trodde ett tag att jag hade slängt den men hittade den under min bakmatta men nu åker den ut.

När mormor gick bort så "ärvde" jag hennes Tupperware bakmatta och den funkar hur bra som helst.
Den har mått och andra bra mallar. Har väl inte använts så ofta men en ostfralla deg och pasta har bakats på den innan som jag minns. Men nu skall det bli andra bullar av det. 😉

Några nya verktyg fick det faktiskt bli.
På ICA Maxi blev det en slickepott, pensel och degskrapa för det hade jag inte (hade sängt ut gammalt vid en rensning som inte var så fräscha)

Hittade en icke träkavel på Lyckasmedmat.se sidan och där fick det bli en mjölsikt också. Kaveln är nonstick och man kan säga att det är som materialet i min CrockPot. Kaveln kostade 169 kr och märket är Patisse, samma märke på sikten.

På ÖoB hittade jag en smetfördelare för 49 kr. Bra för muffins smet, eller använda när man steker pannkakor.
Givetvis har jag testat pannkakor. Smetfördelaren håller tätt för jag testade med vatten, men eftersom man öppnar den och häller ut smet så blir det dropp så bra att ha en tallrik under eller något annat när man ställer ifrån den.

Vad bakade jag då i assistenten?
Jo det blev ostfrallor. Receptet hittar ni i min andra blogg Nillas skafferi Håll utsikt där för där kommer jag lägga upp det jag bakar.
Nu från bak till mat.

Jag har kollat in några vloggar, bla Therese Lindgren där hon foodpreppar matlådor för några dagar.

Har faktiskt funderat på att göra det samma. Det jag märker när man jobbar hemma är att man skippar lunchen för att man inte vill ställa sig vid spisen eller så har man glömt att ta fram en matlåda från frysen m.m.

Jag jobbar tre dagar i veckan oftast mån - ons. Om man kunde ta tag i det på söndagen och laga till 3 matlådor som är smidigt att göra och håller sig i kylen i 3 dagar. De matlådor jag har kvar i frysen kan man under söndagen plocka fram en som man tar på måndagen för då är den upptinad.

Men frågan är vad skall man göra?

Det jag kan tänka mig skulle funka är att köra en kycklingfilé i Airfryern och sedan steka potatis till. Till det en kall sås som Tzatziki, Aioli eller Bea.

Men vad mer kan man hitta på?
Kom gärna med tips.

Vill gärna göra saker som funkar med 1-2 portioner för någon dag kan man äta det samma i följd.

Nu fick ni ett långt inlägg från mig.
Ha en underbar dag
Kramizz
Taggar: Laga mat, Shopping;

Avant Skincare

Ett återkommande märke som kommer i boxar och kalendrar är Avant, ett märke som jag personligen inte skulle köpa.

Att jag inte kommer köpa det är för att det är en prislapp som inte passar mig. Det finns bra produkter för 600-700 kr billigare.

Jag har fått 6 produkter från detta märke.
Alla produkter är fullstora men det är en annan förpackning när du köper dem. Så man betala säkert en massa pengar för att det ligger i en burk istället för en tub.
Vad gör det att det ligger i en tub eller burk, det är likadant innehåll.

Jag har fått mina Avant krämer från boxar och kalendrar från Glossybox och Lookfantastic.

Vad är det jag har fått?
 • Deluxe Hyaluronic Acid vivifying Face & Eye Night cream, denna natt och ögonkräm gillar jag och var den första jag fick (svart) tror jag fick den med Glossybox, den är på 50 ml och priset ligger på ca 1 221 kr
 • Eghit hour Reflexturing & Anti oxidising Hyaluronic facial serum, ett serum som jag testat lite smått. Denna är på 30 ml och priset ligger på ca 1 100 kr
 • Pro-perfecting collagen primer touche eclat, har inte testat denna, använder inte foundation för jag måste ha hjälp för att hitta någon som passa mig. Denna är på 30 ml och priset ligger på ca 1 115 kr
 • Pro-Intense Hyaluronic Acid illuminating Day Cream, en dagkräm som jag senare kommer testa när jag har gjort slut på den jag använder nu. Denna ligger på 50 ml och priset är ca 1 189 kr
 • Moisture surge overnight treatment, denna låter spännande för att se om den är bra som Clinique som jag gillar. Denna är på 50 ml och priset är ca 1 059 kr
 • Ultamate Hyaluronic Acid Resurfacing DUO moisturiser, detta är kräm som man kan använda som dag och nattkräm och är den sita hag har fått. Denna ligger på 50 ml och priset är ca 1 245 kr
 
Avant har väldigt långa namn på sina produktet och det har säkert bivit fel det jag har skrivit, emn jag hoppas ni ser namnen på bilden.

Något som jag lärt mig är att Hyaluronic är något som ger fukt till ansiktet, men det kan också torka ut huden, om man ex använder Avant serum så är det viktigt att man har fuktig hud eller se till att spraya med en fukt mist. Det står på den bruksanvisningen.

Nu har jag sagt upp Glossybox så nu kommer det inte bli mer Avant för min del kan jag tänka mig. Jag kommer få en box till för det stod så nör man sade upp abonnemanget.

Tänk att de krämerna kostar mer än 7 800 kr tillsammans, ofattbart.

Ha nu en skön dag
Kramizz
Taggar: Skönhet;

Glossybox - Maj 2020

Då har maj boxen kommit, den fanns i två mönster och jag fick den jag ville ha. Men ville jag ha innehållet?

En del är arga på Glossybox för det är så olika värde på den. Jag förstår vad de menar. En del får en sak från The Body Shop som har ett värde på 195 kr, medans någon annan får en box med 2 produkter som inte ens kommer upp i 100 kr tillsammans.

Innan denna boxen kom har jag bestämt att detta är min sista Glossybox. Jag kommer säga upp den. Det har ingen med värdet att göra men jag har så mycket produkter här hemma som jag inte hinner att använda.

Jag vet att en del har haft problem med att säga upp den, det kommer boxar ändå. Så helt säkert är det inte att detta är den sista.
Bilden blir lite fel, ser guldig ut men boxen är svart och silver. Tror min kopparfärgade lampa ställer till det som hänger i taket och speglar av sig i boxen. (Kom jag på efter men orkade inte ta nytt kort)

Vad fick jag?
 • Steve Laurant - Eyeshadow palatt Wild thing, en palett med bruna jordiga färger som man har. Priset vet jag inte om hag skall tro på, ca pris 380 kr
 • Realer - Ögonskuggs borste, ett märke jag inte har sett innan. ca pris 135 kr
 • Sol De Janeiro - Bum Bum cream, denna har man hört talas om innan, en lyxig kroppskräm som skall stram upp och ger glow. Jag fick 25 ml, ca pris 49 kr
 • LDB Passion Boost Shower cream, en helt vanlig duschkräm, 250 ml, ca 21 kr
 • Cetaphil - Facial moisturizer och gentle skin cleanser, fick två små produkter av detta märke. Fuktkrämen är på 15 g, ca 35 kr, cleansern är på 29 ml, ca 15 kr

I Glossybox får man 3 produkter som alla får i sina boxar, sedan skiljer sig 2 produkter.

De tre första får alla. Min box har inte så högt värde mot andra,
Ex får någon en Body Shop för 195 kr + en produkt till, medans min box med de 2 produkterna  är 71 kr. Jag förstår att en del reagerar.
Det är bättre att de gör som Lookfantastic där alla får likadant innehåll, kanske en doft eller färg kan skilja någongång.
Paletten ser ut så här.
Den som jag inte har är den ljusa silver, så frågan är skall man behålla den för den?

Jag betalar 139 kr för boxen och värdet är 635 kr.

Ha en skön helg
Kramizz
Taggar: Boxen, Glossybox;