Första advent

Har ni tänt det första ljuset?
Det har inte jag gjort ännu, tänkte att jag skulle göra det när Allt för Sverige börjar. Hmm nu har några favoriter försvunnit från detta program, lite tråkigt.

Vad har jag hittat på då idag?
Började med tvättning och sen blev det lite handling och just nu kommer jag på vad jag glömde att handla, SKÖLJMEDEL, hur kan jag nu glömma det igen, blir så trött på mig själv.

Fixade till min a fintomtar/vättar lite...

Det kommer från Åsas Tomtebod.
Cervera brukar sälja dessa vättar och skäggtomtar. Namn har de ockå, vättarna alltså. Värner, Valter och Viktor är de med kortade skägg...
Den med det långa skägget är en skäggtomte... Långskägge kan vän den få heta då kanske hehe...

Olle heter den stora och den vita är Viktor igen (ja jag har två)
De andra med krusiga skägg är Skäggtomtar... Finns bara liten och stor skäggtomte.
Min första är den som står längst bak med ljust skägg en Stor skäggtomte, den köpte jag på Currajöma eller hur de nu stavade, den butiken finns inte kvar mer... den låg i det hus som brann ner i stan och sen flyttade de in i en lokal som det idag ligger en godisbutik i... nära Gamla Wok. Den lilla mörkgrå skäggtomen fick jag av Karolina... de hade jag i några år innan jag började köpa dessa.

Jag vet att Cervera har dem och även Blomstertid på a6, förra året hade även Fabriken några av Vättarna.

Sen satt jag och gjorde lite collage med dessa tomtar på appar jag har i mobilen... det kan bli snyggt ibland när man gör det.Tomtar i lite gammalstil... fränt.

Nu sittar man här och halvsnorar med en icke så bra hals, typiskt att man skall åka på detta nu. Kvällen får väl bli lugn nu... är inte så pigg efter att varit uppe tidigt och sen att man har ett virus i kroppen. Allt för Sverige skall jag nog ta mig igenom...

Jo naglarna fixade jag också till idag... så lite har man allt gjort denna söndag.
Hade tänkt lyssna på boken jag lyssnar på nu, men det hanns inte med. Just nu är det Johannes Brosts biografi som jag lyssnar på. Det är han själv som läser den.

Ha en skön söndags kväll denna första advent och glöm inte släcka ljusen om ni går ut eller gör något annat som gör att du inte har översikt över dem.
Kramizz Kramizz
Taggar: Advent, Tomte, Vätten, Åsas tomtebod;

Röda toppar

Ja idag blev det att ta bort det blå lacket, kan säga att stenen lyckades stanna kvar hela tidenm inte illa. Det trodde jag aldrig för jag är överallt och pillar.

Det fick bli så här idag... mörkrött med lite svart i ser det ut att vara. Med en silverkant.

Jag använder mig av dessa för som jag skrivit innan så är jag inte stadig på handen när jag målar. Ännu värre var det idag med snorande näsa som hela tiden skall rinna.

Vilka kassa nagelband jag har, insåg jag när jag ser dem.
Blev att plocka fram oljan till naglarna...

Jag kör med denna, det kanske finns någon bättre och billigare.
Vet ni någon tipsa mig gärna då.

Jag väntar fortfarande på lacken från USA, hoppas hoppas de kommer nästa vecka.
Ha en skön kväll.
Kramizz
Taggar: Nagellack, Naglar;

Pyntning pågår

Ja nu är det dag att pynta... är lite sen med pyntningen till advent jag brukar vara klar på fredagen, men det är som sagt inte något världsproblem... sen är ju advent förrän imorgon.

Men lite blev det allt gjort idag... stjärnan kom upp i sovrummet..
Sen gjorde jag iordning ett ljusfat.

Satte lite snö i fatet och sen kom en tomte på besök med sina hundar.

Min julstad kom också upp.

Även den fick lite snö, får kolla imorgon om det blev bra för lite svårt i mörkret att se detta.
Om det nu blir ljust, idag tycker jag att det varit mörkt hela dagen... inget ljus, så fint som solen har varit de sista dagarna.

Tråkigt är att jag åkt på halsont så det är nog en förkylning på gång, har inte klartat mig undan den. Har gått och nyst lite här i ett antal veckor nu... så så bara jag håller mig på fötterna så att jag kan gå på GBP mötet på torsdag. Jag vill verkligen inte missa det nu när jag verkligen har satt igång detta hjul.

Nu blir det snart sängen...
Nattizz Kramizz
Taggar: GBP, Jul;