Där kom det

Idag kom det en lapp om stambytet. Så på måndag skall jag på information så får man se vad de säger. I börjar tog det 5 veckor för dem att göra ett badrum, nu har de utvecklat arbetet och det tar nu 2,5 vecka. Så man kanske slipper vara utan toa allt för länge.

De skall in i lägenheten och kolla badrummet men det förstår jag inte varför de skall göra det, för de vet väl hur de ser ut i detta laget, med tanke på att det är endast fyra hus kvar på området nu som skall stambytas. Kan tänka mig att mammas hus blir först nästa år.

Ja nu har hon gjort sin sista jobba dag, nu blir det pensionärsliv istället.

Uhh vilka svullna fötter jag har idag... inget kul alls, jag hade tänkt hämta hundarna och möta mamma vid bussen men det satt de stopp för och magen som inte varit den bästa vännen idag.

Nu när man har lite ledigt så har jag fått lite kul att läsa.

Denna har inte blivit läst ännu bara lite snabb tittande.

Denna kom i lådan... hmmm gott med grillat, måste skaffa mig en så man kan grilla emellanåt, gott och fettsnålt.

Lite brott kan man alltid läsa om, har hela denna samlingen med årsböcker, 1970-2014 Det är många böcker det. Pappa började med denna årsbok sen tog jag över den.

Jag vart ut en liten sväng för att hämta årsboken det var allt droppar i luften som regnet ville komma, naturen behöver regn, det är torrt.
Sen skulle det vara gott för de som har pollenallergi också.

Ha en skön kväll... gammal nostalgi på tv3, Pretty Women
Kramizz
Taggar: Brott, Mitt kök, Tidning;

Släktresa i Bjurum

Den 22 april 2011 så åkte jag och mamma på en liten Mini släktresa i Bjurum trakterna, vi blev visad runt av mammas kusin Mikael.

Första stället vi hamnade på var Ugglum kyrka.



Kanske Johanna Johansdotter gifte sig här i denna kyrkan.
Första gången gifte hon sig med Johannes Jonsson 1850 2/12 i Ugglum, deras son Carl Johansson föddes i Ugglum 1851 3/3, kanske döptes han här i denna kyrka. Den 31 mars 1851 dog Johannes och lämnade Johanna själv med sin nyfödda son Carl.
Johanna gifte om sig i Ugglum med Anders Andersson 6 okt 1854, och de fick 5 barn tillsammans bla August Andersson Karlin eller Sme August som han även kallas.
Nu gick vi inte runt och kollade vad det stod på gravstenarna, men Johannas föräldrar Johannes Johansson och Katarina Håkansdotter kan mycket väl blivit begravda här.

Sme August eller August Andersson som han heter som senare lade till med namnet Karlin bodde senare i Bjurum,Stommen, Mårby, tyvärr finns inte huset kvar. Vi såg bara ruiner kvar från ladugården.



Lärkträdet finns kvar som stod precis vid huset.



Just nu har jag inte framme när Ame August med frun Kristina Lind flyttade till Stommen, Mårby.
Här växte deras 5 av 6 barn upp, Karl Emil, Gustav Werner, Johan Linus, Edit Maria Alice och Anna Karlin.
Linus är min mormors far och faste Anna som även vi kallar henne hon flyttade inte så långt från föräldrarhemmet, åt höger lite framför bodde senare faster Anna i ett litet torp.

Faster Annas torp var det jag såg fram emot att besöka för jag en gång varit där hos henne och besökt henne. Nu är det förfallet och de som har stugan använder det som förråd. Men direkt när jag kom in i huset fast det var en massa saker där så fick jag en känsla av att dra mig tillbaka i tiden när vi var på besök, för det såg precis likadant ut.



Här står faster Anna utanför sitt lilla torp



Här kokade faster Anna kaffe när det kom besök.



Mamma och hennes kusin Mikael utanför torpet.



Bara en liten bit bort ligger Åsen där bodde Linus Karlin med sin fru Ellen Hjelm under senare år. Mamma var där som liten på besök, vi var inte framme vid det torpet för  det verkade så för fallet, men jag tog ett kort på det från bilen av det lilla vi såg.



Även ett besök vid Bjurum slott blev det, här skall min mormor jobbet, men med vad glömde jag ta reda på, får fråga vad det var hon gjorde.



Bjurum kyrka fick också ett besök av oss, passade på att lämna avtryck i deras bok där att man har varit, här har jag en del släkt som ligger begravda.
Vi besökte Linus och Ellen Karlins grav där även deras äldste son Arne Karlin ligger begrav (Mikaels pappa)
Sme August och Kristinas grav finns kvar där även faster Anna ligger, det var en fin sten de har.












Till sist hamnade vi på ett mysigt ställe, här skulle man kunna tänka sig att ha ett sommarställe. Här i dessa trakter finns hus med lite annorlunda tak och Sme August ena bror skall ha bott i dessa trakter, tyvärr lade jag inte på minnet vad stället heter, får ta reda på detta.
Visar här husen men som sagt det är nog inte dessa hus brodern bodde i.






Detta var vår lilla mini tur bland torp där släkten har bott. Vid ratten och guide var kusin Mikael.
Taggar: Bjurum, Foto, Karlin, Släktforskning;

Fredag!!!

Ja idag är det fredag för min del, jag har jobbat klart för denna veckan. Fem härliga lediga dagar.

Tiden går fort imorgon jobbar mamma sista dagen... men det kommer bli några gästspel på Hemköp emellanåt. Vi har även funderat på om det blir en en resa till Amsterdam i sommar... vi skulle vilja se Pride festivalen på kanalen, som går runt hörnet där bror min bor. Hehe nu säger jag runt hörnet.






Det skulle verkligen vara kul att kolla på detta...

Vad skall man hitta på dessa dagar? Hmmm har inte planerat något ännu. Men fick en tidning i måndags som skall läsas.



Skall se vad man kan hitta i denna.

Vart inne på Pernilla Wahlgrens blogg och blev överraskad att hon hade lagt ut min kommentar i hennes blogg. det handlade om att det är de sista dagarna de spelan Priscilla och jag hade kommenterat den att jag tyckte att den var bra... Kul att hon har sett min kommentar.

Snart dags för mig att byta mobil, den blir sämre och sämre och seg som attans har den blivit. Det har nu kommit 3 nya modeller efter den jag har... kanske på tiden och tänka på en nyare variant.

Ha en skön fredagkväll (tisdag) =0)
Kramizz
Taggar: Amsterdam;