Ost och kex

I fredags drog jag och mamma till Falbygdens ost för att handla lite ostar... ja det blev väl inte så lite... blev en väl fylld kasse.
Det är så bra när man går där inne för man kan smaka på kex, bröd och ost, så man vet vad man köper. Visst allt finns inte för test, det skulle bli förmycket.
Goda kex med smält ost på... mums. Snacksen med persilja och vitlök har jag inte smakat på... grodorna var goda.
Testade tunnbrödet i affären och de var goda... skorporna med vitlök på var spröda och lite torra men goda.
Choklad från Holland... helt okej men inget går upp mot svensk mjölkchoklad.
Kleva osten var ny för mig (Källarlagrad) en god ost som ligger i ostkupan här hemma nu. Så klart kom en starkost hem också, har köpt den de sista gångerna jag har varit där, Kan säga när man går tillbaka till den vanliga osten efter att ätit denna så smakar den inget hehe...
Castello är något jag inte ätit innan...
Mamma fick mig att smaka på den för jag har alltid tänkt mig den som mögelost, men eftersom det inte är gröna fläckar på så testade jag den... den var god och stark i butiken men när jag åt den hemma så tyckte jag inte den var stark. Tror inte jag fick så mycket chili kanske hehe.
Ja det är en vitmögelost... men man ser inte "mossan" det är det som äcklar mig att inte smaka eller att äta en mögelost med gröna inslag. Det kanske är något som är gott men jag kan inte förmå mig att äta det.
Helgen har varit lugn och skön...nutit av knäckebröd och klevaost på hehe... älskar knäckebröd.

Väntar på allt för Sverige som är idag och laddar om för en ny vecka på jobbet, som förövrigt en kort vecka :)
Ha en skön söndags kväll.
Kramizz
Visa fler inlägg