Besök på det stora gula varuhuset

Det har varit en intensiv vecka för mig, känns inte som jag har gjort mycket jobb. Allt skall komma på samma vecka det är konstigt.

Måndags var jag på jobbet som vanligt men var på 2 möten, ett möte var på banken och det andra var med den killen som skall ta över bokföringen nu när jag skall ha lite andra uppgifter på jobbet.

Tisdag jobbade jag hemma med det cup program vi skall lägga ut på måndagen för anmälan, det är nytt för mig så det tar lite tid att kolla på det men jag hann inte med allt.
Jag hade en tid hos tandläkaren mitt vid lunch, nu är min krona på plats.

Onsdag var det jobb på fm sedan var det att packa in i bilen och dra mot Växjö, det var Årsmöte tajm. Det gick bra och verkar som vi kommer få lite glada nyheter, när allt är klart så hoppas jag att man får ett glatt besked.
Jag stannade kvar i Växjö för att jag skall på utbildning dagen efter.

Torsdag fick en liten sovmorgon men sov inte så bra för man är inte van att göra det. Men åt en god hotellfrukost som vanligt. Sedan bar det av till utbildningen, jag skall lära mig InDesign för att kunna gära lite fina annonser m.m. Det är pilligt men egentligen inte så svårt, är i alla fall inte skrämd ännu 😂
Krösatågen gick bra att åka hem för man slapp att byta tåg. Vid Lammhult steg många av så man kan tänka sig att många pendlar.
Gott att få sova i sin egen säng.

Fredag blev det ut på nya äventyr. Jag och mamma åkte mot det gula varuhuset. Vi var framme vid 12:45 och det var inga köer in till Gekås. Det är alltid ett stopp vid skönhet, många samlas där.
Sedan lättade på med vissa punkter som var mycket folk på. Vi passade på att ta en paus för att och fika och forsatte shoppa en stund till. Vi hade gått runt i ca 4 timmar och man kom ut med två kassar och det bar sedan av att checka in i den stuga vi har hyrt.
Sov dåligt... vi bestämde att nästa gång får det bli hotellet för vår del. Vi lyckades på 45 min göra oss iordning skrapa frost från bilen, packa in och städa stugan,sedan bar det av ner mot varuhuset igen. Mamma vill hitta lite toppar och jag lite som jag hade missat. Så det blev en kasse till.

Visst var det folk men de skulle storshoppa medan vi letade lite efter det vi missat så vi hamnade på ganska lugna delar. Vi åt frukost i fiket för att slippa fixa med det i stugan.

Ny dörrmatta ville jag ha och fann denna som fick komma med hem.
Lite humor måsta man ha.
Fick tag på härliga retro grytlappar, the ljus, en keramisk kniv, en knivslipare till mina andra knivar. Påslakanset och sängöverdrag då mitt är helt kapput.
Tandborste till att göra rent min Michael Kors klocka, sedan blev det tandkräm, tvål och färg till håret, det var 10 billigare än vad jag betalar här i stan. Så klart en gäng masker.
Lite go o glad chocklad. Små block som jag gillar att skriva i. Nytt parapl eftersom mitt håller på att ge med sig. Reflexlampor och en tagg till lilla rosa väskan.

Det var andra småprylar som inköptes som soppåsar, diskborste m.m. som jag inte tog kort på.

Sedan hittade jag lite kläder, det är väldigt ovanligt.
Svart T-hirt och linne som tillsammans kostar under 100 lappen. Sedan hittade jag ett skärp som passade, det är ovanligt att man lyckas med det.
En blus och en kofta hittade jag.
Dagen efter så hittade jag denna tröja som jag gillade och den är lite åt det grårosa hållet och sedan goestrumpor som är goa att sova med. Jag fryser så om mina fötter på kvällarna när jag skall sova, då är de perfekta.
Hittade en vinterjacka som jag kan ha, den är vinröd, kom på sedan att min desigual skarf som är lila kommer inte passa så bra ihop med denna, men får se till att det vita på skarfen kommer framåt så det inte skär sig.

Ja lite pyssel hängde med hem också, ett gäng pussel.
Gillar tecknade pussel, gillar inte de med massa skog, trdgård, hav och stränder. 3 stycken 1000 bitars pussel i 3D och glasögon var med. 1000 pusset från kings day i Amsterdam som kommer vara en utmanning med alla oranga gubbar. Sedan ett pussel med film folk som också är 1000 bitar och en Disney pussel med 1500 bitar. Älskar Disney pussel, det finns så många fina men tyvärr har jag inte köpt så många.
 
Tror jag gav ca 330 kr för alla dessa pussel. Det är knappt att man kan få stycken för det priset nu fick jag 5 st 1000 bitars och 1 st 1500 bitars.

Jag är nöjd med min shopping och känner att det inte är något onödigt jag jar köpt.

På väg hem möte vi en karavan med bilar och undrade om alla skulle till Gekås, såg sen på Facebook att en vän fick stå i kö att komma in, tur att vi hann ut innan det kom så mycket folk.

Faktiskt skönt att sitta i min egna soffan, jobbade en stund för att få klart med cupen, nu tror jag att jag inte kan göra mer där.

Nästa vecka blir det mer utbildningar, en på kansliet och sedan Växjö igen och sista dagen med InDesign.
Nu skall jag leta efter en Photoshopkurs att gå.
Någon som vet en bra sådan kurs i Jönköping?

Ha en kön lördagskväll
Kramizz
Taggar: Gekås, Shopping, Ullared;

Huset på stranden - The Sims 4

Då har jag varit i farten igen med att göra ett hus. Detta hamnade vid en strandtomt på det kvarter som kommer med Hundar och Katter spelet.

Jag bara satte ner pinnen och drog till med väggar och så här blev huset utan att planerat något.
Framsidans altan är stor, med en bädd av blommor vid sidan.
Baksidan mot vattnet har en uteplats med grill och en balkong med härlig soffa att sitta i och njuta av det man ser.
Första våningen har ett kök, ett litet växthus, vardagsrum men kontors del och badrum.
På andra våningen finns ett allrum, sovrum och badrum
Sedan har huset ett onrett rum för ev ett barn.
Det var alla bilder på huset.

Zoomade ut lite så ser man ett anant hus jag gjorde på 64 x 64 tomten.
Blev nöjd med huset.
Nu får jag tänka på andra idéer att göra i spelet.
Kramizz
Taggar: The Sims, The Sims 4;

Italiensk mat med vännerna

Äntligen fick vi hop det och kom iväg och äta lite gott, vi brukar hamna på asiatiska matställen men denna gången fick det bli ett nytt ställe för oss som heter Ombrelli och är en Italiensk restaurang.

När vi kom dit och satt och pratade så såg man att det var en hel del som hämtade pizzor där.
Men det blev ingen pizza för vår del utan pasta.
Restaurangen ligger vid Munksjön som verkligen har fått en uppsving när de gjort det fint och mer kommer det bli.

På Ombrelli så var det en massa paraplyn i taket.
Vi satte oss där uppe och med utsikt mot Munksjön och bodarna.
Menyn fick vi googla lite på för man vet inte vad allt Italienskt står för.
Vi skippade förrätt och tog samma rätt alla men pasta, kyckling, parmesam. Den var mums mums måste jag säga.
Sedan gick munnen av att snacka en massa. Det är inga problem när vi träffas. Det vas snack om allt möjligt, resa, ullaren osv.
Konstigt nog som åker vi alla till Ullared ivar för sig men ändå bara någon vecka eller ett par emellan.

För en gång skull tog vi efterrätt. Jag tog fondant.
Den var god men den skulle vara mer rinnig, mangosorbet var mums.
Efter ett suttit ett tag och smält all mat så gav vi oss av till Condeco för där brukar vi hamna.

Tog några kort i mörkret på oss.
Men det är inte lätt.
Några mer kort på kvällen och Munksjön med bodar.
När jag går längs med bryggan ser jag något i vattnet som lyser upp. Där har de satt en gäng bilder som lyser upp och det står en text.
Tog kort på några.
Dä hängde strax ovan vattenytan.

Stormen var ju denna kvällen och jag hade för tunn jacka på mig. Hade sådan tur att innan jag skulle gå till bussen så så kom en åskskur men det höll upp när jag gick till bussen. Bara ett antal dropar kom senare.

Så det var gott att komma in på Codeco och värma sig.
Pepsi Max för mig och varm chocklad tog Eva och Lotta.
Där satt vi en bra stund och pratade
Det var ganska folktomt, några satt på våningen över. Men vi tog plats vid det fönster vi brukar.
Och avslutade kvällen vid 22 tiden med att åka hem och lägga sig i soffan en stund och värma sig.

En supertrevlig kväll med vännerna
Kramizz
Taggar: Vänner, Äta ute;