För 7 år sedan

Då satte man sig i bilen och åkte ner till till Amsterdam för att hälsa på brorsan för första gången.
Det var på tiden för han flyttade dit 2001 så det tog allt många år innan man kunde åka dit.

Jag och mamma åkte dit för att det var hennes 60 års dag och hon ville inte vara hemma. Oj oj vad vi packade in saker i bilen, fattar inte hur mycket vi hade med oss.
Lite saker i baksätet hehe, nu när jag ser bilden så hade jag med datorn alltså den stationära datorn ner till brorsan för att han skulla göra iordning den till en enbart speldator, kan säga att den är inte ändrad på sedan dess och inte använd sedan kanske 4-5 år sedan hehe.

Hannes och PP var med på resan, men Affi fick stanna hemma för hans pass blev inte klart för hans prover blev inte godkända, han fick bo hos min faster Bitte och hennes man Putte.

Resan ner blev låååång för att vi åkte inte den snabbaste vägen för vi ville se lite mer av Tyskland men så mycket tittade vi igentligen inte på. hehe.

Blåsigt var det på rastplatserna. En lite mindre PP.
Blev att åka bilfärja.
1 maj var vi framme och utanför Amsterdam på en rastplats och vänta på att brorsan skulle komma och guida oss in.
Hundarna tyckte det var skönt att komma ut och Hannes var inte så vacker och PP var så trött på att åka bil.

När vi väl har sovit så blev det ut i Amsterdam och första stället blev det Albert Cuyp markt och den fastnade vi för....
Hamnade på en del vätskepauser... jag cola och resten öl.
Jag, mamma och Cristina. Det året hängde hundarna med en hel del, men sedan blev de hemma hos brorsan och Cristina.
På marknaden som vi hamnade på flera gånger under veckan. Jag kom hem med en hög med väskor hehe.
Restaurang gatan brorsan bor på. Fy vilka trappor det är tre våningar upp, bära hundar m.m. Det är träningspass när man besöker brorsan.
Var var inne i den stora parken som ligger ett stenkast från där brorsan bor, Vondelpark. Mamma hade lite utställningsträning med PP som skulle ställas ut här i Holland.
Men det blev bara ett besök för att hundarna blev så här...
Kan säga att sedan dess har jag inte varit inne i parken, gick en väg och såg in i den 2015 men inte gick man in i den hehe... ligger för nära kanske.
PP han hittade en kompis.
En dag åkte vi iväg till Rotterdam för jag har alltid drömt om att få se kubus husen, har varit en dröm sedan jag såg dem för första gången, jag gick inte in för man skall visst kunna göra det, men det räckte för mig att bara få se dem :)
Mamma hon skulle till van Gogh och kolla på tavlor för att han har fina färger eller vad det var hon skulle se på hehe... nu hör det till att hon inte alls är konstintresserad men ändå skulle hon dit och kolla, vi hade bara ca 10 min promenad dit från brorsan för det ligger så nära...
Hon vart nog lite besviken för hon såg inte det hon hade tänkt, men det visade sig att det hon tänkte på och vad hon sett var bara en lite bit av en tavla, så hon såg det men fattade nog inte att det var det hon hade velat se.
Jag köpte med lite minne från besöket... glasunderlägg
Marknaden var säkert besökt fyra gånger och sista turen dit så fick man se lite hästar.
Jag bloggade när jag var där och de började fråga efter blombilder, men problemet var att vi denna tiden så var allt överblommat och sommar blommorna hade inte kommit upp.
Så det fick bli en blomsterbild från marknaden.
Holländska pannkakor skulle man testa men det var ingen höjdare, jag tyckte det vart lite torrt, man skulle säkert ha honung på men det gillar jag inte, men men sen sa brorsan att det inte var det bästa stället vi var på som låg runt hörnet från där brorsan bor. Har inte testat på något annat ställe efter detta.
Jag hade med mig fyra väskor hem från marknade, hittade billiga väskor, har inte hittat så billiga väskor efter detta... eller smaken har blivit dyrare kanske man kan säga... har blivit billiga väskor med inga specialla märken till 2015 med Michael Kors och Guess hehe.
Detta blev en favis väska... fransar och nitar går alltid hem :)

Innan vi åkte hem blev det en tur till Alkmaar för att ställa ut PP, men innan dess så hade mamma bra assistans när PP skulle badas.
Hannes var med och kollade att allt gick rätt till.
Detta var vår första tur till Amsterdam som vuxen får jag säga, jag var i Amsterdam 1973 med mamma och pappa och min faster Bitte och hennes man Putte, så klart min kusin Nicke. 
Det har blivit lite turer efter 2009, kom inte iväg förrän sommaren 2012, sedan ensam 2013 för att hänga med brorsan till Iron Maiden konsert och julen 2013. Sedan blev det juli/augusti 2014 och 2015. Skall det bli 2016 också? Ja om brorsan vill ha oss så blir det nog så :)

När man tänker tillbaka på 2009 resan så såg man igentligen inte så mycket av Amsterdam, mer än marknaden en 3-4 gånger och en park. Jag var inte ens inne i en affär alltså mataffär eller ner mot gågatan med alla butiker. Det var mycket man missade som man nu tagit igen. Men det finns mer att se :)
Sedan kan jag tillägga att jag blev sjuk när jag var där med förkylning och feber så jag kunde inte springa i trapporna så mycket, hade inte den orken... sämre än vanligt med kondis om man säger så.

Under denna vecka så fick man inte ha datorn ensam, det var inte bara jag som bloggade utan det var en liten Hannes också... han körde för fullt med att blogga om sin första utlandsresa :)
Tyvärr så har Hannes slutat att blogga, han tyckte inte det var så kul längre :)

Ha det gott denna lördag med sol, moln och blåst... trevlig Valborg.
Kramizz
Visa fler inlägg