Dyr smak är inte bra för plånboken


Smeg, Le Cruset och Global har inköpts den sista tiden till köket.

Det är inte billigt när man har dyr smak. Men sparar man och ser till att inte köpa till fullpris så kan man få ihop till lyxiga saker i köket.

Varför köpa till fullpris när man kan få samma produkt till ett billigare pris.
Som ex köpte jag mina Global knivar i ett 3 set på Cervera på rea för 1850 kr på ett annat ställe tog de 3099 kr för exakt likadant 3 set med knivar.

Det är värt att kolla upp det man vill köpa på nätet för att se vart man kan få det billigt, beställer jag så kollar jag även fraktkostnaderna för att se att de inte drar upp priset.

Jag har tänkte på Smeg ett bra tag och denna gången slog jag till när jag fick en bra peng på presentkort i julklapp från jobbet och sedan en peng från pappa. Fick lägga till några kronor på vattenkokaren och elvispen.
Gillar 50-tals formen på dessa produkter. Blev överraskad av elvispen att det var 3 olika vispar med i den, degkrokar, vanliga vispen och ballongvisp. Ballongvisparna är till lätta saker som grädde, äggvita. Kan säga att de var en fröjd att använda och så smidigt att vispa grädde.
Vattenkokare använder jag flitigt så jag valde en liten för det räcker, har haft en stor en gång  i tiden som jag tyckte var allt för stor (inte smeg)

De är så mycket snyggare i verkligheten än på bild. Problemet är att man vill ha mer nu.Så tankarna går att man vill byta ut brödrosten. Även stavmixern för den stavmixern finns delar att köpa till så man kan byta ut en hel del apparatet här hemma så man slipper de. 
Jag har en fin Kenwood stavmixer för den delen metall, men det gr ju alltid att sälja. Så går tankarna nu.
Le Cruset har blivit ett beroende hehe, tror inte jag köpt något till fullpris, hittar rea på Cervera, Kitchn. På Kitchn har det varit 40% rea i butken och då har det blivit lite saker hem.
Började med salt och Pepparkvarnarna sedan var det kört... sista köpet var en vitlökskruka som jag kollat på ett tag som var på rea efter jul, då klickades sen hem.

Köpte ett par pasta tallrikar för ett tag sedan på rea för att se om jag gillade dem. Kan nog bli att man ökar på dem om de är på rea och även vanliga tallrikar.
Tycker de pastatallrikarna är en bra storlek, de andra tallrikarna finns i olika storlekar och jag kan tänka mig lite mindre för de får plats bäst i diskmaskinen.

Det kommer aldrig att ta slut, men med rea letande så behöver det inte bli allt för stor kostnad ocm jag räknar bort Smeg. Global är det bara en brödkniv jag vill köpa till och deras knivslip.
Dags att leta rea
Kramizz