Hellofresh v 43 - 51


Jag har fortsatt med Hellofresh hela året och har nu uppehåll under julen, det blir lite annan mat man vill göra då.

Jag skulle gärna vilja försöka utan Hellofresh som verkligen har hjälpt mig med maten att få nya ideer och smaka på nya saker som man annars inte skulle gå och köpa.

Men det är det med att planera att handla mat och butiken som finns här på området som man inte vet har inne det man behöver handla. Åka runt för att hitta en del ingredienser är ju inget man vill lägga tid på. Inte jag i alla fall.

Nu blir det inte så mycket nya recept man testar för man har ätit det mesta.

Vecka 43
Denna vecka var det ett nytt recept

Söt & kryddig kyckling wok
En god rätt som jag kan tänka mig att göra igen.
Sedan blev jag sjuk i covid och tappade all smak så det blir inte att jag kunde göra rättvisa den mat jag lagade om jag hade ett nytt recept att tillaga.

Vecka 48
Här hade jag ingen inspiration för jag hade inte fått tillbaka all smak men maten smakade i alla fall och det gjorde att lite glöd fick man att äta ordetligt igen.

Ugnsrostad fläskytterfilé
Här var det verkligen tager vad man haver hemma för jag väntade med att tillaga den så en del grönsaker inte var i det bästa skick.
Orkade inte balta med sås och potatismos så det fick bli bea och rostad potatis till, funkade super.
Vecka 49
Här blev det inte kort på det jag åt. Nytt var Grekiska Blandfärs taco, kul att testa taco med nya smaker.

Vecka 50
Hela 2 nya rätter denna veckan.

Fläskkött i krämig svampsås
Det var brunsås och fläkskött man stekte och det var gott, önskade lite att brunsåsen skulle ha en bättre smak.

Krämig Prosciuttopasta
Har inte fastnat för deras pasta rätter men får ändå säga att denna var bra, en liten känsla av carbonara får man när man äter denna rätt.
Vecka 51
Denna veckan tog jag bara 2 rätter eftersom det är julveckan, men en av dem var en ny rätt.

Ugnsstekt BBQ kyckling
Denna var god, jag gjorde den inte i ugnen utan jag kör med en airfryer.
Det var pesto till men det var inte något jag inte tycker om så jag hade en liten påse med svart sesamdressing sedan jag var sjuk kvar så den fick det bli till denna rätt.

Får se vad det blir fär mat nästa år.
Kramizz