Göra om i köket?


Har varit i tankarna att man skulle göra om lite i köket för jag var trött på att det jag såg.

Det behöver inte kosta något utan det handlar om att möblera om på bänkarna för att få det bättre ordning och slippa flytta den tunga köksassistenten när man skall använda den.

Jag är säkert inte klar för jag måste känna in det så det känns rätt. Har ändrat lite sedan jag tog före korten.

Funderar på vilken ordning jag skall ta det i, men tänker att jag tar första bänken åt vänster när man kommer in i käket.
Det var denna bänk som upptog mina tankar att göra om bänkarna, gillade inte mikron som står det, tyvärr har jag inget skåp man kan ställa in den i så man slipper se den.
Mycket saker på bänken också, men när jag gjorde om det så är allt kvar förrutan mikron och skärbrädorna.

Så här ser det ut nu.
Mycket bättre yta nu att atbeta med när mikron försvann och jag satte dit Ankarsrum assistenten istället. Tycker det blev bra.

Nästa bänk
Det är här jag lagar fxar med maten och knivar och kryddor vill jag ha nära mig så inga stor förändringar här.
Men de plastfula sakerna är ovan bänken vill jag inte ha kvar, man hade förr socker mjöl m.m. i sådana, men inget man använder idag och de var i glas förr tror jag men nu är det plast och så fula, jag samlar bara en massa onödiga saker här. Så de kommer åka, men måste spara dem för man hyr lägenheten.

Så här blev det.
Jag hade kvar plastlådorna först när jag hade tagit bort lite från bänken men kände mig inte nöjd så jag började jag få en idé att ha socker, salt, mina egna kryddblandningar där i mindre burkar. Så här var det enda jag köpte nytt. Köpte lite vit färg och IKEA burkar, ca 100 lappen för allt detta. Blev så nöjd med detta.

Sista köksbänken
Oanvänd bänk egentligen. Har ingen kontakt vid denna bänken så man får flytta airfryern varje gång när man skall använda den. Sedan ställer jag den alltid på spisen och sätter på fläkten för att det inte skall bli os.

Så här ser det ut nu.
Mikron fick hamna här, den används inte så ofta men har en fölängningskabel till den så jag kan använda den utan att flytta på den. Burkarna med redskap står tätt, men ser bättre ut i verkligheten, försökte ha dem på den andra bänken som knivarna är på men det var jag så missnöjd med, störde mina ägon så de åkte bort fort.

Jag har en hylla vid kylskåpet som också ändrades lite.
Var inte nöjd här heller. Ville ha bort riskokare/multikokaren, sedan assistenten så man slippe bära på den. Hade tanke på att ha mikron på denna bänken men vet inte om jag vill ha det, det är här jag inte är helt säker på hur jag vill ha det.

Nu ser det ut så här.
Airfryern hamnade här, den är inte lika tung att bära på, sedan blev det ett bar Camila Hamid böcker med porslinsmuffins som jag hade liggandes i en låda.

Tavlan är en diamon painting jag har gjort och det står en till nu på bänken.
Men jag vet inte om de skall upp på väggen ovan eller om de skall stå kvar.

Här får jag fundera vidare.
Min riskokare fick åka upp ovan skåpen över första bänken jag visadem tillsammans med crockpoten som man inte använder så ofta.

Får se om det blir lite ändringar.
Kramizz