Veckans meny (39-40) från Hellofresh


Idag kommer jag visa vad jag ätit de två senste veckorna. Det ble vett uppehåll då inte kassen dök upp.

Förra veckan fick jag inte in bilderna för att kunna blogga därför blev det inte något inlägg då.
Så jag tar igen det denna vecka istället. Ni som följer mig på Instagram har redan sett det.

Jag var på hälsokontroll och mitt järnvärde blivit bättre och kan minska intaget av piller. Han nämde att det kan bero på kost, då klickade det till att kanske detta med  matkassen kan ha hjälpt till. Bra om det är så.

Men nu börjar jag med vad jag åt förra veckan (v39).
Först ut är...

Dillpanerad torsk
Enkel att göra och allt är i ugnen så man slipper stå vid spisen och steka. Jag skippade stripsen och gjorde bitar istället, det är spelar ju ingen roll hur man skär dem, det blir samma smak.
Det var majonnäs till men jag hade faktiskt i lite vitlök och salt och peppar i den för att få en god smak på den, det var lyckat tycker jag.

Det var krispigt täcke på torsken och får säga att det var bra även dagen efter när jag värmde den i micron.

Gott gör gärna om.


Krämig kycklingpasta
Lätt att göra, jag gjorde inte exakt för att jag hade inte i pastan för det blir inte så bra dagen efter så jag delade på såsen och hade sedan i ena portionen pasta.
Jag skickade champinjonerna till mamma då jag har svårt att äta svamp. 
Fick ingen smak på det, blev mesig, svampen hade säkert hjälpt till, så dagen efter hade jag på lite mer peppar och gjorde en majosås med vitlök, peppar och salt och det blev bra smak då.

Sådär


Schnitzel
Denna är ingen nyhet, denna jag jag gjort innan och slawn med äppel är verkligen god. Fick till den bra måste jag säga.
En rätt som man kan göra flera gånger.

God.

Det var jag åt förra veckan så är det dags att gå in på det jag åt denna veckan.
Två nya rätter och en jag har gjort innan som jag hade glömt att jag hade testat.
Först ut är...

Medelhavskyckling
Bulgur och sallad till kyckling är inte dumt. Denna gång tycker jag att jag fick till denna rätten.
Den vart inte riktigt lika god dagen efter, det kan bara vara en känsla jag har, det är det problemet jag kan ha med mat.

Jag hade gjort en notering att den var lite torr så jag gjorde en majodressing med vitlök till denna rätt när jag lagade denna rätt.

God, Kan göra igen.

Pankopanerat fläskkött
Broccolin åkte till mamma men det är tillräckling med mat för in del ändå. Gjorde strimlorna lite små så pankon räckte snappt. Så det är något att tänka på om man gör den någon annan gång
Morötterna stekte man och hade i vitlök, inte alls dumt får jag säga.

Dagen efter blir ju inte panering lika krispig, men god samma sag man gör den. Fick till den bra.

God

BBQ-Kyckling
Här fick man en påse med potatis OCH en förpackning med rotgrönsaker. Så rotgrönsakerna åkte till mamma som jag vet älskar rödbetor i ugnen. Hade aldrig kunnat äta allt det.

Detta är en rätt som jag tror mamma skulle gilla väldigt mycket. 
Morötter fick inte mamma alla för jag älskar morötter, jag älskar dem som de är och vill inte ha dem i ugnen. därför ligger de vid sidan. Man behöver ju inte göra allt exakt som det är i recepten.

Kycklingen stekte man å ytan sedan åkte den in i ugnen.

God, kan göra fler gånger.

Nu i morgon så kommer en ny kasse och då skall jag äta 
  • Tikka Masala (lite osäker om jag kommer gilla denna)
  • Smörstekt Salviakyckling
  • Sydostasiatisk fläskkött (ätit den innan)

Mamma valde
  • Cajunkyckling (Mitt råd)
  • Ugnsbakad lax

Får se vad detta kommer smaka.
Ha en skön dag