Jag lade upp det så bra...


... men ändå skall det vara något man misslyckas med.

Bara att erkänna att man inte skall stå i köket. Jag är helt enkelt bättre på andra saker. Men för den delen så skall jag inte ge mig, man lär sig på vägen.

Idag stod det krispig kyckling på menyn. Det tog lång tid innan jag hittade fram till spisen för jag satt med lite släktforskning och tiden rann i väg så var det spännande att man hittade 4 st syskon som emigrerade till Amerika, 2 av dem hittade jag på Ancestry i några andra träd. Får se om man kan gå vidare där sedan.
Mycket mat igen, 500 g potatis är mycket för 2 portioner, tycker jag. De snålar i alla fall inte. med bra verktyg som man har i köket med att få till stipsen jämna  om än korta då det inte är stora potatisar.

Jag tänke att jag gör dem i Airfryern i stället för i ugnen, har bara gjort det en gång innan så varför inte passa på igen.

Dressing fick jag bra smak på, kycklingen funkade hur bra som helst att göra med panering, fick bra färg på den, alltså inte bränt dem som jag är väldigt bra på att göra.

Så kommer man till stripsen, jag gör som man skalll göra dem i Airfryern, men de blir inte mjuka i mitten som de skall bli första gången man kör dem på 160 grader så man får kära dem längre och då får de färg, sedan skall de svalna och så kör man dem igen och då får de ännu mer färg, INTE brända utan de blir så mörka i fägen så de ser brända ut men smakar inget bränt alls.

Jag är med i FB grupp och vet att fler har fått det som jag att de får allt förmycket färg. Eftersom jag hade skalet kvar på potatisen för det stod att man skulle ha det så blev skalet grådassigt, såg väldigt konstigt ut hehe.

De var i alla fall goda och det var huvudsaken.
På bilden ser de lite hårda ut men det var bara en lätt krispg yta på dem, hade önskat mer krisp på dem.

De är ju inte så fina som det är på bilden när de som kan laga mat gör det.
Det blir samma middag idag men funderar på att skippa airfyern och köra stekt potatis istället för att det skall bli lite annorlunda. Passade även på att inte blanda all sallad med dressingen igår så den blir bra krispig idag.

Kyckling kunde jag frysa in så jag har mat på söndag också. Potatis finns nog också kvar, så har jag beasås eller aioli hemma.

Nu blir det att planera onsdagens mat och jag tror det blir den i tortilla bröd som jag kommer tillaga.
Får se om det kommer bli bra.

Ha en skön dag
Kramizz