Första måltiden - Hellofresh


Idag började jag med att göra Schnitzel, det var längesedan jag panerade något, sedan gymnasiet får jag erkänna.


Jag tog detta recept först för att det var kortare datum på en av ingredienserna.
Till koteletterna som panneras var det en päronslaw med salladmix av kål och morot, sedan gurka, gräslök och päron så klart. Lite salt och peppar, jag valde att ta flingsalt sedan skulle man pressa lite citron i detta och blanda med aioli.

Tycker att den blev god och kommer göra den fler gånger.

Jag har inte blivit van vid den nya sprisen då den har lite andra grader än den förra och så glömde jag bort dem lite på spisen mina små Schnitzar, så lite väl bruna blev del, en del mer.
Någon av dem lyckades jag rädda (hehe)

Det var mycket mat, 4 kotletter var det så jag vet att ett av recepten har mycket potatis så de kommer jag ta till denna schnitzel som blev över.

Jag kan tänka mig att denna päronslaw kan vara gott till grillat på sommaren, det som hände var att när jag dagen efter som jag skulle äta den Päronslaw igen så hade det vätskat sig från gönsakerna så aiolin hade åkt av så nästa gång skall man endast tillföra aioli till den mängd man äter vid det tillfället.

Det är inte receptets fel för det är ju gjort för att äta på en gång.
På bild ser de mer brända ut men det var de inte.

Päronslaw har en syra i sig av citronsaften och BBQ-såsen en sötma som gör att det gifter sig bra med varandra.

Gillar man inte BBQ-sås (som jag) så kan man tänka att ta en annan sås med lite sötma.

Jag ger detta recept ett bra betyg och det var mycket mat så man behöver inte gå hungrig.

Ha en skön dag
Kramizz