Veckans meny (23) från Hellofresh


Även denna vecka blev det 3 nya rätter som jag lagade. En av rätterna blev en hit för min del och kan erkänna att jag inte trodde den skulle bli det.

En sak har jag märkt är att mitt kök efter jag lagat dessa rätter ser ut som en bombnedslag. Skulle inte bli godkänt i Masterchefs 😂
Tur att jag inte varit allt för sjuk så man orkat med att fixa till dessa rätter, det är mest halsen som inte mår bra på mig, har testat mig så det är inte Covid.
Om man hade haft det så hade man kanske tappat all smak och då hade man inte veta hur maten hade smakat.

Nu till de rätterna jag har ätit, jag lagar maten efter vilka datum som står på det jag får, så först ut är:

Char siu-inspirarad köttfärs
En asiatisk rätt med något nytt i som jag tror att jag inte ätit innan, pak choi.
Den gick bra att tillaga men jag vet inte om jag hade i förmycket nudlar för det stod inte på paketet vad vikten var direkt så jag hade i allt. 

Jag är försiktig med Chili för jag har reagerat på jalepeno så jag vill slippa blåsor i munnen, det blev att rätten inte är stark. Men jag tycker inte Hoisinsåsen kom fram som man hade på nudlarna, därför tyckte jag inte det blev någon direkt smak på den.
Om man känt de smakerna så tror jag att jag hade gillat denna rätt mer.
Det blev mycket mat.

Rätten var okej, hade blivit mer godkänd om det var mer smak på det.

Medelhavskyckling
Detta var en rätt jag chansade på för att det såg inbjudande ut och somrig. Bulgur är inget jag går och köper och jag tror inte jag har ätit det innan.

Jag har aldrig hört talas om tabbouleh och har nu lärt mig att det är en persiljesallad.
Jag tycker att denna gick bra att göra även om det är mycket ingredienser. Jag måste säga att detta är verkligen en sommarrätt.

Detta blev faktiskt en favorit och gräslöksdressingen till passade så bra till Bulgursalladen.
Kan tänka mig att göra denna igen, om man åker ut och skall ha med något att äta så skulle detta passa i matlådan.

En mer än väl godkänd rätt.

Krämig pasta
Den sista rätten som är med bacon och pesto. Nytt för mig är pesto, tror inte jag testat det innan, eller så har jag inte tänkt på det.

Inte svår att göra. Det är mycket oljigt och det kan jag ha svårt för ibland. Man skulle ha tomater och zuccini i ugn för att sedan ha det i pastan. Men som jag vetat innan så har jag svårt för varma tomater i bitar men man måste testa det igen för man kan ändra smaker med tiden.
Enormt mycket pasta var med, valde att ta hälftan av det, täcker för mig.

Kan nu säga efter att ätit den att nej jag har inte ändrat mig gällande tomater i bitar som är varma. En anledning att jag använder passerade tomater när jag skall ha krossade tomater i maten.

Peston var okej, lite för oljligt men det gick bra. (jag kan när det är förmycket olja eller fett bli äcklad illamående och har då svårt att äta det, har ibland svårt med 40% grädde i mat.)

Såsen skar sig direkt när creme fraichen kom i men det syntes inte när det var klart.
Detta var den rätt jag gillade minst denna veckan.

Den får sådär betyg, det är tomaterna och oljigheten som drar ner det lite.


Nästa veckas mat är beställd så imorgon skall lådan komma och man skall planera för att laga några nya rätter. Ja är allt nytt? 😉

Eftersom jag har 5 rätter så kom 2 rätter med från första veckan jag testade denna kasse. Därför villa jag att mamma valde först sina 2 rätter innan mig så hon hade chansen att ta någon eller båda rätterna.

Ja kommer nästa vecka äta
  • Asiatisk kyckling - den har jag gjort och den är god.
  • Grekisk inspirarad kyckling
  • Ostburgare - har aldrig gjort egna burgare innan, bara det man köper i frysdisken.
 
Mamma valde
  • Schnitzel med päronslaw - ett bra val, jag gillade den.
  • Fisktaco - spännande att hära vad hon tycker om det.
 
Känns som man hinner knappt få kassen innan man skall beställa maten inför veckan därefter, så snart dags att kolla in vad man skall välja då.

Ha en skön helg
Kramizz