Veckans mat - Hellofresh


Denna veckan blev det olika proteinkällor så inte enbart kyckling som jag lätt faller in att göra.

Hade otur att kycklingpaktet var hål i när det kom och den var marinerad i Grillkrydda. Jag fick sk kredit som de drar av på nästa kasse så jag godtar den ersättningen och kan köpa ny kyckling för jag vet ju inte hur länge denna kycklingpaket har varit öppet.

Jag hade sådan himla tur att de hade exakt den marinerade kycklingen i butiken. Det som var med var innerfile men jag fick bara tag på brösfilé. Tänkte att det ju samma marinad så det skall ju funka.
Först ut var

Vietnamese-style taco
Många ingredienser i denna rättan, med lite planering så gick det ganska snabbt att sno ihop detta.
Det som var lite svårt var att köttfärsen är så hård packat så den var svår att finfördela så det får jag tänkta på till nästa gång jag beställer en färsrätt.

Mynta var ett nytt inslag i maten, jag har nog aldrig haft det i maten innan.
Detta är en populär rätt hos Hellofresh och jag har svårt att säga om den är okej eller om den är god, men ändå längtar jag till att ta ett bett, så det måste jag att den var god.

Man får 4 tacos per person så det är mycket mat.

Tacosen är godkänd.

Krispig BBQ.kyckling
Den rätt som har minst ingredienser, tänkte att jag gör den på onsdag då jag har minst tid att laga mat för jag åker iväg en lite sväng.

Men för mig tog den längre tid att göra. Skall bli skönt att slippa åka iväg på onsdagarna framöver för då känner jag att jag hinner med mer och blir inte så stressad.
Jag gör ju stripsen i airfryern så det är den som tar längre tid att göra. Men det blir gott tycker jag.
Det som jag gillade var att marinerade kycklingen var god, jag tycker inte alltid om grillsåser och marinad.

Kan säga att jag börjar lära mig spisens värme nu när jag börjat laga bättre mat och inte airfryer lagad mat.
En av de bättre maträtterna jag har ätit, kan säga att den blir inte lika god dagen efter men det har ju med paneringen blir ju inte lika krispg men det kan man leva med.

Krispga kycklingen får godkänt med extra ++ i kanten.

Sweet chilimarinerat fläskkött
Här plockade jag bort Broccolini för det är en grönsak jag inte gillar men mamma fick njuta av den istället.
Liten mindre variant av Broccoli är Broccolini (Babybroccoli)
Det gick inte göra precis som receptet för att kotletten var tunn så man kunde inte göra kuber av det  som är 2 cm, kotletten är kanske ½ cm. Jag gjorde strimlor istället.

Riset skulle kokas i grönsaksbuljong, jag valde att smälta lite smör innan vattnet åkte i kastrullen, detta gör att riset inte fastar i botten. Märkte det när jag gjorde vitlöksris för några veckor sedan.
Jag vet inte om koriander är så gott, alltså det går att äta men det är ju en väldigt speciell smak. Åt det för första gången i Amsterdam när brorsan hade beställt lite asiatisk mat till mig och mamma när han skulle iväg på festival. Jag undrade vad det var för grönt och kände en liten tvålsmak och då fattade jag att det var koriander.

Det var gott med grönsakerna stekta i vitlök och den sås man blandade ihop till köttet.

Sweet chili marinerade köttet får mer än väl godkänt.

Nästa veckas mat ökade jag på med 2 rätter så jag kommer få 5 i veckan men jag kommer fortfarande äta 3 rätter medans mamma väljer de andra 2 för hon vill också testa detta, eftersom vi bor så nära så funkar detta bra att göra så här.

Detta kommer jag äta nästa vecka
  • Char siu inspirerad köttfärsås
  • Krämig pasta
  • Medelhavskyckling
Pasta var ett tag sedan man åt nu och det blir lite nya smaker med Pak choi, pesto och bulgur. Får se vad man kommer att tycka om detta.

Mamma har valt att äta
  • Krispig lax
  • Biffstrimlor
Något som jag märkt med denna kasse är att det är mycket asiatiska rätter och det passar mig så bra för det är något jag gillar. Jag testar på nya ingredienser och smaker

Ha en skön helg
Kramizz