Veckans meny (31) från Hellofresh


Då var det dags igen för en vecka med mat från Hellofresh. Alltid kul att laga lite ny mat.

Satt och kollade att jag nu hade lagat 28 olika rätter sedan jag började med denna kassen, tror inte ens jag lagade så varierat innan.
Så plus i kanten för mig att jag lagar mat.
Började med att tillaga.

Asiatisk-inspirerat fläskkött
Funkade bra att göra denna rätt, jag lyckades få den lite sur på måndagen men på tisdagen var den inte det. Då tillsatte jag ingen lime, vet inte om det var orsaken att det blev för mycket.

Jag valde att inte riva morötterna utan tog halvmånar istället.
Får godkänt och jag kan tänka mig att äta den igen.


Jordnötskyckling
Lite annorunda med en rissallad men det var faktiskt inte dumt och den kändes fresh att äta. Gjorde en miss med att häva i löken i marinaden men lyckades fiska upp den när jag insåg att det var fel bunke.
Full pott för min del och tar och äter den igen.


Hoisinkyckling
Koka ris i vatten och koksommjölk var jag lite skeptisk till, det blev att vatten pös över men lyckades få till riset bra. Kan säga att det var inte alls dumt. Mycket bättre än vad jag trodde.

Thaibasilikan gillade jag inte i salladen så den uteslöt jag dagen efter för jag gjorde bara iordning sallad till en portion på fredagen.
Jag skulle ha kryddat på med mer peppar och det har inget med receptet att göra det var jag som inte smakade av, men det var en god rätt som man gärna gör om.


Nu är det dags för en ny vecka och med ny mat. Till denna vecka var det mycket att välja på som jag hade gjort innan, så valet föll på 3 rätter jag har gjort för ett antal veckor sedan.
Sedan på onsdagen så satt jag nä det vlir inte roligt att laga de igen. Så jag chansade på 2 nya rätter och en som jag gjort innan.

Dessa föll det på
  • Tex-Mex tacos
  • Medelhavskyckling (gjort innan)
  • Stekt kyckling

Mamma valde
  • Krispig kyckling
  • Citronlax ( fick vet nu att det var det godaste hon ätit från denna kasse)

Ha en härlig skön vecka, nu skall jag göra tacos.
Kramizz