Före & Efter bilder på köket.

Det har ju hänt en del saker i mitt kök sedan jag flyttade in i denna lägenheten 2008.

När jag flyttade in fick jag ny matta i köket så det var första förädringen.
Jag hade 2 stycken kranar i köket, den ena använde man inte för det var för att kunna handtvätta, vet inte om det var modernt att ha det så på 70-talet när lägenhetena byggdes.

När det var stambygge så skulle den bort och nya bänkar skulle man få, det var osäkert ett tag om man skulle få nytt på alla bänkar för de första lägenhetena som fick stambyte fick bara nytt på den bänk som tvätthon var på. Men det var nog för många klagomål så de ändrade sig att alla bänkar byttes tur och väl.

De lägenheter som inte hade dubbla kranar fick inte nya bänkytor och det var tråkigt tycker jag, för de skulle behövas bytas ut.
(Sista bilden är från 2008 som visar gamla golvet och spisen)

Jag hade mormors gamla slitna furubord, som jag ville byta ut till något lite mindre men hade inte hittat vad jag ville ha. Detta bord flyttades sedan ut på inglasade balkongen. Funkar bra där.

Blev inget nytt köksbord men fick ett av min kontorsgranne på jobbet som också gjorde om i köket och ville bli av med sitt bord. Det är ju snyggare än mitt furubord.

Sedan hade jag en sådan tur att det var min tur att få nya luckor och ja blev glad att bli av med de gamla luckorna. Valde att ha enkla vita luckor med sliverfärgade handtag.
Därefter blev det tapetsering, tycker det är svårt att välja tapeter men gillade faktiskt mitt val av tapeter i köket, men eftersom det är mycket mönster på vill jag inte ha uppe tavlor för att det blir för plottrigt, räcker med en klocka. Den vll jag faktiskt byta ut när jag skriver detta. Jag har inte grönt i köket mer, svart skulle jag vilja ha, får se om man hittar någon som skulle kunna passa in.

Sist ut var det spisen, den ville jag byta ut till en hällspis, jag var och frågade för ett par år sedan om det gick att byta ut den. Då fick jag priset 700 kr och valde att inte göra det då för att det inte passade sig ekonomiskt.

Men så seg som jag kan vara ibland för att man glömmer och mär man kommer på det är kontoret stängt osv.
Så äntligen hände det, ny spris för 500 kr. Jag hade tur för jag hade en spris med annat märke som gör att de gärna byter ut den. Hade jag haft en Electrolux hade det kostat mer och lite andra avgifter som jag har hört från ett par håll att det kommer att bli.

Men köket är nu klart och jag är nöjd (förutan klockan förstår)
Blev en blandning av vitt, svart och trä. Jag tror bordet och stolarna är från Sverins. 
Där är den gröna klockan som jag köpte på IEMS, hyllan med backar fär från IKEA, frukost TV fick jag av pappa. Carolina Gynning brickan fick jag av brorsan. Burken med hänan köpte jag i Amsterdam i en butik på marknaden Albert Cuyp.
Kökslampan är från IKEA. Skålen på bordet är från blomsterbutiken Asta i Växjö.
Nya spisen man skall lära sig, har inte haft en varmluftug innan. Vad jag har på bänkarna är en Soda Stream, från ICA Maxi, skärbrädor från Gekås, Dolce Gusto kapsel maskin från NetonNet (bra man har nära på jobbet) Hållare till kapslar köpt på  Dolce Gusto hemsida. Knivställ från Gekås och bakmaskin från NetonNet.
Diskmaskinen är min, köpte den av mamma när hon flyttade för den fick inte plats i hennes kök.
Micron är gammal, tror den är från Elgiganten, småbrukar till cornflakes och Granola köpte jag på Falbygdens Osteria i Falköping, Bread bruken från IEMS, Airfryer (det bästa som finns) från ICA Maxi och Diskmedelburk från någon webbutik.
Har en del kylskåps magneter från Amsterdam på kanalhus. Har 2 frysar och det är bra att ha.

Köpte en ny fösterlampa för någon månad sedan på IKEA, med en stor lampa i en marmorfot i svart. Härligt gult sken ger den.
Känner mig nöjd med köket nu.
Nästa projekt blir vardagsrummet tänkte jag mig.

Har redan börjat. Ny soffa, soffbord, matta och sidobord. Jag skall byta ut TVbänk till en vit och sedan databordet till en bra förvaringshylla med dörrar så man inte ser alla målar grejer m.m. som finns på det bordet.

I hallen så är det inte mycket att ändra för jag köpte nytt för 8 år sedan men en byrå har hamnat i ett hörn som var i sovrummet innan som jag vill byta ut. Nya tapeter får jag vänta på i fyra år till. Ny lampa vill jag ha också så jag kan släcka och tända vid ytterdörren. Nu måste jag gå i mörker när jag skall göra det.
Funderar på om man kan få tapteserat innan och vad det kommer att kosta, men kanske skulle fråga det på kontoret.
Det är jag som valde tapeterna för 8 år sedan men jag är så trött på dem, men golvet är jag nöjd med. Valde det då också.

Sovrummet är jag inte klar med i tankarna men där skall det bytas ut det mesta. Jag har rätt att få ny matta och tapet, så det kommer det att bli, men vill bli klar i tankarna vad jag vill ha.
Mattan är nu vit marmor och det är inte min stil, man ser allt på detta golv, gillar det inte.

Så klart kommer jag visa förändringarn när de sker.

Ha en härlig söndag.
Taggar: Inredning, Kök;

Kommentera inlägget här :