Är det redan sommar?

Insåg igår att vi är ju i juni månad och det är en sommar månad. Man tänker inte på vllken dag eller månad det är när man är hemma hela tiden.

Jag hoppas att det kommer se bättre ut för Sverige i augusti så man får lite rutiner igen. Visst det funkar bra att jobba hemma och det har varit gott med att sova lite längre och slipper passa busstider. 

Vad gör man då?
Jag måste säga att det är inte mycket. Visst kommer jag iväg och träffar en del av kollegorna varanan vecka. I förra veckan var vi hemma och hos en kollega och åt räksmörgås och pratade. Fick sommarpresentkort på MIO, så nu får man kolla om man hittar något där.

Sedan fick vi vår nya jobbtelefon, den senaste Samsung S20 Ultra, det är en fin telefon som tar bra kort, bara vänja sig att den är stor.
Så klart var jag tvungen att ta lite kort med den. Man måste testa.
Wow vilka kort den kan tar, detta är på nya Vårdcentralen som byggs. Men tyvärr så var jag tvungen att minska ner storleken på bilden (kan bli sämre kvalité med gratis program) för att de blev så stor i det läget jag tog denna bild. Över 30 MB, vanligt läge på mobilen brukar ligga på 3 MB.
För att ladda upp här på Bloggen så är det max 8 MB.
Bättre Zoom än vad det är på min förra jobbmobil Samsung S9.

Det blir att testa denna mobil vidare gällande foton, det som skall bli intressant är att ta kort på Innebandy match för att jämföra med den andra mobilen om korten blir bättre.

Nu när man inte springer i butiker hela iden så blir det att planera om man skall köpa något, kollar nätet och sedan springer in i butik eller så blir det att handla på nätet.

Har presentkort på IKEA och Asecs som jag har fått från jobbet i sommarpresent och Födelsedagspresent.

Jag passade på att byta ut mina ljusgröna tallrikar mot lite grågröna från IKEA. Presentkorten på IKEA räckte nästan till allt jag köpte i porslinväg.
Gillar de djupa tallrikarna för de är så bra när man gör en sallad bla.
Så klart måste man testa att göra en sallad.
Tog med matfiltret detta kort, därför suddigt ute i kanterna. Tänk var en vinkel kan göra det att det ser ut att vara mycket mat. på tallriken är det ca 3 salladsblad, 1 morot, 6 cocktailtomater, ca 5 cm smal purjolök, ca 100 g kyckling.

Lite tråkigt var att det inte fanns inne allt porslin, jag köpte det som fanns så det fick bli en tur till.
Kom inte enbart ut med porslin, en 1 liters kastrull som jag saknade efter att den andra hade gett upp, sedan en stor platslåda så jag fick ordning i ett skåp. Det blev så bra måste jag säga. Jag får inte glömma att en muffins form inköptes också.

Nu i torsdag när jag köpte det sista porslinet så blev det hjul till kontorsstolen. Stolen är min brors gamla så den är inköp innan 2001. När jag började använda den när jag jobbar hemma så gick gummit sönder på 1 hjul, men tyckte att det funkar men nu gav de andra hjulen upp och grå smulor av plast låg lite överallt vid stolen. Visst det är kanske bara några jobbdagar till men hjulen kostade inte mer än 60 kr så det kan det vara värt.

Rensade ut mitt kastrullskåp och gick igenom en del där, insåg att min stekpanna behövdes bytas ut, teflonet är slitet, man använder plast men ändå ger det med sig efter ett tag. Det är en Tafel stekpanna men insåg att den är runt 10 år gammal så ja då kanske man förstår att den är sliten.

Har en traktörpanna från Anders Petter och jag gillar den, så jag kollade efter en vanlig stekpanna av samma märke och hittade en på Cervera som var på rea. Passar bra när man har presentkort så det fick bli den.
Är nöjd med den. Jag har en liten stekpanna som jag använder flitigt som är bra när man steker ägg m.m. Även den börjar bli sliten, kanske man skulle satsa på en Anders Petter där med. Får se vad de har för utbud.

Nu skall jag bara komma ihåg att denna stekpanna skall man värma upp sakta och låta den svalna helt innan man diskar av den i varmt vatten och diskmedel.

Muffinsbak blev det när man hade ägg och mjölk som höll på att gå ut i datum. Så fick man inviga nya muffinsformen.
Gjorde Dumlemuffins som nu hittar recept på i min andra blogg, Nillasskafferi.
Nu går vi bort från köket till skönhetsprodukter istället. Varför heter det skönhetsprodukter? Det är ju inte så att man bli skönare utan det är ju huden som skall må bättre. 😂

På sommaren får jag en fetare hy och behöver någon lättare dagkräm men ändå fukt.
Hittade en jag vill testa och det var Estee Lauder DayWear som är sorbet och innehåller spf 15. Visst det räcker inte om man skall vara ute, så när jag vet att jag skall vara ute mycket så blandar jag i lite av Clarins Anti-Pollution spf 50, visst den är dyr, men den är lätt och inte fet.
Har ni någon bra fuktmist som inte känns kladdig på huden får ni gärna tipsa mig om det. Har testat några stycken från Body Shop och Indy Beauty som är lite kladdiga enligt mig. 

Visst jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen, även simsbyggen har inte kommit ut här på bloggen.
Tänker att jag visar lite vad jag pysslat med.
En fiskarby som tog lång tid att göra.
En trädkoja som man kan bo i.
Svenskt sommarhus.
Ett hus i en kulle, därför ser man bata detta lilla. Som ett Hobbit hus.

Igår släptes en ny Expansion somheter ECO, nu så skall man återvinna, rösta för en bätte värld, luften blir renare och renare tuntomkrig.
Man kan dyka i en container och göra fynd.
Började igår på ett hus som var med i trailern av denna expansion.
Det blev ett ganska långt inlägg men det har ju hänt lite sedan sist jag skrev.

Ha en härlig Nationldag, tänk på att hålla avstånd.
Kramizz
Taggar: Shopping, The Sims 4;

Kommentarer :

#1: Louise

Låter inte alls fel att spendera mer tid hemma men hoppas också det lugnar ner sig snart så man kan göra annat och börja leva som man vill igen! :)

Svar: Ja jag hoppas att det snart kommer bli som vanligt igen.
Pernilla Johansson

skriven

Kommentera inlägget här :