Rensa och fixa här hemma.

Har man fått lusten att rensa så skall man passa på, för det är då man verkligen gör sig av med det man inte vill ha kvar.

Har gått runt här med måttbandet för att kolla lite vad man skulle vilja göra här hemma för att det inte skall bli allt för dyrt.
Hade en tanke på att byta ut TV bänk, göra mig av med skrivbordet och köpa en hög bokhylla, min andra låga bokhylla skulle också bytas ut.
När man kollade priset så låg det på över 8000 kr kanske närmare 9000 kr om man skulle behöva lampor m.m

TV bänk har jag ett bra tag velat byta ut. Men har inte hittat den rätta. Nu har jag kollat på IKEA och Bestå serier och gillar den. Och det är samma serie som jag tänkte på gällande bokhyllor.

Jag har inte gillat mitt skrivbord eller datorbord rättare sagt, för det ser för stökigt ut även om det är städat och iordning, men det är alla färger m.m. Och ha en bokhylla med luckor skulle dölja alla mina färgglada pennor.

Sedan började tankarna mala och var skulle man göra av med det man har? Det är inte lätt för mig att få bort det.
Det är inget fel på min bokhylla som jag har (bara fel färg)... då började tanken på att hiva ut bokhyllorna med böcker i sovrummet och sätta in bokhyllan från vardagsrummet istället. Bra idé som jag skulle vara nöjd med.

Eftersom jag inte vågar göra mig av med datorbordet som jag nu har arbetat vid när pandemin härjar, så blev det ändrade tankar och med måttband i högsta hugg blev det att mäta igen och att datorbordet åker in i sovrummet och Mormors Amerika kista åker in där datorbordet stod innan.

Så får det bli, och i torsdags började jag efter frukosten med det stora arbetet, hade en annan plan innan men ändrade mig efter några minuter och tur var väl detm annars hade jag fått hålla på hela natten.

Jag höll nog på mellan 9-17 innan jag var klar med allt.

Så här blev det i vardagsrummet.
Sliten gammal kista, som en gång i tiden var ljusblå som jag i tonåren målad om till vit, ja jag har haft den i mitt tonårs rum, sedan fick mormor tillbaka den, men jag tror jag tog tillbaka den när mormor och morfar gick bort.

Vita fejkpälsen köpte jag på Gekås och använder till fotografering. Tavlan var i sovrummet innan och är diamond painting som jag har gjort.
Lilla stolen fick jag för många år sedan av min farmors mor Ulrika. Det står ett årtal under den. Pappa höll på den ett tag men jag fick den när jag var över 40 år 😂

Lampan har stått nära den fula TV bänken som syns på bilden, den skall jag göra mig av med, men jag har inte hittat en lampa som jag vill ha. Jag får letar vidare.

Datorbordet hamnade nära fönstret där kistan stod. Tror det blir bra där, har lite att rensa i en låda som ligger ovan på symaskinen som fick plats där en stationär dator har stått. Ja ni ser den röda lådan där nere.
Om det är för ljust vid datorn på skärmen är det bara att dra för gardinen.

Här är TV bänken som skall bort
Passar inte in mer.

Igår beställde jag de nya hyllorna som kommer vara en TV bänk. Jag valde att ta den i 3 delar för att det är lätta att arbeta med, jag kan ta isär delar om jag behöver göra den kortare. Min bänk är 180 cm och det vill jag ha. Det finns faktiskt en skiva på 180 cm som man kan köpa för att den skall se hel ut på ovansidan, jag köpte den inte nu, får se om jag behöver det.

Jag kommer nu ha luckor på så det kommer se rent och fint ut. Lådorna som är i facken kommer få plats i den nya hyllan som kommer vara högre än den jag har idag.

Detta gör att tavlorna måste bort. Skall jag vara ärlig så vart jag inte helt nöjd med uppsättningen, tycker det blev för mycket för ögat.

Dekorationen på bänken skall bort, bytas ut till annat, en del skall få en ny plats eller bort från mitt hem. Bla svarta lyktan golvet åker nog.

Den andra hyllan får vara kvar ett tag till.
Visst den är gammal, men den är vit på sidor och ovanpå, ljus björk inne i den.
Önskar att hyllan fanns kvar på IKEA så man kunde byta ut luckorna till vita istället. Det dumaste är att de är i plast så det är svårt att färga om dem. Får fundera om det går att göra en smart grej där utan att det koste förmycket som ex. ta bort luckorna.

Hjärnan den maler för fullt.

Jag har faktiskt gjort en lista med vad jag vill göra här hemma.

Vardagsrummet
 • Rensa ut det jag inte behöver - påbörjat, inte mycket kvar att göra
 • Bort med datorbord - avklarat
 • Köpa ny TV bänk - avklarat
 • Byta ut min ca 10 år gamla TV till en lite större smart TV. (framtida grej)
 • Byta ut golvlampan
 • Göra mig av med hurtsen - avklarat, mamma tog den
 • Fixa till gamla bokhyllan
 
Köket
 • Rensa ut 4 skåp - de andra är klara sedan en tid tillbaka
 
Hallen
 • Rensa ut garderoberna och lådorna.

Sovrummet
 • Rensa ut en garderob och byrå. (inte att glömma, några vrån 😉)
 • Köpa en ny säng och sängbord (framida projekt)

Ja det är mycket kvar, men om man skall vara hemma hela semestern så skall jag nog kunna fixa till en del av sakerna på listan.

Ha en en trevlig kväll
Kramizz
Taggar: Inredning, Rensa;

Kommentera inlägget här :