SM-guld blev det i Gävle

Då har man kommit i ett nytt år och det är dags att göra mitt första inlägg på det nya året.

Vad har hänt de första dagarna?
Jag hade en lugn nyår och dagen efter blev det att packa för den 2 januari var det dags att åka till Gävle.

Det var med jobbet, och vi åkte med bussen och ungdomarna som skall spela SDF-SM i Gävle. Vi har ett Flick och ett pojk lag och åldern är 16 år.

Det är en lång resa med buss och en del stackare har åkt ända från Kalmar. Vi har ju spelare från lite överallt i Småland som bildar Smålandslaget.

När vi kom upp blev det att checka in och sedan satt vi och jobbade lite innan det blev middag vid 19 tiden.

3 Januari var den dagen som matcherna började, nu hade de ändrat så att killarna och tjejerna möter samm distrikt så det började med Skåne och där förlorade de båda småländska lagen. Sedan blev det att handla lite till lagen och en panini på ICA Maxi innan det blev matcher igen där båda smålandslagen vann mot Gästrikland.
Tillbaka på hotellet blev det Räkmacka.

4 januari var det dags att sätta sig i hallarna igen och den första matchen möte de Blekinge som de vann emot och sedan bar det av till Nian och vi åt asiatisk mat.
Nästa matcher var mot Västernorrland och där vann tjejerna och killarna spelade lika.

Vi möte vår fd ordförande som vi satt och pratade med på kvällen och Smålande hade spelat klar i sina grupper med det var inte klart om de kommer till kvartsfinalen. Nu gäller det var det blir i de matcher där Skåne spelar.

5 januari så blev ut i hallarna igen för att kolla på Skåne, först ut tjejerna och förlorade de men Västernorrland gjorde inte allt för många mål och det gjorde att tjejerna gick till kvarten som de tyvärr senare förlorade och får spela en placeringsmatch.

När det gäller killarna MÅSTE Skåne vinna för att killarna skall kunna ta sig till finalen. Så ni förstår att det var inte så bra de spelade i början.
Skåne vann och killarna fick möta Södermanland som var en spännande match där resultatet blev lika och det gick till förlängning och till sist straffar, där Småland tog hem segern.

Vilka straffläggare killarna är. Wow.

6 januari och sista dagen. Kl 11 spelade båda lagen och vi valde killarna för de spelar semi och efter som det är jobb för vår del så är det att fortografera och lägga ut på Instagram och Facebook för min del.

Tjejerna vann sin placeringsmatch och kom 5:a. Killarna möte Stockholm och man vet att en medalj blir det för som minst blir det brons.
De vann över Stockholm och var nu i final.

Östergötland var motståndet och vilken match det blev, man hade ont i magen.
Den var jämn och det blev lika så åter igen förlängning som blev mållös. Straffar och där är Småland bra och vi tog hem Guldet.
Det var historiskt för på killsidan har Småland aldrig vunnit Guld.
Tjejerna fick vara med och fira guldet så det var roligt.
Det var kul att få uppleva detta och bra betalning för de dagarna man var i Gävle och jobba.

Bussresan hem var inte lugn men det förstår man efter denna vinst. Jag var hemma halv tre på natten och det blev att man tog ledigt på tisdag och onsdag.

Nästa år är det lite närmare, Nyköping och Oxelösund. Vem vet man kanske hamnar där då med.

Ha en härlig helg.

Kramizz
Taggar: Innebandy, Jobbet;

Kommentera inlägget här :