Julklappar till köket detta år

Hoppas att ni har haft en fin jul detta konsiga år. Jag firade julen med mamma och katten Molly.

Det finns säkert många som satt ensama denna jul för det är pandemi och del har man sett att de inte hållt gränsen 8 personer, tror många räknar med att barn inte räknas in i det antalet men det gör de enligt det som de har sagt från regering/FHM.

Allt blev till köket denna jul,
Från jobbet blev det ett presentkort som man kan välja olika saker på.
Jag valde två skålar från Rörstrand Swedish Grace i snö. Jag valde nämligen små skålar förra året i den serien från jobbet.
De förra året var på 3 del, årets blev 1 liters skolar, dvs 2 st.
Jag fick en slant av pappa som en gåva inför jul och fördelsedagspresent och där valde jag att utöka serien med skålar i 6 dl storleken.
Så nu har jag dem i 3 olika storlekar,
Sedan passade jag på att köpa en ungsform, det blev ett 2 pack. Visst jag har formar men en är förstor eller så är den som är näst störts allt för liten. Så jag behövde en som var mitt emellan.
Hittade dessa till rea pris.
Le Creuset är ju inte särskilt billigt, kan säga att jag stått och tittat in i butiskfönstret på deras butk när jag varit i Amsterdam. Gillar denna vulkan färg på dem.

Sedan fick jag ett set med kastruller som mamma betalde en del på och pappas gåva peng den andra delen. Valde Anders Petter för att jag har stekpannor och traktörpanna i samma märke som jag gillar väldigt mycket.
Gillar att locken har hål så man kan hälla av vatten som man skulle koka ex pasta eller potatis.

Under våren så började jag rensa skåp och byte då ut mina gamla slitna stekpannor och passade på att köpa 2 Anders Petter pannor för ett presntkort jag fick från jobbet när jag fyllde 50 år.
Traktörpannan hade jag köpt ett antal år innan, den med lock på. Den var inte billig, tror jag gav 700 kr för den men jag kan säga att jag inte ångrar det, locket funkar bra på den stora stekpannan.

Så nu blir det att ta tag på de 3 skåpen i köket som skall städas upp och göra en bättre ordning på. Rensade dem för något år sedan men man kanske hittar något mer att göra sig av med. Grytskåpet är utrensat skall endast plocka ut de gamla grytorna som är i sama storlek som de jag fick.

Härligt med lite nytt i köket.
Ha en härlig fortsatt julhelg.