Kalverstraat besök idag - 16 juli

Idag skall det bli en tur på shoppinggatan här i Amsterdam, där finns en massa kända butiker och mindre kända.

Något som man får vara redo på är att butiker försvinner och en del nya kommer och det kan ske under ett och samma år.
Som ex det fanns en Magnum (glass) butik som jag inte hann med och tänkte ta den året efter men då var den redan borta.

I år har det blivit lite konstigt för att mamma inte kan vara med så mycket och då blir det att jag inte går så mycket heller.

Men idag fick jag ta en egen liten tur. Brorsan bor inte så långt ifrån Kalverstraat som är en känd gågata med massa butiker så den första butiken jag var inne på var Puma för att se om de hade mina sturmpor och det fanns men de var dyrare än i Sverige så det hoppade jag över.

Sedan blev det Douglas för det är den butik som har Benefits i Sverige så man kan säga att det är som Sephora och har en massa olika märken.
Kollade nämligen innan vad de kostade och de var lite billigare än i Sverige på den mascara jag gillar från Benefits. Jag valde att köpa en mindre storlek.
Roller lash heter den från Benefits. Jag kollade runt på annat och har en app där man kan där man ser vad växelkursen är och ha koll på om det är billigare eller dyrare än i Sverige.

Jag passade på att köpa mjuka lappar att tvätta av sminket, de var små och kan tvätta i maskin, gav ca 100 kr för dem. Min favortit eos sweet mint. var några kronnor billigare än i Sverige. Annayake var något jag fick, har inte kollat upp ännu vad det är.

Sedan kollade jag in på Desigual för att se vad det hade för något, gillar deras skarfar men de hade ingen in min smak denna gången så det blev att gå vidare till De Bijenkorf för att se om man kunde få tag på min favorit kräm som de hade haft bra pris på, men det var tyvärr slut.

NYX har en butik också och där fanns så mycket att jag blev lite förvirrad att jag hittade något till läpparna som fick hänga med hem.
Nu när jag kom hem kom man på att jag det och det skulle jag kolla efter på NYX, man får hoppas att det finns kvar nästa år när man förhoppningsvis är tillbaka i Amsterdam.

Inglot är också en butik med sitt egan märke, men jag gick inte in där, ville inte bli lika förvirrad där som jag blev på NYX, men kan säga att Inglot känner jag inte till så mycket på.

Blev överraskad att Guess hade kommit tillbaka till Kalverstraat, det var en större butik än den de hade innan.... enormt mycket större. Kollade in väskorna och de hade två våningar och om jag minns rätt så tror jag att alla väskor hade 50% där nere, så de nya väskorna kanske var på andra våningen, men jag gick inte upp dit för det får räcka med min fin MK ryggsäck.

Den sista butik jag var inne på var The Beuty Editor, som är en liten skönhetsbutik som ligger på Herengrascht. Om man gillar Huda Beauty så skall man kolla in denna butiken.
Jag hade kollat in en sådan fin palett men var tvungen att kolla in den live. Var en urtrevlig tjej som stod i butiken. Hon hade varit i Sverige och kunde några ord.

Efter detta var mina fötter öma för jag mn dummer tog inte Tram till bit som jag borde ha gjort.

Nu är det bara en dag kvar innan det är dags att åka hem till Sverige.
Ha det så gott
Kramizz
Taggar: Amsterdam, Shopping;

Kommentera inlägget här :