Det blev lite mer än en riskokare


Har ett tag funderat på att skaffa en riskokare och så hittade jag en som jag föll för. Den är snygg och reto.

Retro är något som jag de senaste åren som jag fastnat för som Smeg, det ör prislappen där som gör att man tänkte en extra gång om man skall köpa, så rea och andra rabatter letar jag efter.

Fastande för denna riskokare bara jag såg den, försökte se vad den hade fått i betyg men det verkar vara så att den är ny eller så har inte många köpt den.
Jag köpte den på Cervera och det var 25% på denna färgen. När man senare kollade på den så såg man att det inte är enbart en riskokare utan en multimaskin på ca 3 liter.

Riskokare
Sauté 
Ångkokare
Håller värme
Långkokare

Detta gör att jag kan ev. sälja min Crockpot som är på ca 6 liter, onödigt att ha en sådan stor när jag inte kan frysa in mat som jag gjorde innan, jag tappar tyvärr lusten till mat när det legat i frysen. Kan äta det en gång sedan är det bara bläää.

Skall testa ett långkok någon gång. Så bra om man ex gör en köttfärssås så kan man steka köttfärsen lite innan man sätter i ingredinser för långkokt sås i den.
Gillade att det fanns en liten hållare till locket när man skall röra om ex riset innan servering eller något annat.

Har testat riskokning i den och inget brände fast i den. Då hade jag i lite smör för att jag vill ha vitlöksris.

Jag började koka riset innan jag slutade jobba och lät det stå på varmhållning när det var klart. Det gjorde att det höll sig vamt de 40 min inna jag skutade. (jobbar hemifrån)

Får återkomma när jag testa mer i den, tror jag läste att mankunde koka ägg i den. Skall kolla vidare om det har med ångkokardelen.

Ha en bra dag
Kramizz