Testar på något nytt... för mig

Ibland måste man testa på något annat och varför inte utmana sig själv lite.

Som jag skrev i förra inlägget är det jag äter inte det bästa för jag har ingen direkt matlust och skulle kunna leva på knäckebröd med ost hela dagen.

Jag har lagt ner allt med skönhetsboxar och även de matboxar jag hade ett tag. Men för att få i mig tillagad mat så tänkte jag att en matkasse skulle funka för mig.

Kollade runt för att se vad som kunde passa kräsna mig som inte äter allt.
Jag fastnade för Hellofresh kasse, där man har olika måltider att välja på. man kan välja från 3-5 måltider per vecka och hur många portioner 2 eller 4.

Jag valde 2 portioner och 3 maträtter. Det passar mig för det kommer bli 6 dagars mat för min del. Är ju inga problem att äta samma rätt 2 dagar i rad.

Så i söndags kom min första kasse eller låda skall man väl säga.
I lådan ligger 3 påsar med ingredienser till de olika måltiderna och sedan en påse med kylvarorna.
Så det blev att packa in allt så fort som möjligt i kylskåp, det var med 2 klampar med is så att det skulle hålla sig kallt.
Jag valde att gör två kycklingrätter och en kötträtt. När man beställer första gången kan man välja som barnvänligt, klassiskt, vegetariskt och då ger de förslag på de rätter som tillhör det.

Jag valde klassiskt och fick då tre rätter som de valt ut men sedan finns det 12 andra rätter som är från de andra kategorierna som gör att man kan byta ut dem till andra rätter och jag valde nog att byta ut en om jag minns rätt.

Bra är att man kan välja att stå över en vecka och det valde jag att göra nästa vecka för det var inte många rätter som passade mig, som sagt är petig när det gäller mat.

I lådan får man då receptblad med de färger som hänvisar till rätt påse och det är bra om man vill förvara dem i det. Eftersom jag inte har någon annan som rör om så kan jag packa upp allt i skåpen.

Recepten jag valde
Recepten är enkla att följa och de har bilder på baksidan. Tror mina recept var i medelnivå.

Någon hade skrivit att det var lite mat men det tycker jag det inte var, så en del kan man säkert frysa in och ha en annan dag för att man kanske inte har kassen varje vecka.

Jag tänker mig att detta skall ge mig utmaningen att laga annan mat än det man gör i ekorrhjulet som jag har hamnat i de senaste månaderna.

Det som är bra är att de skickar med så mycket man behöver, som ex en krydda så är det exakt det man får, eller om det är endast en vitlöksklyfta i receptet så är det den man få istället för att köpa en hel som sedan kan bli gammal.

Några saker skall man ha hemma och det är saker man oftast har hemma, som olja, smör, salt, peppar och ägg.

Jag har gjort en av måltiderna kommer berätta mer om vad jag tyckte om det och om det var lätt att följa.

Ha en bra dag
Kramizz