IKEA shopping och fix här hemma

Funderat och funderat vad jag skall göra med bokhyllan, bestämde mig att luckor skall bort för jag vill att den skall bli ljusare.

Mätte och kollad efter förvaringsådor som skulle passa, jag har en del CD som döljer sig bakom luckorna och de vill jag inte skall synas. Det blir så stökigt för mitt öga.

Tänkte vita lådor, men hittade inga. Såg då ett par grå på MIO som var snygga, men de hade bara 3 st inne och jag behöver 4 stycken.
Kollade ännu en gång på IKEA och såg att de hade grå i liknanse modell men något mindre, när jag ser det nu så blev det nog bra med de mindre.

Så här såg det ut innan.
Jag satt en bra stund med att få bort luckorna och flytta ner hyllorna, rota i källaren efter hyllplan som jag vet att jag har (tur och väl) Jag köpte på mig ett gäng hyllor när jag köpte denna bokylla för ca 15 år sedan.
Det finns faktiskt en del till, på bilden ser man 8 rutor och det finns 2 rutor till men när jag flyttade hit fanns det inte plats för den på denna vägg så den låg ovanpå så det blev som en trappa, men när tapetseringen blev gjord plockade jag bort den och satte den i ett annat hör.

När jag väl planerat klart frågade jag mamma om hon kunde köra mig till IKEA.

Vad mycket folk det var där, alltså man kan inte tro att det är en pandemi som pågår, sedan blev jag irreterad på en man som gick där med sin lilla dotter, han hostade till och säger Corona. 
Sedan läser man i tidningar om ungar som hostar på folk och säger Corona, om de har sådana föräldrar så vet men vem de har lärt sig det av.

Men nu åter till bokhyllan, så här blev det.
De helröda lukorna flyttade jag till den andra delen så döljer man det som är i, jag skall kolla om det går att måla dem vita.

Jag kommer att visa upp mer när nya TV-bänken är på plats.

Kan säga att jag har ont i ryggen idag, så nu blir det 2 dagars vila, det får vara en liten hög med saker på golvet till TV-bänken kommer och då fixar jag till det sista.

Om någon undrar vart saker kommer ifrån på bilden och vad som är nytt så kommer en lista här.

Nedersta hyllorna
Där är mina Nordiks kriminalkrönika från 1970-2016. Jag har alla, pappa började och jag tog över hans böcker och fortsatte till de slutade med detta 2016.
Det är snyggt när de ser likadan ut.

Resten av hyllorna är följande nyinköpt från IKEA:
Stora grå lådor, 99 kr styck
Lilla grå låda, 79 kr
Grön låda, 79 kr (är 2 pack med en mindre låda)
3 Kaktusar i porslin, 179 kr

Det som inte är nytt är den vitmönstrade lådan som den gröna lådan står på, inköpt på Hemtex för ett antal år sedan.

Ovan på hyllan är det gamla saker....
Lykta från Åhléns, 2 boxar från Hemtex, doftpinnar från Rituals, gunghäst från ett ställe som inte finns mer, boklådorna är från Chilli och kronan på är från IEMS tror jag.
Ja de tre vaserna i olika färger är från de Bijenkorf i Amsterdam.

Jag kommer visa hur det blev när det mesta är klart. Dumt var att jag inte tog före bild, menmen skall kolla omdet finns några gamla bilder gömda någonstans.

Ha en underbar dag
Kramizz
Taggar: IKEA, Inredning, Shopping;

Kommentera inlägget här :