Matlagning och jag
Det kan väl alla för den delen om man sätter sig in i det och ge sig bara på den att klara av det.
Tro det eller ej men jag har faktiskt gått en linje på gymnasiet med matlagning. Två halvdagar i veckan hade man i köket... Så var man indelade i team i köket, jag hade med mig Carola och Jaana. Vi fick nog ihop några maträtter på vår tid i köket.
Men ibland kan jag faktiskt överraska mig själv om viljan finns och ge mig på lite mer tidskävande matlagning. Jag hade sett reklamen med Leif Mannerström när han gjorde kycklingroulader som jag tyckte såg goda ut. Sagt och gjort de blev gjorda av mig...
Förbereda är alltid bra och gör det lättare att laga maten tycker jag.. eller känner man sig som TV kockarna hehe.

Sen hade man stekt bacon och en röra man gjorde som man lade på de tunna kycklingfilé bitarna.


Det var bara att leta avbitartången och tvätta rent den och sen dela pinnarna så rouladerna blev en och en. Nöden har ingen lag. hehe
Sen var det bara att steka dem och hälla på vätskan som de skall koka i.

Det tog faktiskt 1½ timme att göra denna maträtt, värt det? Den var inte alls dum, så nja ganska värt var det. Känner man för att laga mat och har tid för det så då skulle jag kunna göra detta igen.
Receptet?
Här kommer det.
Kycklingroulader fylld med lök, persilja och bacon
4 portioner
16 skivor Tunnskivad Kycklingbröstfilé
1 skivad gul lök
4 baconskivor grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
8 grillspett
1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt och peppar
Servera med ris eller potatismos och en god sallad.


Ha det gott denna fredag
Kramizz
Åh vad läckert det måste jag göra någon dag . Hoppas du mår bättre nu