Matlagning och jag

Ja det är något som inte passar ihop. Jag har inte haft det intresset. Sen skall jag väl inte säga att jag är urdålig på det, jag kan följa recept.
Det kan väl alla för den delen om man sätter sig in i det och ge sig bara på den att klara av det.

Tro det eller ej men jag har faktiskt gått en linje på gymnasiet med matlagning. Två halvdagar i veckan hade man i köket... Så var man indelade i team i köket, jag hade med mig Carola och Jaana. Vi fick nog ihop några maträtter på vår tid i köket.

Men ibland kan jag faktiskt överraska mig själv om viljan finns och ge mig på lite mer tidskävande matlagning. Jag hade sett reklamen med Leif Mannerström när han gjorde kycklingroulader som jag tyckte såg goda ut. Sagt och gjort de blev gjorda av mig...

Förbereda är alltid bra och gör det lättare att laga maten tycker jag.. eller känner man sig som TV kockarna hehe.


Sen hade man stekt bacon och en röra man gjorde som man lade på de tunna kycklingfilé bitarna.

Sen var det dags att rulla ihop dem, men det tog tid, alla skivor var inte så fina som de är på denna bilden. Det var gål i en del som gjorde att röran rann ut. Det som tog längst tid att göra var faktiskt att rulla ihop dessa roulader.

Men det var inte lyckat att sätta två roulader på en pinne, för det blev svårt att få plats med dem i stekpannan. Jag minns man stod där och försökte dela på pinnarna med roulader på, men det var inte lätt.
Det var bara att leta avbitartången och tvätta rent den och sen dela pinnarna så rouladerna blev en och en. Nöden har ingen lag. hehe

Sen var det bara att steka dem och hälla på vätskan som de skall koka i.

Här gottar i på sig.
Det tog faktiskt 1½ timme att göra denna maträtt, värt det? Den var inte alls dum, så nja ganska värt var det. Känner man för att laga mat och har tid för det så då skulle jag kunna göra detta igen.

Receptet?
Här kommer det.

Kycklingroulader fylld med lök, persilja och bacon

4 portioner

16 skivor Tunnskivad Kycklingbröstfilé
1 skivad gul lök
4 baconskivor grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
8 grillspett
1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt och peppar

Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra roulader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Tag rouladerna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.

Servera med ris eller potatismos och en god sallad.

Nä då jag är inte rädd att laga mer från Mannerström, jag har faktiskt efter detta köpt en kokbok med hans recept. Skall ärligen säga att jag inte har tillagat något ännu i från den.

Kanske en dag sker det... hehe

Ha det gott denna fredag
Kramizz
#1 - - Biggan:

Åh vad läckert det måste jag göra någon dag . Hoppas du mår bättre nu

Svar: Ja det är bättre nu, visst förkylningen och lite hosta är kvar, men det är bättre än för några dagar sen... på rätt väg så att säga... Kram
Nilla

#2 - - Emilie:

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och vi skulle bli jätteglada om du ville lägga till din blogg så att vi kan länka till den och skicka besökare till dig.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Svar: Tack! Jag har dessa recept redan kopplad till Hittarecept.se
Nilla