Nu är den nya soffan på plats

Igår så blev det att jobba hemifrån då de kom och fixade till min soffa och tog med min röda Tomelilla soffa. Så nu har jag sagt hejdå till den.

Ena mannen som kom kände igen min röda IKEA soffa för det visade sig att han hade limat ihop sådan soffor. För ett tag sedan ringde IKEA och sa att tjänsten att ta med soffa inte gällde med det jag hade beställt, men han som ringde skulle försöka lösa det då han förstod att jag inte hade lätt att göra mig av med den.
Så de som kom igår skulle ta med den och det lösta sig jättebra.
Min gamla soffa
Eftersom jag jobbade hemma igår så hann jag inte med så mycket att fixa till det för efter jag arbetat så gick jag till mammas granne och vi grillade lite korv.
Mamma hängde med hem sedan för att kolla på soffan och lilla Hannes invigde den med att ligga i den men va försikt han va att gå igen för den är lite mer rundad så han trodde väl att han skulle ramla ner. 😂🤣

Soffbord
När jag bar in soffbordet och jag misstänkte det lite att det skulle vara förstort på bredden.
Jag har det stora Lack bordet och testade att mäta upp det lilla som den vita ytan visar. Bredden blir perfekt men längden lite kort då soffdelen är ca 180 cm från schäslong till armstöd.
118 ca är detta Lack bord jag har och det är precis lagom. Jag lade ut dessa bilder på facebook för att få tips av mina vänner och fick in en hel del, Några tycker behåll det, andra förslog ett runt bord och fyrkantigt.
Om jag hade tagit ett runt eller fyrkatigt så hade bredden blivit förstor eller bodet allt för litet för de 180 cm soffdelen.

Tur och väl så såg det inte så dumt ut när mattan kom på.
Så igår satt jag och kollade runt lite efter soffbord och hittade ett på Chilli så är ovalt 120 x 60 cm. Det var rea på det bordet så jag passade på att beställa det, så det kommer att komma på tisdag så det blir att kompa ut några timmar på em så jag kan åka hem och ta emot det bordet.

Sedan skall jag köpa ett nytt sidobord, det kanske blir det för 59 kr på IKEA och skall köpa 3 innerkuddar där också så man har det hemma när kuddfodralen kommer.

Jag fick meddelande att två av fodralen är restade och kommer in den 22 maj till Royal designs centrallager tror jag att det stod, men det andra kanske jag får innan. 😃
Längtar så tills man får allt för att se hur det blir när det är klart. 😁
De hade satt tassar under fötterna på soffan, som gör att det är lättare att flytta soffan, 160 kg flyttar man inte annars så lätt, men jag kunde faktiskt dra den lite, för de hade satt förlängningsdosan delvis bakom soffan.
Jag fick panik här när jag satt och invigde soffan med att arbeta med datorn i nät, och skärmen blev helt svart och allt försvann och stängdes ner och jag kunde inte sätta på datorn igen. 😲😨 Den var död.

Hmm har ju inte råd med en ny dator nu när man köpt soffa och nya glasögon som är på gång. Ja ja bara att gilla läget tills man kom på att vänta lite knappen lyste inte på förlängningsdosan, den var avstängd och datorn urladdad. Så datorn kom igång... Phuuu 🤓

Lite blev det gjort igår för jag passade på att fylla förvaringsdelen i soffan.
Det blev mina DVD:n som fick hamna där för att då slipper jag ha dem i 5 olika lådor och jag blir av med de bruna lådorna som igentligen inte passar in mer.
Perfekt att bli av med dessa synligt.

De bruna lådorna kom till nytta på balkongen.
Lade ner krukor i dem så slapp de stå huller om buller på övertsa hyllan.

Känns inte riktigt som mitt hem när man ser vardagsrummet för jag är så van att ha färg och grått, så därför längtar jag tills kuddarna kommer så det blir en lite färgklick.

Ha en ritkig skön onsdag
Kramizz
Taggar: IKEA, Inredning, Shopping;

Kommentera inlägget här :