Hårrutiner

Har börjat med en del nya hårrutiner sedan juli, i alla fall en del.

Jag har tunna hårstrån som är mjuka och tunt hår på det. Inte bra kombo, sedan virvlar i nacken som frisören inte gillar för den ena sidan så står det rätt ut och på andra sidan ligger det framåt.

Började efter tips med Matrix Biolage Fulldensity,
Texturen på håret gillar jag för det går att fixa till det bra när man använder det. Det skall jag använda varanan dag så jag kör Måndag, Onsdag och Fredag. När jag var sist och klippte mig frågade jag om det fanns annat som kunde få den texturen på håret de andra dagarna och fick då tispet Moroccanoil Dry texture spray. 
Det fanns inte inne när jag var där men var på Black Friday och köpte det. Fick ge över 220 kr med rabatt, fick en chock när man insåg att den kostar i vanliga fall 300 kr.
Men vad gott den luktar., men blev inte exakt samma textur men bättre än min hår utan.
Köpte sprayen i samma märke och den luktar likadant.

Så Moroccanoil kör jag Tisdag och Torsdag. 

På helgen tvättar jag bara håret utan att göra något med det, om jag inte går ut så tvättar jag det inte.
Den ena dagen kör jag en lätt inpackning av håret.
Jag kör med Kevin Murphy Re.Store som man tar i håret och väntar 2-3 minuter och sedan sköljer ur. Sedan behöver man inte ha i något annat som schampo eller balsam.

Eftersom jag fönar håret så använder jag en spray som skyddar håret. Jag amvände innan Maria Nilas Cream heat spray men den var inte rätt till mitt hår enligt frisören för den är för tung för mitt hår, jag skall ha en lättare och blev visad Hjärtligt som luktar som godis. och när jag använde den så förstod jag att jag använt fel spray och denna är billigare så det är bra det med.

Jag använder Maria Nilas Heal schampo och balsam.

Det är min hårrutin och jag kan säga att den har ändrat mycket de sista åren när man har insett vilken skillnad det blir med lite kvalité produkter.

Ha nu en skön lördag
Kramizz
Taggar: Skönhet;

Kommentera inlägget här :