Rop av stumma röster

Del 39 om Sagan om Isfolket

Författare: Margit Sandemo
Uppläsare: Julia Dufvenius

Ellen kommer till ett värdshus där hon har fått jobb, och hon gillar inte det rummet som hon skall sova i, en natt vaknar hon till av ljud och blir livrädd och hoppar ut igenom ett fönster med hjälp av ett lakan.
Hon springer ner till byn och polisen. Ellen tror inte övernaturligt och det gör att polisen ringer upp Rikard Brink som har en släkting som kan hjälpa dem.
Det är Nataniel den utvalde som skall ta upp kampen med Tengel den Onde.

Nataniel inser att Ellen är speciell och att hon ser saker. De löser det med värdhuset... de skiljs åt för Nataniel har sett att de inte kommer kunna vara tillsammans för då kommer något att hända.
Nataniel är i England och letar efter försvunna barn och lovar Ellen att skriva till henne, men  en dag kommer inte något brev. Ellen tror att något har hänt och försöker få kontakt med Nataniel med hjälp av tankeöverförening med blir störd, hon får då besök av Lindeloo som säger att hon skall fortsätta. Ellen reser till England och lyckas rädda Nataniel.

När Nataniel inser att Ellen ser Lindeloo så början han undra vem hon är. Det visar sig att det är den försvunna släktgrenen som nu är hittad. Ellen och Nataniel är på långt håll släkt, ända tillbaka på 1500-talet.

Den släkten nu oroar sig för är Tuva som är drabbad, hon börjar göra onda saker och de behöver henne till kampen mot Tengel den Onde. Skall de lyckas vände henne.
Omdöme:
Taggar: Boktips, Margit Sandemo, Sagan om Isfolket;

Kommentera inlägget här :