Det blev helt svart

Den bara dog och jag fick inte liv i den. Så är det med de tekniska prylarna.

Nu har man haft ledigt i veckorna för det har varit helgdagar så denna veckan är den första vecka som man jobbar hela veckan.. nja inte helt.

Jag har så många komptimmar efter jobbat med cupen så jag kan vara ledig varje fredag till semestern. så jag jobbar fyra dagar och ledig 3 dagar kan man säga. Så har vi börjar med sommartiden så en timmes arbetstidsförkortning varje dag under  maj, juni och juli. Härligt.

I onsdag såg jag på mobilen att Wifi inte var på så jag kollade min router, den var helt död. Fanns inget liv i den.

Jag har telefon igenom bredbandet och har haft det ett bra tag. När det var byte till fiber i huset så gick mitt abonnemang över till Ownit gällande telefon och bredband. Jag FICK en dosa till telefonen som hade en inbygd router. Betalade inte en enda krona.
Jag har haft bredbands telefoni i två andra företag och har aldrig betalt en krona för den dosan, i de dosorna fanns inte router och det kräver jag inte.
Jag visste inte att det var en router i Ownits telefon dosa när jag fick den så det var en glad överraskning för då räckte det med en dosa och man slapp att ha två.

Jag ringde dem på torsdagen och trodde att jag skulle få en ny dosa för jag behöver en för deras produkt och blev så förvånad när han säger att garantin har gått ut och jag måste köpa en ny dosa från dem fär ca 700 kr eller så får jag gå och köpa en router i affären.

Det är kanske så att man inte längre får dosorna som sagt det var längesedan jag bytte något så ändringar kan ske. Det var att jag har varit kund länge och hade produkten som är sönder som gjorde att jag blev förvånad att man skulle betala för en ny.

Kändet att det inte är värt att betal 700 kr för en telefondosa på en telefon jag aldrig använder. Jag hade enbart kvar den för jag betalade endast ca 20-30 kr i månaden för telefonen.
Så jag sade upp telefonen.

Det blev att chatta med brorsan och han kollade in routar på Netonnet som jag gick till på lunchen och köpe en ny router.
Som nu är på plats. Den är mindre och finare form på en den andra men har fyra spröt som stiker upp. Den andra hade inte det.

Jag var inte utan raouter innan men jag hade en gammal linksys som är säkert 10 år gammal som jag kunde koppla in på onsdagen. Men man kan inte lita på den för jag vet att den tappade kontakten ibland som blev mer ofta innan jag fick telefondosan.
Visst en kostnad man kanske inte räknat med men bättre att ha något man kan lita på. Den hade fått bra recensioner på deras sida så då hoppas jag att den är bra.

Ha en skön fredag.... idag skall jag hämta ut en Lookfantastic box 😀😃😄
Kramizz
Taggar: Shopping;

Kommentera inlägget här :