Från 30 till 13

Vad hände med vädret... hur kan det gå från över 30 grader till 13 grader på stortsätt på ett dygn.

Där ser man hur snabbt det kan gå... jag skall vara ärlig att jag har hellre 13 grader än 30. När det är 13 så kan man klä på sig men när det är 30 och man är överhettad som jag blir så kan mans inte klä av sig för det känns som man kokar inne i kroppen.

Jag kan hålla med att 13 grader är ju ingen sommar temp men 20 grader funkar fint.
Kollade temeraturen ute i natt när jag vaknade till vid 3 tiden, det var 7 grader ute. Det är ju som det kan vara på vintern. Men vad skönt det är att ha öppet fönster och få den kyliga luften i sovrummet... varmt täcke så klart.
Jag har ett vändbart täcke där ena sidan är varm och den andra sidan är kyligare. Det är inte billigt men jag gillar det täcket och tycker det är bra.
Snart närmar det sig att man skall resa bort lite, det skall bli trevligt, får se vad man kommer hitta på då. Skriver väl mer om det i ett annat inlägg.

Något som hör till sommaren är sallad, jag gillar inte kött så mycket, jag har blivit så äcklad av det de senaste åren. Jag kan äta kycklingfilé och lite köttfärs som sås, köttbullarn. Men inte tjocka Hamburgare för det funkar inte för mig, det växer i munnen.
Man behöver inte har så mycket i en sallad, detta är vad jag hade i min sallad.

Jag plockade fram min salladslunga som jag skall erkänna inte har använt sedan jag köpte den.
Den är så bra måste jag säga... jag gillar inte när salladen är blött efter att sköljt den, så funkar denna super.
 
Jag hade en annan innan som var ännu mer plastig och vek, men använde flitigt, så när jag såg denna på Cervera så blev det att köpa den. Så mycket stadiare och glider inte iväg när man snurrar och denna snurr är så mycket mer kraftfullare än den andra med några enkla lätta snurr på veven.
Tror den ligger på ca 250-300 kr.

Mamma är kattvakt och har nu varit det i över 1,5 vecka. Det är min kollegas katter då han är med sin familj utomlands. 
Den ena katten var väl lite osäker i början men någon dag senare var det full fart på dem. Jag träffade dem när vi bar upp grejerna, eftersom de var lite försiktiga så var jag inte där och störde dem för det är ju bättre att de är med mamma, men den dag var jag uppe och båda två katterna kom till dörren och kollade vem som kom. De luktade på mig men sedan försvann en katt medans den ena var framme och han luktade och han tom lät mig klia honom lite, sedan lekte jag lite med honom med ett par fransar och han hängde med.
Rasen är ragdolls. Grannen till mamma kom också, efter ett tag kom den andra katten fram också. Skulle ta kort på honom också tänkte jag men det var inte lätt för han skulle fram och nosa på mobilen hela tiden så det blev suddigt eller så hade en en stil som såg ut att han var livrädd.
Jag vet suddig bild, men vilka härliga blå ögon han har. De är bröder och den andra brodern har inte lika blå ögon.

Solen är framme idag ser jag, får se om det kommer regn idag med, kanske tråkigt men det behövs efter den torka vi hade förra sommaren och grundvattnet behöver ökas på. Så klagar inte på regn.

Ha en härlig fredag och helg... jag inser att jag har redan haft 1,5 vecka semester.
Kramizz
Taggar: Katt, Sallad;

Kommentera inlägget här :