Vad skall vi hitta på denna gång i Amsterdam?

Resan börjar närma sig och man funderar på vad mans skall hitta på denna gången, något nytt måste det bli, sedan blir det de ställen man har som favoriter att gå till. För min del Michael Kors butiken. 😂

Jag har skrivit om matmarknader innan som ni kan läsa här.

Har inte varit så bra i magen de första dagarna av min semester, det kommer och går, då har jag haft lite tid att kolla in nya guideboken att markera vad som verkar vara intressant.
En del har varit kvar från den gamla boken.

Vad har jag markerat?

Midieval Centre

Oude kerk (gamla kyrkan)
En gotisk kyrka från 1300-talet, jag älskar kyrkarkitektur, vet inte vad det är, men gillar byggnaderna, det har inte med religon utan själva byggnadens still. Vill gärna ta kort på den. Jag har sett den men så satt jag i en båt och det regnade så jag kunde inte ta kort på den.
Det kostar att gå in i kyrkan. €10
Bildkälla

Plantage

Hortus Botanicus
En tropiskt trädgård med en massa blommor att ta kort på. 😊 Ett obkejt som jag gillar att ta kort på även om blomintressent inte är så stort.
Kolla in deras hemsida.
Det kostar €9,50 att gå in, tror att pensionärer går in för €5.

Artis Royal Zoo
Är lite tvetydig här, gillar inte att djur skall vara instängda men sedan köper man lite med att någonstans måste djuren bevars för utrotning, vet att en del djurparker sköter detta för att bevara arten. Visst man önskar att reservaten/nationalparker skulle funka men så är det inte, det är bara att se tandläkaren som sköt lejonet osv.
Varför vill jag hit? Jo för att ta fotografera, lära mig att ta kort på djur.
Åkte förbi där föra året och såg giraffer men kunde inte ta kort för regnet.

Eastern Islands

Sea Palace
Flytande asiatisk restaurang, det skulle vara kul att komma iväg och äta lite. Vi går inte ut och äter så ofta eftersom man bor hos brorsan och för den delen är det dyrt att gå ut och äta.
Hemsida
Det är ett medeldyrt ställe, ligger runt €12-25.

Pols Potten
En inrednings butik som ligger på en ö. Holländska saker. Det märket kan de ha i stora De Beijnkorf. Skall kolla in det om de har det.
Hemsida

Western Canal Rings

Pancakes
Ett ställe som serverar pannkakor, det skall vi gå och ge pankakan en chans igen. Läs mer om det på den sidan som jag skrev om markander. Länk finns högst upp.

Southern Canal Rings

Reguliersgracht
Det är en kanal och när man står vid ena änden så skall man kunna se 7 broar samtidigt. Jag har gått förbi där men hade vetskapen om en kanal men inte att det var den.
Något att ta kort på men måste lära mig den funktionen som för att det är någorlunda klart så alla brorar syns på bilden utan att det är oklart på den längst bort.

Jordaan

Noordermarkt
Läs mer om det i inlägget om marknader. (länk högst upp)

Brouwersgracht och Bloemgracht
Är två kanaler som ligger på Jordaan området som skall vara fina kanaler att ta kort på.

Vondelpark & The South

Foodhallen
Läs mer om det i inlägget om marknader. (länk högst upp)

Pied A Terre
En resebokhandel skulle man kunna säga att det är. De har lite andra saker också. Skall vara värt ett besök om man gilla guideböcker som jag gör.
Hemsidan

Det var det jag hade markerat i den nya guideboken 😊
Får se hur många av dessa ställen man kommer till denna turen.

Ha en skön vecka
Kramizz
Taggar: Amsterdam, Guide;