Inför Amsterdam resa 2017

Nu har man varit där i ett antal år varje sommar och man måste ju kolla in lite nya ställen. Har suttit med karta och markerat lite. En del ställen är ett måste varje år och andra är lite nya som man kanske kollar in när man är där.
Det är bra att göra så här... markerar ut med en orange lapp där brorsan bor så man ser hur långt det är från honom till ställena. Gula är shopping, gröna är att se och rosa för matställen.

Nu kommer man inte göra allt... utan det som man faller in gör man när man är där. En sak är bokad en kanaltur som vi alla kommer att åka och som hundarna kan följa med på. Det skall bli jättetrevligt
Kartan var för liten så den gula högst upp till höger ligger in på rätt plats så den fick man markera ut på den andra stora kartan. Den köpte jag 2009 så den är lite trasig men hittar bara de plastiga små... får ta och kolla in Adlibris om de har en.
Den affären är nog den som ligger längst bort.

Guide böcker och kart åker fram när planering sker :)
Vad har jag spanat in?

SHOPPING
 • Michael Kors -  det är ett måste varje år. Brorsan bor nära båda butikerna. En ligger på Leidsestraat som är närmast och en butik som man går förbi varje dag eller tittar in i. Sedan finns en butik som ligger på fin gatan där alla lyx och märkes butiker ligger. Du hittar, Chanel, Jimmy Choo, Tommy Hilfiger m.m. där. Gatan heter Pieter Cornelisz Hoofstraat.
 • Guess - En butik jag inte varit i på två år för vi upptäckte att den hade flyttat från Kalverstraat som en en stor shoppinggata i centrum av Amsterdam. Nu har Guess flyttat till lyxgatan  Pieter Cornelisz Hoofstraat. Kan i år bli ett besök där.
 • Pied á Terre -  en resebokhandel som har varit på min lista i ett par år nu. Älskar guideböcker så vem vet man kanske hittar något nytt här. Butiken ligger på Overtoom 135.
 • Magna Plaza - är ett köpcentra som ligger bakom Dam som jag har varit i dess närhet men har inte tittat in. Tror det är lite lyxigare, men är man nära där så kan en titt bli aktuellt. Byggnaden skall vara ett gammalt postkontor. Ligger på Nieuwezijds Voorburgwal 182.
 • Victoria Secret - kommer får ett besök igen, när man äntligen har hittat en butik inne i Amsterdam och inte bara på en flygplats. Den ligger inne på Centraal Station.
 • Amazing Oriental -  är en asiatisk matbutik som ligger vid Nieuwmark som jag en gång har varit inne i och köpte med mig lite het sås. Tar gärna en titt igen. Kanske kommer något mer med hem, vem vet.
 • Toko Dun Yong - är en asiatisk butik med allt möjligt och det är flera våningar. De ligger ganska nära Nieuwmark så den kan få en påhälsning också. Gatan heter Stormsteeg 9.
 • Pols Potten - inredningsbutik med lite häftiga saker, verkar ha lite häftiga saker måste jag säga. Den ligger lite längre bort men det finns spårvagn. Butiken ligger på en ö som heter Java Eiland och gatan heter KNSM - laan 39
MARKNADER
 • Albert Cuypmarkt -  den marknade får man inte missa, gatan heter det samma som marknaden och det är en lång gata med en massa stånd och bakom dem finns små butiker som man inte skall missa för att det kan hända att de inte har ett stånd på gatan. Hyfsade priser och du kan hitta allt möjligt där.
 • Westermarkt - gav brorsan som förslag, den marknad som är öppen måndagar och ligger på Westerstraat. Kan vara ett nytt ställe att besöka.
ATT SE OCH UPPLEVA
 • Brouwersgracht -  en kanal som sägs vara fin, han blivit framröstad till det. Något som kamerna kanske gillar.
 • Reguliersgracht - står man i ena änden av denna kanal skall man kunna se 7 broar samtidigt. När jag kollar på kartan så han man gått där man skall kunna se dessa broar men inte har man tänkt på det.
 • Oude kerk -  gamla kyrkan, den ligger på Red Light. Jag är inte kyrklig som springer i kyrkan men arkitekturen av kyrkor gillar jag... och det är det jag är intresserad av.
 • Sint Olofsteg - skall vara vid en kanal som är hus som sticker upp från vattnet... stället är vid Red light och jag vet inte om man kan få ta kort på det. Det är inte populärt att man tar kort inne på Red light.
 • Hortus Botanicus - en botanisk trädgård som kan falla mig i smaken som gillar att ta kort på blommor. Ligger på Plantage Middenlaan.
 • Artis Zoo -  gillar inte djurparker att man skall hålla djur i bur, men det finns annat som ett fjärilshus och växter som är intressant. Plantage Kerklaan
ÄTA
 • Sea Palace - att äta ute sker inte ofta eftersom man bor hemma hos brorsan men denna flyttande asiatiska restaurang skulle vara värt ett besök. Det är stora portioner har jag fått höra av en som varit där. Oosterdokskade 3

Det är var jag har spannat in detta år. Får se när man kommer hem vad det blev för besök av detta.

Kramizz
Taggar: Amsterdam, Guide;

Kommentera inlägget här :