20 saker att göra i Amsterdam

Jag kollade lite inför Amsterdamresan och kom in på iamsterdam.com sidan och snubblade på 20 saker att göra i Amsterdam... så kan undra hur många saker har jag gjort av de 20 sakerna?

Då börjar jag.... 

 1. Hoppa på en cykel - Nej det har jag inte gjort och kommer inte att göra det heller, de kör som galna och mitt i trafiken även om det finns cykelvägar, men även där kör en del som "idioter" Det finns över 800 000 cyklar i Amsterdam och det är deras livsstil att cyklar. Skall inte nämna vad brorsan tycker om cyklister.
  (Förbjudet att parkera cyklar står det, men det står en cykel där ändå, bild från 2009)
 2. Gå vilse i "arty" Jordaan - här tänkte jag nä det har jag inte gjort men började läsa texten. Visst har jag gått där i Jordaan. Handlat AH och gått på den Nio små gatorna. Så här blir det ett ja
  (Bild från 2012)
 3. Ta till sig kulturen på Museumplein - JA kan jag säga direkt, har varit där ett antal gånger faktiskt, det kan vara lite kost där när man går där, eller så kan man bara sätta sig på en bänk och kolla på folket som rör sig där.
  (Bild från 2015, van Gogh i blommor)
 4. Ta färjan till Amsterdam North - Nej det har jag inte gjort. Färjan är gratis men inget specielt att se säger brorsan.
 5. Åka kanalbåt - Ja på 70-talet men som vuxen nej. Men i år skall det bli av men då hyr vi den privat så alla kan vara med inkl hundar.
 6. Köpa sill från en sillvagn - NEJ det kommer aldrig att ske... gillar inte sill. Har däremot sett vagnarna hehe.
 7. Upptäcka de små och udda shoppinggatorna - Ja det måste jag säga för de nio små gatorna i Jordaan tillhör det.
 8. Besöka Anne Frank - Ja på 70-talet men som vuxen nej, har inte haft några planer på det att göra det, men vem vet någongång kanske det sker, vet inte om jag känner för att stå i kö för dt är mycket folk som vill se det.
 9. Öltestning på Brouwerij't IJ - Nej, brorsan har tjatat om det i ett antal år nu, även i år vi får se man kanske gör det. Men öltestning blir det inte för min del för att jag gillar inte öl och skall helst inte göra det som gastric bypass opererad för man kan bli full ganska snabbt. Då minns man ju inget hehe...
 10. Mat, dryck och kultur på Westergasbafriek - faktiskt inget jag har läst eller tittat på så en nyhet för min del.
 11. Tulpaner -  så klart har man sett detta, bla på blomstermarknaden.
  (Inga tulpaner men bild från Blomstermarknaden 2012)
 12. Upptäcka Amsterdams parkliv - har varit en gång i Vondelpark som är en stor park mitt i Amsterdam som har mycket liv och är en grön oas, men sedan har det bara blivit lite små ställen bla till en marknad vi brukar gå till.
  (Bild från Vondelpark 2009)
 13. Ta en dagstur från Amsterdam - Ja får jag säga, var i Alkmaar på hundutställning men såg inget mer där men sedan Rotterdam och såg mina kubus hus som jag har velat se i verkligheten.
  (bild från 2009)
 14. Snappa upp lite från Amsterdams kvarter - det har man inte gjort direkt måste jag erkänna.
 15. Besöka en markand i Amsterdam - JA det har jag. Albert Cuyp ett flertal gånger och sedan Waterlooplein som är en stor loppmarknad, inget jag fastnade för.
  (Albert Cuyp 2014)
 16. 30 matställen i en tram depå - Nej det har jag inte, har inte sett den innan.
 17. van Gogh museumet - JA där har jag varit 2009.
 18. En hemlig innergård mitt i Amsterdam city - Ja jag har besökt Begijnhof en lugn oas vid en stor shoppinggata.
  (Bild från 2014)
 19. Besöka EYE - Vet inte vad det är så nej...
 20. Ta kort på IAmsterdam bokstäverna - JA
  (Bild från 2014)
Nu måste jag kolla hur många av 20 jag har gjort, känns som det är väldigt lågt hehe...
12 av 20 så medelbra får man väl säga.

Här kan ni hitta listan och länkar.

Ha en skön söndagkväll
Kramizz
 
Taggar: Amsterdam;

Kommentera inlägget här :