Iron Maiden och en heldag i Göteborg

Igår var det dagen så man skall se Iron Maiden igen, jag var på dem i Amsterdam 2013 så det är nästan exakt 3 år sedan för det var också i juni.

Pappa hämtade mig vid 7.30 och vi drog till Landvetter och hämta brorsan som kom med planet från Amsterdam.
Det är brorsan som gav mig biljetten till Maiden, det var en födelsedagspresent.
När vi kom till Göteborg så kollade vi parkering vad som är bäst att stå, hittade en superbra plats och sedan blev det Liseberg, men ack nej det var stängt hehe... de öppnade senare, vid kl 13, trodde de skulle ha öppet vid 10-11 tiden men så var det inte.
Så det blev stan och Avenyn, Iron Maiden T-shirtar såg man överallt på folket som vandrade runt... i högtalarna på pubar strömade Maiden musiken.

Jag måste säga att jag blev imponerad att jag hittade från Skandinavium till Avenyn... jag som inte alls varit mycket i Göteborg, men för den delen vandrade man den vägen när jag var på Innebandy VM 2014. Så den vägen satt väl i minnet då hehe.

Vi hamnade på ett ställe som hette något med köttbullar, för att ha det namnet så önskade man kanske att det fanns inte olika sorter köttbuller, hittade bara en sort men jag kanske missade något. Det låg vid Saluhallen, någon kanske vet vad det är för ställe.
Köttbullarna var står, så det blev en bra portion för mig som tog en barnportionen med två köttbullar.

Efter detta hamnade vi på en pub, irländsk som hetter Dubliner... Maiden spelades för fullt, pappa var väl inte så förtjust i den musiken, men han tyckte det var bättre än gatuarbetet utanför hehe.

Till sist hamnade vi på Liseberg, där tog vi det lungt, pratade och åt glass. Lite spel i spelhallen blev det för pappa och brorsan, pappa vann på något spel och fick ta ett pris från en automat.

Jag och brorsan blev kallade för ungdomar av pappa....öhh det är bara det är vi är över 40 hehe... och en peng fick vi innan konserten...

Jag som kände mig så ensam i min svarta T-shirt fick äntligen köpa en Maiden T-shirt och få känna mig som en i mängden hehe...
Så den åkte på direkt när man kommit på arenan...

Sen var det bara att vänta, hade tyvärr solen i ögonen för den var bakom scenen så under förbanden hade man solen i ögonen...
The Raven Age var först ut och de var helt okej måste jag säga.
Det hade inte kommit så mycket folk då, men det ökade på en hel del sedan.
Sen efter en stund så kom förband 2 som var Opeth...
Lite fler hade kommit till då. Men Opeth föll inte mig i smaken, det var konstig musik tycker jag, en salig blandning. Sångan lät inte så inspirerande och så emellanåt att nu skall vi spela denna låten, men den är inte bra osv.

Sedan blev det väntan igen, ca 45 minuter...
När man satt där på läktarn och vi satt vid en trappa så ser jag en person komma där som jag tycker mig känna igen... satt och funderade några sekunder innan man kommer på att det måste vara han från Dead by April... gitarristen Pontus Hjelm...

Sedan så dyker ett annat känt ansikte upp och jag tänkte att det måste vara sångaren i Mustasch, Ralf Gyllenhammar... han var så likt så det måste var han...annars var det en dubbelgångar, han skrek något ut mot vår läktare, brorsan tyckte det lät som Floby, jag hörde inte vad han skrek, men varför skulle han skrika Floby kan man undra hehe...

Det var inte slut där...sedan ser jag en kille med långt ljust hår och känner igen att det är Oscar Dronjak, gitarristen i Hammerfall.

Brorsan svar på när jag pekade ut dem Vem? vet inte vem det är osv hehe...
Kanske var andra kända personer som dök upp men de såg jag inte eller kände igen hehe... vi satt under VIP läktaren så därför vi såg dem när de valde att titta ut läktarna under :)

Iron Maiden startar med Doctor Doctor som vanligt.
Sedan börjat öset...
Tyvärr så kan man inte ta med systemkameran för den räknar som proffsutrustning så det fick bli den lilla kameran, som inte alls är bra att ta kort med på det avståndet och konsert, det är sådan fördröjning på den och sedan är man van vid systemkamerans kvalité på bilderna.
Ser inte så mycket på denna bilden men man när man beskär den så ser man att flaggan den är i ansiktet på gitarristen 
Låtarna som spelade var dessa...

If eternity should fail
Speed of light
Children of the damned
Tears of a clown
The red and the black
The trooper
Powerslave
Death or glory
The book of souls
Hallowed be thy name
Fear of the dark
Iron Maiden

EXTRANUMMER:
The number of the beast
Blood brothers
Wasted years

Några till sämre bilder...

 
Det var ett stort puplikhav...
Det var 54 921 personer inne på Ullevi.
Några monster kom på besök också...
Tyvärr fick man inte till någon bra bild... men denna slet Bruce ut hjärtat på, med regnrock och plasthandskar, sprutade lite blod och sedan kastade han ut hjärtat i publiken.
Ett annat var ett stort huvud... Eddie som vajade lite... men fick inte alls till bilderna på det.
Det blev tre Extra nummer, efter Number of the beast blev det sådan jubel och klappning i flera minuter...en hyllning till Maiden från publiken skulle man kunna säga...

Aftonbladet skrev så här...
"När han inför ”Blood brothers”, näst sista låten, klipper hela sitt mellansnack för att i stället ta emot flera minuter av öronbedövande jubel är det som att han suger i sig den starkaste och mest effektiva medicinen han kan få.
Fansens orubbliga kärlek."

Expressen skrev så här...
"Inför “Blood brothers” har Dickinson tidigare på turnén pratat om den speciella Maiden-gemenskapen, men på Ullevi får han ingen chans. Publiken vill nämligen inte sluta applådera sina hjältar. I flera minuter står sångaren där uppe och skakar lätt på huvudet åt det fantastiska gensvaret. Till slut sträcker sångaren ut mikrofonen i folkhavet. Jag kan se fel, men hans ögon ser glansiga ut."

Jag tror inte han såg fel för jag tyckte det samma... Frågade brorsan om detta skedda i Holland när han såg dem där för några dagar sedan, men nej det hade det inte... 

När Blood Brothers spelade så tändes det inte tänder som det var förr, nu är det mobiler hehe...
Nej jag gjorde det inte, hade inte mycket batteritid kvar på mobilen tyvärr...
Behövde den tiden till att ringa m.m....

Jag är glad för presenten och nöjd... visst ljudet var svajigt emellenåt och det var ett eko inne på Ullevi, om det är ljudteknikernas fel eller arenan kan jag inte svara på...
Brorsan som sett dem innan sa att ljudet var bättre i Holland.
Men ändå så gav han denna konsert ett plus i kanten alltså bättre än den i Holland som jag fattade det som.

Maiden T-shits fanns det mång att välja mellan men jag valde den för konserten, så faktiskt en annan som jag gillade också, men den kanske brorsan kan beställa åt mig  om den finns i shopen :)

Nordic event blev det för mig...
Viking stajl med hjärta i handen :)
Baksidan...
ED froce one fick vara med också hehe...

Vi kom smidigt ut från Göteborg och var hemma strax innan ett på natten... sova sova... några tmmar innan det var tvättning.

Ha en skön lördag
Kramizz
0 kommentarer publicerat i Musik
Taggar: Göteborg, Iron Maiden, Konsert, Musik