Hur länge håller en mascara?

Man har fått hör att man inte skall ha mascaran så länge för att det kan bli bakterier i den för den samlar lätt det eftersom den består av vatten m.m.

Hur länge skall man då ha den?
Jag har hört 3 månader. Jag satt nu och kollade runt vad de skrev på olika sidor och där stod det upp till 6 månader, man skall då känna på doften, på en anna sida 3 månader. Någon sida skrev 3-4 månader.

Om ni har er mascara i 3 månader hinner ni göra slut på mascaran då?
Varför göra så onödigt stora förpackningar om man inte hinner med att göra slut på den inom 3 månader.
Jag har haft mina mascaror i 3 månader sedan har jag bytt. Att jag har haft dem den tiden är för jag inte tål mascara så bra och vill inte riskera något.

Tyvärr så slösade jag en mascara denna gång, öppnade två samtidigt.

Jag började med Bad gal Bang från Benefits som kom med en Limited edition Glossybox. När jag skulle ta bort denna mascara så satt den så hårt och jag tyckte jag förlorade så många ögonfransar så jag ville inte fortsätta med den och då öppnade jag CAIA Bibbz Boom Boom Lases.

Sedan insåg jag att jag använde nog fel remover. Jag har The Body Shops camomille gentle eye make up remover som är för mascaror om inte är vattenfasta.
Har en Lumene Miceller water som är oljebaserat så den testade jag och då funkade det bättre, men inte helt fult bra.

Vad tycker jag om dem?
Borstarna är ju jätteolika, kan säga att jag hade svårt med att de var så långa för innan har jag använt mini mascaror. 
Jag gillar mer den till vänster som är Benifits och den andra från CAIA är lite ruffig och på mig klumpar ihop sig, men funkar för den delen om man delar fransarna lite efter.
Jag har även köpt den andra CAIA mascaran Vanz Va Va Volume så den kanske kommer att falla mig i smaken mer, (Hoppas jag)
Jag var snabb att beställa dem, de tog slut på ca 10 minuter.

Mascara är inte billigt, man får lägga en slant på dem och de utvecklas hela tiden så det är spännande att testa nya sorter.

CAIAs mascara ligger på 225 kr/st, man kan köpa dem i duo och då kostar de 395 kr och man sparar 55 kr.
Jag köpte båda för att testa om man nu gillar dem så vet man vilken man skall köpa. Tyvärr köper inte CAIA in stora mängder men mascara borde de snart köpa in för det är något som många kommer göra slut på snart.
Tror Bianca sa att de hade köpt in 20 000 mascaror och då tog de i för de hade tänkt att köpa in mindre mängd och dessa tog slut på 10 minuter. Helt otroligt.
Kolla in deras sida här.

Benefits mascaran ligger på 325 kr och den lilla ligger på 170 kr. I Sverige är det Sephora som har försäljning i butik och webbshop.
Butiken Sephora finns inte på så många ställen i Sverige. De finns i Stockholm, Nacka, Täby, Uppsala, Malmö och Göteborg.
I Göteborg var jag inne i den butiken men det blev ingen handling.
Benefits är specialist på ögonbryn och de har Browbars i Sephora butikerna.
Kolla in deras hemsida.

Jag kan inte säga vilken jag tycker mer om, kanske Benefits vinner lite över CAIA.

Hur gick det med borttagningen av vattenfast mascara?
Jag kom på att jag har Cliniqu remover och den var mycket bättre än Lumene. Men i tisdag fick jag en smink remover vante. Testade den på direkten och kan säga WOW... WOW. Den funkar så bra med vattenfast mascara, bara denna vanten och vatten.
Då denna har en livslängd på ca 3 månader så blir det att införskaffa fler sådan. Man kan inte tvätta den i maskin utan för hand med tvål och det gör att bakterier kan samlas efter en längre tid användning.
Priset ligger på runt 150 - 170 kr och finns på Lookfantastic, apoteket hjärta, Lyko m.m.

Vet ni några billigare ställen så tipsa mig gärna om det.

Ha en härlig helg
Kramizz
Taggar: Skönhet;

Kommentera inlägget här :