Ansiktsvård - Vad jag använder

Måste man köpa de dyraste krämerna eller funkar de billiga lika bra?

Jag personligen skulle inte ha råd att köpa 1000 kr krämer m.m. då måste de verkligen vara bra och dryga om det skulle hända. Jag tycker man skall testa sig fram för att se vad som passar just din hud.

Jag har varit urdålig när det gäller det med krämer. När jag var i 20 års åldern så testade man krämer man de var för feta för mig så man kände att det är ingen idé att hålla på med krämer.
Min hud i tonåren och en bit fram mot 30 år har varit väldigt fet, jag kunde stryka med handen på pannan och bli helt blank på handen och strax efter man tvättat det så var man så torr i ansiktet men snart igen var man fet igen.

Personligen var jag okunnig med att det fanns olika krämer för olika hudtyper och för den delen fanns det inte det urval det finns idag.
Jag har nu mer mer normal hud med lite feta partier men de är inte särskilt glansiga utan man känner av dem om man ta på huden.
För ca 1,5 år sedan kände jag att huden blev konstig och tänkte att nu är det på tiden att börja smörja in sig, för att kunna testa sig fram så började jag med Glossybox för man får lite prover där eller fullsize. Till julen 2017 så tog jag en adventskalender från Clinique och det är jag glad för. Där hittade jag lite favoriter.

Men viljen vetenskap man fick ge sig in i, det är inte bara rengöring och en kräm man sätter i ansiktet. Först är det en cleanser, fuktgivande gel, serum, ögonserum, ögonkräm och till sist kräm.

För mig passar det lätta krämer som är lite gelaktiga för om de är lite feta då känns det inte bra. På natten kan man ha en fetar kräm.

Vad har man då i skåpet? Ja ni ser en del ovan och det är inte allt, jag missade cleansern och sedan har jag ett antal krämer från bla. The Body Shop.

Cleanser
Just nu har jag 3 stycken igång och jag använder dessa, jag hade en annan från The Body Shop som jag gjort slut på som är från serien Seaweed och har även dag och natt gel i den serien.

Jag gillar dessa och den gröna är smidig med pump och det blir skum när man trycker ut från den.

 • Drops of youth, The Body Shop, 150 ml, pris 185 kr (vegan)
 • Drops of light, The Body Shop, 125 ml, pris 175 kr (vegan)
 • Moor cream cleanser, Omorovicza, 150 ml, pris ca 600 kr (jag har 30 ml)
Drops av light den luktar fantastiskt gott. Den 600 kr cleansern kommer jag nog inte köpa för det priset, det är om man skulle hitta det på en rea.

Clinique
En favoritserie, jag kan testa något men sedan faller jag tillbaka till Clinique. Min favorit dagkräm är i detta märke.

Serum är dyrt, det passar mig och jag hittade det på Lookfantastic sida i 10 ml för 98 kr, och jag hade lite Glossybox credrits som jag kunde använda och beställde 3 st och betlalade under 50 kr inkl portot.

Ögonkrämen och nattkrämen är slut men jag sparar dem för att veta vilka det är jag gillar och jag har nattkräm på gång och även ögonkräm men man får passa på om man ser dem på rea.
 
 • Smart Custom-Repair serum, 30 ml, pris ca 700 kr (jag har 10 ml)
 • Moisture Surge extended thirst relief, 50 ml pris ca 300 kr
  Denna finns inte idag utan bytt namn till 72-hours auto replenishing hydrator, 50 ml ca 330 kr
 • Moisture Surge hydrating supercharged consentrate, 48 ml, pris 300 kr
 • All about eyes 15 ml, ca 350 kr
 • Take a day off , makeup remover för ögon och läppar, 125 ml, pris ca 200 kr (jag har 30 ml)
 • Moisture Surge overnight mask, 100 ml, pris ca 360 kr (tror den har utgått)
Synd att se att overnight krämen har utgått för jag hittar den inte på Cliniques sida.

The Body Shop - Drops of youth
De två krämerna fick jag i min adventskalender och serumet köpte jag innan jul för jag hade 200 kr i värdecheckar att tillgå. Flaska och burkar är i glas och tunga, är rädd att tappa dem så de går sönder.

En serie som jag faktiskt gillar, cleansern skulle varit med på denna bild men jag missade den.

 • Drops of youth, Youth cream, 50 ml, pris 325 kr (Vegan)
 • Drops of youth, Youth bouncy sleeping mask, 90 ml, pris 325 kr 
 • Drops of youth, Youth concentrate, 50 ml, pris 495 kr (Vegan)
Har en svag doft som är behaglig och det finns mer saker i den serien som jag gärna testar när de andra produkterna är slut.
 
Serum
Lite serum som jag testar men kommer inte köpa mer. Vill göra slut på dem så jag variera lite mellan Drops of youth och Elizabeth Arden. Clinique har jag inte öppnat ännu.

Ögonserumet fick jag Loofantastic box och är enbart hållbart i 3 månader så man kommer inte göra åt den, så man får kasta säkert över hälften, onödigt stor, kommer inte köpa den av den anledningen och sedan är den fär oljig.
 
 • Dr Botanicals, Po ögon serum, 15 ml, pris ca 220 kr
 • Visible Difference optimizing skin serum, Elizabeth Arden, 30 ml, Pris ca 400 kr
Det är inga dåliga produkter även om jag inte kommer köpa dem igen. Elizabeth Arden är okej på min hud men de andra serumen är bättre.
 
Filorga
Nytt märke för mig och ett märke som kostar lite. Men alltid kul att testa det. Jag fick den ena i adventskalendern som jag missar att använda efter cleansern, skall ställa den på annan hylla så jag inte missar den. Ögonkrämen fick jag i julklapp.

 • Solution Micellaire Anti-Age, 400 ml, pris ca 200 kr (jag har 50 ml)
 • Optim-Eyes, 15 ml, pris ca 400 kr
Man skall helst ha ögonkrämen i kylskåpet för att få bort puffigheten. Ett helt okej kräm som är väldigt drygt.

Ansiktskrämer och skrubb
Jag ÄLSKAR ansiktsmasker och gör det ca 2-3 gånger i veckan, inkl nattmasken. The Body Shop har de bästa och är min favorit och Kicks har en sheetmask som är fantastik och som är deras egna som ligger på 100 kr per mask.
 
 • Himalayan Charcoal purifying glow mask, 75 ml, pris 195 kr (vegansk)
 • Rudolph, Chocolate Jelly mask, Lush, 65 g, pris 125 kr (lämplig för veganer)
 • Chocolate läppskrubb, Lush, 20 g, pris 115 kr (Vegan)
Det första gången jag har testat Lush och även varit inne i deras butik. Kan tänka mig att testa fler av deras saker. Något att tänka på är att deras produkter är färska och har ett datum på. Rudolph har jag en månad på mig att använda upp nu och skrubben till oktober.
Älskar det bandet jag fick i adventskalendern, verkar som The Body Shop har dem endast vid jul, men andra måste väl ha dessa, annars blir det att köpa på sig nästa jul.
 
Kan säga att jag använder inte allt på en gång utan varierar mellan Clinique och The Body Shop dagkrämerna.

Det blev ett långt inlägg.
Vilka är era favoriter ni använder?

Ha en bra dag.
Kramizz
Taggar: Clinique, Filorga, Lush, Skönhet, The Body Shop;

Kommentera inlägget här :