Nostalgitripp - The Sims

Jag letade efter min Hallonlyktor men hittade detta istället.
Mitt första The Sims spel. Ni i november är det 18 år sedan jag började spela The Sims. Helt otroligt måste jag säga.

Allt började 2000 men en annons jag såg i en tidning, vet att det var reklam. Vet inte om det var på TV också.
Året innan hade jag fått min första PC dator av min bror för han tyckte jag behöver det. Jag var anti mot datorspel för det var krigsspel m.m. som inte jag tycker är kul.
Sa till min bror att det spelet skulle jag kunna tänka mig att spela och han sa att han hade testat det, sedan var det inte mer med det.

På min födelsedag så kom brorsan med denna box med mitt första PC spel The Sims.
Det var inte inslaget men vad gör väl det. Jag installerade spelet och började sätta igång att spela men fattade inget... de blev röda och stod och viftade... visade sig att de var hungriga och nödiga, så lite pölar hamnade på golvet. Då blev de röda för de var skitiga.

Så jag tänkte detta spel är ju inte kul... varför skulle jag säga att detta verkade roligt. Så spelet blev liggandes ett litet tag.

Brorsan frågade hur det gick och jag sa som det var.. Han bara suckade och tyckte att man var dum som inte läst manualen och att man är tvungen att laga mat och se till att de kom på toan. Ja där började det och jag var fast. 

Då kom man igång och spelade, och när man var lite trött på att spela så började man bygga hus. I början gjorde man fel att man byggde för stora hus, men snart fick man pli på det och man fick till bra hus som andra som spelade sims gillade.

Jag fick min mamma att spela sims och en annan tjej, jag hörde när de berättade om hur simmarna dog och liemannen kom. Jag var lite väl ordentlig och tog inte död på en sim. På de 18 år är det endast en sim som har dött för mig. Det var i Sims 1, jag låste in den i ett rum och tog bort dörren bara för att se liemannen. Sedan har jag klarat att spela The Sims 2, 3 och 4 utan döda simmar.
Jag har inte ens spelat med dem så långt tills de dör naturligt.
Jag är en byggare och det gör att spelandet har kommit i lite perioder och där hinner de inte dö 😂

Mina tips om man skulle vilja spela och bygga hus är att
  • Bygg inte för stort, det tar lång tid för simmen att ta sig till platser som toa, kök m.m. och den tiden vill man inte ödsla.
  • Om man bygger hus för en familj så tänk på att ha mer än en toalett så de inte blir missnöjda.
  • Planera rummen väl så simmen inte behöver gå omvägar och simmar behöver inte så stora rum. Bara de kommer runt möblerna och man sitta så är de nöjda.
Så började min sims resa, hur började eran?

Simma lugnt 😉
Kramizz
Taggar: The Sims;

Kommentarer :

#1: Louise

Haha OMG det var så längesen man spelade första kommer ihåg hur otroligt glad man var när det kom ut ! :D

Svar: Så du var med från första början. Ja tiden går fort.
Pernilla Johansson

skriven
#2: Emelie

Wow, sån nostalgi. Kommer fortfarande ihåg hur jag sparade veckopengen till att köpa de olika expansionerna. Min favorit var The Sims maken magic. Önskar den kom till fyran.

Svar: Ja det var tider när man väntade dessa sim spel som kom ut Maken Magic är kul, ja du den har de väl aldrig gjort till varken 2 eller 3 så det borde vara på tiden att de gjorde den till fyran. Man jag har förstått att det är bilar många önskar sig till sims 4.
Pernilla Johansson

skriven

Kommentera inlägget här :