Sämre syn och tandläkaren igen

Känns skönt att gjort lite nytta här hemma under denna lång helg. Har bokat upp mig lite mer under dessa månader innan semstern... några bra och några mindre roliga saker.

Jag måste byta glasögon igen, jag ser inte bra i de jag har nu och jag har inte förlikat mig med progressiva glasögon, det känns inte bra med det.
Jag har alltid varit närsynt och haft enkelslipade glasögon och det har funkat så bra med det. Sedan för 5-6 år sedan så började jag märka att synen blev sämre på närmare håll när man hade glasögonen på så man fick läsa utan dem.
Gick till optikern och jag fick några som var slipade lite annorlunda men de var inte bra alls tog lång tid för mig att vänja mig med dessa, jag var och gjorde omtest för jag tyckte inte de var bra men det blev samma resultat.

Nu sist blev det progressiva samma där jag gillar dem inte, känns som det inte passar mina ögon. Tycker inte jag har sett så klart i dem som jag gjort med enkelslipade glasögon, ser suddigt på TV när man skall läsa texten och nu är det värre.

Kan det vara så att progressiva inte passar till alla även om det är den typ igentligen man skall ha?
Kan det vara en annan typ av brytning jag har som gör att jag inte ser bra i progressiva?
Nu har jag beställt tid till optikern... får se vad de säger.
Plockade fram min enkelslipade och ser lite bättre i dem på TV men inte helt klart. Bara och vänta pch se vad optikern säger.

Det är inte slut gällande historien om min problem tand.
Började med värk i en tand samma vecka som jag hade gjort en undersökning på den, det var inget hål i den, gjorde 2 besök i Norrahammar då de kollade tanden och ett besök hos jourtandläkaren på Ryhov och där fick jag äntligen antibiotika mot infektionen i tandroten.
Men ett problem de hittar inte in i rötterna på den tanden, bara en rot av fyra, så tandläkaren igen för att antingen dra ut den eller remiss till Rosenlund tandläkarna som är specialist på detta, så fick det blev och där sprang jag på 3 besök tror jag. Han skulle skicka en remiss till min tandläkare som jag normalt har i januari, det tog till slutet av april innan jag kom till tandläkaren för att börja fixa till tanden då den bara har en tillfällig fyllning.

Fick en ny tandläkare som jag inte har haft innan, tanden borrades upp igen för att kollas på. Antingen skulle det bli en vanlig fyllning på den eller en krona.
Jaha tänkte jag där flyger pengar och pengar jag inte har nu. Har ju hört hur dyrt det är.

Jag har frisktandvård och det har gjort att det inte blivit kostbart när jag sprungit så mycket nu hos tandläkaren.
Känns lite konstigt att gå från tandläkaren utan att betala.

Jag har tur, beronde på hur mitt rotproblem med tanden så ingår just krona i frisktandvården. Men sedan har jag har hört från grannen att han hade frisktandvård och gjorde en krona och då hade det höjt till 600 kr i månaden. Så jag frågade om det, men så är inte fallet för min del, utan det kan bli bättre för tanden blir hållbarare mot om jag hade gjort en vanlig fyllning.

Så krona fick det bli och 4 besök hos tandläkaren fram till semestern. Sedan hoppas jag att det skall vara över för den tanden.
Vad har jag inbokat framöver?
Denna veckan blir det läkarbesök i morgon för att kolla mina vitaminvärden m.m. På torsdag kommer soffan och får jobba lite hemifrån då. Skönt att man kan göra det.
Fredag så skall jag till polisen och skaffa nytt Nationellt ID då mitt går ut i slutet av maj. Sedan efter det blir det lite stan tittande i en väntan på en annan tid som jag bokat in. Lite hemlig ännu. 😜

Nästa vecka blir det optikern, en dag med hemma arbete för soffan skall monters ihop och hämtning av min gamla soffa. Sedan är man ledig igen i 5 dagar. Då blir det att ställa iordning här hemma och slänga ut saker man inte vill ha kvar.

Framöver sedan blir det som jag skrev innan 4 tandläkarbesök och personalkonferens i Sigtuna och lite annat. Det är skönt att man nu har sommartid på jobbet, 1 timme per dag mindre och ledig alla fredagar fram till semestern.

Bokning av Amsterdam resa sker nog under denna månad. Bilden ovan är från Amsterdam och den gata där min bror bor. Det är bara att välja vad man känner för att äta, grekiskt, grillat, indonesiskt, pizza m.m. Jo da McDonalds finns i änden av av gatan eller Starbucks.

Om man svänger runt hörnet vid McDonalds och går ett antal meter så kommer man till min favorit butik Michael Kors. Har handlat en del väskor där :)
Sedan brorsan berättade att MK skulle öppna butik runt hörnet 2015 så planerades inköp.

Plånbok planerade men kom ut med en väska också i en superläcker färg. Inköpt 2015
Så 2016 kom man ut med en lila väska, igentligen inget planerat men det blev en väska och en pom pom.
Förra året 2017 var det en speciell väska jag var ute efter och en mindre plånbok.
Vad blir det i år? Det återstår att se vad det blir eller om det blir något 😍

Oj det blev ett långt inlägg.
Ha en skön kväll
Kramizz
Taggar: Glasögon, Michael Kors, Tandläkare;

Kommentera inlägget här :