Sax jakt

Har ett par saxar som är försvunna och jag kan inte hitta dem. Satte igång att leta efter dem på ett par ställen för att jag behövde får tag på en liten sax. Det är två broderisaxar, den ena är för hardanger. 
Jag köpte en ny för något år sedan när jag letade efter dem för jag hade köpt ett broderi.
Rotade i en hög med broderier som jag gjort och klämde men nej där fanns de inte.
Broderihög
Jag hittade äntligen det broderi som jag tror gjorde sist som den ena saxen kunde ligga i . Men nej det gjorde den inte.

Det med lejonen är det, julstrumpan köpte jag för något år sedan. Kände för att brodera men sydde några stygn och tyckte inte det var så kul hehe. 😂
Jag skall alltid ta vatten över huvudet när jag köper något. Pluttit och smått eller mycket.
Kollade på lejon broderiet. Trodde jag hade hälften kvar. Men så var det inte.

 Men hallå det är ju bara ett litet hörn och efterstygn kvar.

Den är superfin.

Rotade under sängen i en låda där jag har pärmar med mönster och tänkte om jag har lagt sådana i en ficka där. Men nej då. Hittade andra broderi där.

Dessa tre var smått smått och jag tror det var första tavlorna jag gjorde med franska knutar. Trekvart stygn m.m.
Sedan hittade i lådan mitt första broderi jag köpte själv och skulle göra, det var på 90 talet och en affär so  låg bakom sofiakyrkan på Trädgårdsgatan.
Litet var det och jag föll för den, hon som stod där tänkte att hon kommer inte kunna sy den och visade samma motiv i sramalj dvs målad väv med motivet. Nej jag skulle ha det andra.

Kom hem med det och visade mamma det och hon sa, det är linne ju skall sy i, du måste räkna trådar. Över 60 färger som skulle sys med en tråd eller dubbelt. Blanda färger m.m.
Jaja jag började på den och det tog ett antal år innan den blev klar. Så här blev den.
Det är att ta vatten över huvudet.

Om ni inte vet vad hardanger är så är det någon man klipper ut trådar i en väv, det är kul att göra det och dra ut dem. Först måste man sy kanterna.
Ett par dukar jag har gjort.


Små dukar går snabbt att göra.
Jag får fortsätta att leta. Kanske hittar jag dem eller så får jag köpa en nya hardangersax om jag skulle få för mig att göra det igen.

Ha en glad midsommar
Kramizz


Taggar: Hantverk;

Kommentarer :

#1: Anneli

Är det här du håller hus.. Jag har skrivit i din andra blogg men du har inte gjort några inlägg på länge.
Nu lägger jag in den här länken i min blogg istället så jag hittar rätt =)

Vad duktig du är på att brodera, jag har gjort en duk en gång åt en annan, ja den personen vågade lita på att jag skulle klara av det o det gjorde jag, sen dess har jag inte gjort nåt mer =)

Jag började virka för några år sen mormorsrutor men jag blir ju aldrig klar, o jag har glömt bort hur jag skulle göra =)

Hoppas du har haft en bra midsommar. Kram o natti natti ♥

Svar: Ja här håller jag till med det mesta. på den andra bloggen är det bara om viktminskning som just nu ligger på sparlåga. Här skriver jag mer lite allmänt.
Tack det var en tid sedan man gjorde det. Ja den var bra, kramizz
Pernilla Johansson

skriven

Kommentera inlägget här :