Tandläkarbesök

Igår var det femte besöket för att få en krona på en tand. Min problemtand som spökade i november förra året tror jag.

De sa att det skulle ta fyra besök att få kronan på plats men nu är man inte på det femtebesöket. Den tanden är inte lätt.

Först sprang jag 4-5 gånger på en vecka hos tandläkaren och de borrade upp den och stängde igen den för de hittade bara ingången till en rot. Jag fick ondare och ondare. Fick akut tid på en lördag på Ryhov, då såg hon att det var en infektion för att jag börjat svullna upp, fick antibiotika och värken och infektionen gav med sig.

Fick remiss till Rosenlund med de som kan hitta rötterna och det var 3 stycken som de hittade så nu är det krona på gång.

Då spökar tanden med att den är konstig formad inne så det ställer till det och sedan vid tandköttet är det svårt på ett visst ställe och det gör att det drar ut på tiden.
Igår så tog de fram en brännare för att ta bort tandkött, oj oj det gör nog ont efter bedövningen har släppt men sedan bökade de med trådar m.m. för att bprt tandkött och sedan avtryck men inte blev helt bra på det ställe som det är svårt att komma åt.

Men de gör ett försök att skicka in detta nu så att det blir klart så nu hoppas de och jag på att teknikerna kan göra en krona efter detta och avtryck och hennes förklaringar. Då blir det isåfall klart nästa gång hoppas jag.

Fortsättning följer.
Ha en fortsatt skön lördag.
kramizz
Taggar: Tandläkaren;

Kommentarer :

#1: Anneli

Usch vad jobbigt med tänderna.. Jag är så rädd att mina ska börja strula med tanke på all medicin som jag äter. Hoppas att det är bra för din del nu.

Ha en fin kväll, kramar ♥

Svar: Tack! Ja det är det. jag har tur att jag tog frisktandvården för där ingick denna typ av infektion så ja inte behöver betala kronan utöver den försäkringen.
Pernilla Johansson

skriven

Kommentera inlägget här :