Operation vardagsrum

Jag vet att jag har varit dålig på att blogga, men jag vet inte vad jag skall skriva om. När jag väl kommer på något eller har något att skriva om så glömmer jag bort det. 😕
Min dator är så seg så det är inte så kul att använda den så jag är jätte lite ute på den och surfar.
Någongång i framtiden skall den bytas ut men inte nu för nu har jag andra planer.

Operation Vardagsrum
Ja vad kan det vara? Jo nu är det dags att ta tag i det och göra iordning det. Det kommer att ta tid för jag måste hitta det rätta som jag vill ha där, vill inte bara köpa för att man vill ha nytt.

Min soffa skall bytas ut för den är inte så fin längre, sliten och fläcklig, kanske inte det bästa valet med en röd tygsoffa. Visst tyget går att tvätta men då skall man helst tvätta allt samtidigt för annars kan det bli olika färger på tyget. Vilka maskiner kan ta det? Ja inte de som finns i bostaden eller tvättstugan. Så då måste man alltså lämna in det på tvättningen, vågar mig inte på att gissa vad det skulle kosta.
Min röda gamla soffa. (gammal bild, har lite annorlunda på väggar m.m.)

Igår var jag och tog lite blodprov inför ett läkarbersök snart, dags att kolla värden på vitaminer m.m. alltid bra att ha den kollen.
Efter det tog jag åkte till IKEA för att kolla och prov sitta soffor, hade tre stycken som jag var intresserade, en billigare, en mellan och en dyr.

Kivik
Denna soffa var billigast av de jag ville kolla in, kostar ca 5 400 kr med det tyg jag vill ha. 4-sits soffa.
Bild från IKEA

Soffan är som jag vill ha den, men jag tyckte att den var hård att sätta sig medans ryggstödet var för mjukt enligt mitt tycke. Annars snygg färg men skönheten skall ju finnas där när man sätter sig i den. 

Vimle
Mellan soffan som jag kallar den, ca 8 400 kr med det tyget som jag är mest intresserad av. 4-sits soffa.

Bild från IKEA

Denna i 3-sits skulle bli för liten därför en 4-sits soffa, det är för att schäslongen tar plats. Gillar soffan med att den har förvaring under schäslongen. Men jag tycker inte vart lika snygg som den är på bild. Lite för mjuk för min smak. Det är armstöden som störde mig lite, sedan kan det vara så att jag ville ha de breda låga armstöden.

Sörvallen
Den dyraste soffan av dessa jag provade, ca 10 500 kr. En 3-sits soffa men generös sådan tycker jag.

Bild från IKEA

Den var skön att sitta i och hade lite svikt när man satte sig i den. Jo denna var bäst och så jag vill ha den. Men priset är det negativa... så jag tog ett varv till och satte mig i dem.
Det blev att jag föll för denna soffan, så jag beställde den och kommer få den om ca 2 veckor. Så detta startar operation vardagsrum.

Även Sörvallens schäslong har förvaring. Hur smart är inte det, där kan kag lägga ner pussel och pusselmattorna, perfekt.
Bild från IKEA

Soffbordet kommer vara kvar ett tag till för jag har inte hittat det "perfekta" bordet ännu. För jag behöver byta ut det jag har för det är så slitet.

Känns som jag kan få iordning på mitt hem någon gång.
Köket är jag nöjd med nu när jag har nya luckor och tapeter. Det är skönt när man trivs i sina rum.

Nya luckorna
Nya tapeterna

Nya lådor till hyllan
Jag kommer visa er bilder på soffan när jag väl har den på plats... Nu blir det dags att rensa ut grejer som man inte vill ha kvar. Det är så gott att göra det.

Ha en skön lördag... för nu skall jag inta lite frukost.
Kramizz
Taggar: IKEA, Inredning, Shopping;

Kommentarer :

#1: Louise

Så härligt att göra om hemma :D

Svar: Ja det är så kul när man kan göra det.
Pernilla Johansson

skriven

Kommentera inlägget här :