3 tandläkarbesök denna veckan

I måndags började jag med att gå på en undersökning och som vanligt så hade man ett hål, hon sa jag borstar tänderna bra. Men jag har en giftig mun heller vad hon sa... och det kan ha med att man småäter eller som att vi som är GBP opererade som äter ofta... saliven hinner inte hämta sig efter en måltid om det inte får vara fri från matintag på ca 3-4 timmar.

Jag kände en liten smärta i en problemstand som troligen har haft sprickor innan och har fixats på grund av det. Det försvann sedan men i onsdags em började det värka som attans... så det blev att ringa tandläkaren det första på torsdagsmorgonen. Typiskt är att tandläkarna här på området har stängt i 2 dagar för utbildning. Hade tur att få komma på en akuttid till Norrahammar.

Hon borrade upp tanden och kollade rotkanalerna men den ena var svår att hitta. Fyllde igen det med kryddnejlika smakande fyllning. Men aj aj vad hon jag fick, det blev ännu värre, tanden var lite förhög så jag tuggade på den hela tiden så jag kunde inte äta för det gjorde så ont. Fick i mig lite Risifrutti.

Det är ju tur att jag har möjlighet att jobba hemifrån för det underlättade mycket när man ha sådan smärta. Jobbade i ca 4,5 timme hemma innan tandläkarbesöket och skulle fortsätta lite till när jag kom hem... men då så dök en stor uppdatering upp på datorn.
Det tog ca 2 timmar på min sega dator. Så det blev inger mer arbete för jag hade så ont och värktabletter hjäpte inte till.

Fick en skit natt med värk, hade tänkt att gå till jobbet men det funkade inte alls, så det blev att jobba lite hemma igen... och ringa tandläkaren igen, ringde direkt till Norrhammar denna gången. Fick en tid vid 11,20 och mamma var snäll och körde mig igen.
Huvudet snurrade innan de skulle börja borra... det är väl för att jag inte har fått i mig mat... idag på fm fick jag i mig en proteindryck och 2 knäckebröd men fan vad ont jag fick av det.

Nu blev det en annan tandläkare och han börjde med att borra upp tanden, visar sig att den är död så jag behövde inte bedövning till en början men sedan kändes lite när man närmade sig den onda roten och fy när han bedövade i gomen där den onda roten finns...sedan kände jag inget. Han rensade den och la en tillfällig lagning på tanden igen men nu inte så hög så jag skall ha ont när jag tuggar.
Visar sig vara smala rotkanaler jag har på den tanden så nu på måndag blir det att ringa tandkläkaren här på området. Det blir att gå dit för att se om de kan rotfylla den, han sa att det inte är helt säkert att det går då de är så smala... då är det bara att dra ut tanden.

Väl hemma lagade jag lite indiangryta och pasta... det var så gott att få äta...
Jobbade 1,5 timme efter jag ätit så nu tar jag helg och kan säga att det värker inte lika mycket i tanden nu som innan idag, hoppas att det kommer bli bättre nu och inte värra.

Säger bara det, vilken tur att jag har frisktandvård, för detta hade inte blivit billigt om man nu skulle behöva betala allt detta.

Jag fick en fördelsdagspresent av min lilla Bubbi (jag kallar Hannes det) och mamma.
Nu hoppas jag på storvinst så jag kan köpa ny soffa, säng och dator... :)
Vilken present det skulle bli :)

Nu får man hålla tummarna för denna kalender och för att min tand kommer bli bättre.
Ha en trevlig helg
Kramizz
Taggar: Tandläkare;

Kommentarer :

#1: Eva

Hej!
Vet exakt vad du känner o går igenom,inte kul.
Har haft tandläkar skräck innan,men jag fick gå många gånger på ett par månader,så det har försvunnit 😀
Dyra pengar som ingen ser 😉
Kram Eva

Svar: Jag har också skräck men vet inte om det hjälper att gå igenom detta. Huva inget kul med värk alls. Kram
Pernilla Johansson

skriven

Kommentera inlägget här :