Julhelgen är över

Ja nu är denna jul och nyårshelgen över. Nu har man ingen ledighet förrän till påsk, men mu går vi mot ljusare tider.


Jag vet att jag har varit dålig på att blogga, ibland blir det så. Kommer inte lova att bli bättre på det för jag vill ju gärna ha något att skriva om. Som ni säkert har märkt så har det mest varit böcker och målade bilder här hehe så bloggen har inte varit helt död.

Har lyssnat på en del böcker som ni märkt är redan inne på bok fyra för detta år.

I somras så skaffade jag en Kapselmaskinen, en manuell Dolce Gusto. Jag använde den, men tyckte det var lite omständigt när man skulle göra drycker so, krävde två kapslar för att veta att mängden blev rätt.
Så när jag fick en slant av pappa så skaffade jag en automatisk istället. Så gott att ha denna nu behöver jag inte ha kollen på mängden.

Den är lagom till mig. Då nu har jag en manuell som jag vill bli av med, den är vit och inte använd mycket. Jag skickar den inte men bor ni i Jönköping så är det bara att skriva att meddelande.

Jag vill byta gardiner i köket, är lite trött på panellängder, det är bara i köket jag har det. Vet inte vad jag vill ha för gardiner. Öljettringar är smidigt och snyggt. Gardiner vill jag gärna ha, vet att en del kör utan  men jag har så mycket eko i mitt kök så det behövs gardiner.

Längder är inga problem, men har varit inne på en kappa, men vilken längd behöver man på det? Mitt fönster är ca 260 cm.

Tacksam för all hjälp gällande gardiner.


På jobbet strulade till sig i tisdag, men kollega Helena åkte till Tidaholm för att hämta kläder som föräldrar till Smålandslaget hade köpt, visade sig vara fel storlek de hade tryckt upp.
Så jag följde med Helena på andra turen att hämta kläder.
På väg hem ca 5 km från Mullsjö så small det till och vi undrade vad det var och då hörde vi att det var punka. Däcket var helt tomt. Kan säga att byta däck var inte lätt. För domkraft satt som berg, Helena klev in i bakluckan och ryckte och sparkade m.m. för att få loss den, jag vågade inget säga hehe för hon var arg.

Det vi mörkt så vi fick lysa upp med mobilen sedan så gick inte bultarna loss de satt som berg och Helena hoppade på fäljkorset men de lossade inte. Hennes man kunde inte komma och hjälpa oss men vi fick tag på Håkan som kom och hjälpte oss. Så vi kom efter ett antal timmar hem.


Dagen efter tog vi bilen till Habo för att fixa till däcken då man inte kör med reservdäcket. 
När han kom in till oss och visade oss denna järnbit en så tänkte både jag och Helena "Har vi tagit sönder bilen"

Sedan sa han, detta har jag aldrig sett innan i ett däck. Då var det den järnbiten  som har kommit in i däcket. Fattar inte hur för den är inte vass.

Ja vi skall alltid lyckas med något hehe.

Nu i helgen har jag lagt ett par pussel. Lade ett pussel över Las Vegas, gillar tecknade bilder på pussel.

Sedan blev det lite svårare pussel, bilden på lådan är inte det som pusslet blir. I detta fall är det före rea och efter rea.

Jag och mamma har beställt flygbiljetter till Amsterdam, nu var vi tidiga och det gjorde att biljetterna blev ca 1000 kr billigare än förra året. Hannes resa kostar nästan lika mycket fast han få sitta i en bärväska under sättet. Hehe man skulle kunna köpa en stol till honom istället.

Denna gång hamnar vi inte i Köpenhamn. 
Vi tog inte direktflyg med KLM för det var dyrare. Vi tog SAS igen, med byte i Stockholm. 2-3 timmar väntan men vi skall igenom kontroller och ta oss mellan inrikes och utrikes så det blir nog en bra tid. Blir inte upp tidigt heller och det blir bra det med. Bara i Amsterdam som det blir tidigt. Men det gör att vi inte kommer hem sent och det är gott.

Fixade naglarna för några dagar sedan, valde detta härliga blå nagellacket från Zoya. Tyvärr lossnade en bit av det när jag röjde ut en garderob. Den skulle tömmas så det var på tiden och nu får jag in mina tomtar där, inte alla men de stora så slipper jag förvara dem som jag gjorde innan. Gott att bli av med en massa skit.


Måste fixa till en matlåda tills i morgon, det är jobb och tandhygienisten imorgon.
Ha en go kväll
Kramizz

0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Amsterdam, Jobbet, Nagellack, Pussel, Zoya