Ordningen återställd

I helgen blev det en tur tilla farmor och hälsa på i hennes nya boende, nu har hon ett boende där hon har ordentlig mat och nya vänner runt omkring sig och personal.
Hon har inte det bästa minnet och hon har förvirrat sig bort någon gång så för oss är det skönt att hon är på ett boende med personal än att hon bor själv.

Det var ett fint boende och mina fastrar hade fixat det så fint till henne. Vad jag kunde se så verkar hon trivas bra. Hon fyller 90 år i år och har sina krämpor men ändå pigg tycker jag.

Så mina fastrar och pappa har ett tuftt jobb nu att rensa hennes boende för allt kan hon inte ta med sig. De har börjat bra och vi barnbarn fick komma i söndags för att se om det var något vi ville ha.
Det blev att jag tog den tavlan jag broderade till farmor när hon fyllde 70 år.
Carl Larsson motiv. 
Sedan har jag gjort en tavla med vargar som ramlade ner så pappa har den för att fixa den. den tavlan gjorde jag till min farfar för han var så imponerad när jag hade gjort en tavla till pappa och efter det så gjorde jag en tavla till honom.

Hehe lite skoja hade de haft också.
Såg detta på väggen när min pappa var politiskt aktiv.
Nedanför den hade de satt piltavlan som farmor hade fått med en person hon inte gillar.
Sedan tog jag med mig en stor bild på oss kusiner som min faster hade tagit. Jag minns det så väl när vi tog detta kort.
Står upp gör Kusinen Marie och kramar min bror Andreas. Sitter till vänster är kusinerna Niclas och Emma och sedan jag med kusin Micael i knät.

Jag fick med mig ett litet fotoalbum hem som jag skall kopiera bilder ifrån sedan kan någon annan ta det om de skulle vilja ha det.
Hittade ett kort som vi tog i farmor och farfars säng när vi var lite större.
Det är så härligt att se dessa kort.
Synd är att vi inte alla kusiner är samlade, va kul det skulle vara att ta ett sådant kort igen innan den sängen försvinner.
Men en bor i Amsterdam, en i Stockholm och den den sista i Ucklum, medans tre av oss bor i Jönköping.

I lördags kom pappa med en hel kasse med diabilder som mina fastrar ville jag skulle skanna in så de kan få dessa bilder sedan på ett USB. Så det skall jag försöka med att fixa.
Kollade på några och jag fanns med på bilder, sedan var en del mörka och de kanske man inte kan göra något åt.
Lilla på på lekstugetrappan i norrland på farmor och farfars sommarstuga.
Sedan kom pappa med en docka för han tyckte den var så söt :)
Skall undersöka lite var den kommer ifrån och hur gammal den är... för inte verkar den gammal och varför han farmor den? Kan det vara kusindöttrarna som haft den?

Jag har inte tagit mer för farmor hade enormt mycket saker, fattar inte var hon har haft allt.

I måndags kände det som om ordningen var återställd när nyhetsmorgon har börjat den vanliga tiden, frukost framför TV nyheterna...
Nästa vecka blir det iordning på bussarna också.

På jobbet kommer det bli lite ändringar, en slutar och vi kommer att byta rum. Bara Helena som kommer sitta kvar på sin plats :)

Nu är lunchen slut så dags att jobba igen.
Ha det gott
Kramizz
Taggar: Rensa;

Kommentera inlägget här :