Flygfunderingar och frågor

Nu kan jag avslöja hur vi kommer ta oss till Amsterdam, det är så att det blev helt klart idag. För en vecka sedan så bokade jag och mamma biljetter på SAS till Amsterdam för att KLM tog inte med hundarna, så vi får göra ett byte på kastrup i Danmark.

Att det har blivit en sådan väntan beror på att vi måste få klart att planet tar hundarna. Först gjorde de fel och skrev att hundarna vägde 30 kg styck och det är ju helt fel för de väger ungefär 20 kg tillsammans och buren 8 kg... så max allt tillsammans är 30 kg.

Sedan blev det att vänta ännu en gång på att få besked om de kom med men då kom de med 3 av turerna men inte med det sista turen Kastrup till Landvetter för att det var ett litet plan och buren var för stor eller något sådant, så vi blev ombokade till en annan tid och får en lång väntan på Kastrup på 11 timmar.
Vi får våra biljetter och vad man ser man, de har inte lagt in hundarna på sista turen så mamma får ringa igen och då lade de in dem och idag så fick vi biljetterna och hundarna är med på att turer.

Det är ett par hundar som har rest en hel del nu... som mamma skrev, de har åkt hundvagn, bilfärja, bilar några gånger till Amsterdam och åkt buss här i stan. Nu skall de flyga. Det de inte har gjort är att varit med och cyklat hehe...
Här ligger de på en resa ner till Amsterdam 2014, de är så klart bältade i bilen...

Resan ner till Amsterdam kommer att funka fint, för där är det bara ca en timme väntan i Kastrup och man håller till på samma terminal. 
Men hemresan blir lång, 11 timmar. Hundarna kommer man kunna ta ut den tiden för det kommer bli för långt för dem att sitta i en bur.

Blir lite fundersam gällande hemresan, för på dit resan står dessa byten tillsammans medan hemresan står resorna separat. Antar att vi kommer få hämta ut våra väskor emellan och checka in dem igen. Måste ta reda på detta, men har kollat om det står bara kastrup på taggen man sätter på väskan så måste man hämta ut den men om det står Sverige och Landvetter så flyttar de väskan. Får se om man kan ta reda på detta.

Funderar på vad man skall hitta på när man väntar på det planet. Det blir så lång tid... hehe det blir som den filmen med han som bor på flygplatsen... The Terminal eller vad den heter, Tom Hanks tror jag spelade huvudrollen.

Någon som har checkan in sig hemma och inte har en skrivare att skriva ut bordingkortet, om man har det på mejl funkar det på mobilen? Eller är det en app som gäller?
Något jag måste få koll på :)
Men man har lite tid på sig innan resan :)

Jag har kollat i mina guideböcker lite för att kolla efter ställen.
Som jag skrivit innan så kommer det att bli väskmuseet tror jag denna gången.

För att ta lite kort på växtligheter som jag gillar att göra... ett par blombilder jag tagit i Amsterdam 2014 och 2015.
Nu blir det att ta sig per Tram i Amsterdam att ta sig till dessa ställen men det skall man väl lösa på något sätt.

Jag hittade ett ställe som heter Hortus Botanicus som ligger i området Plantage som vi inte har varit på. De har lite olika växter att kolla på och ta kort på :) Det kostar € 8,50 att gå in där och oma jag fattade rätt så går de som är 65+ in för € 4,50, då blir mamma glad att komma in för det priset.

Ganska nära detta ligger Artis Zoo, visst det är en djurpark men den har massa växter också som man kan ta kort på :) Tyvärr så står det inte mycket på engelska på den sidan. Tur man har brorsan som kan läsa det :)
Tyvärr kostar det en del att gå in där € 20,50, står ingen 65+ rabatt där, men i en guidebok jag har står det men den är lite äldre en sajten men där stod det ca € 17, men men får se om man kan lura med mamma dit men det beror på om det inte kostar mer där inne att gå in i fjärilshuset m.m. så det får brorsan kolla upp lite :)

Hehe vi kan inte shoppa så mycket denna gången eftersom vi flyger så då får vi väl kolla in annat i stället som kostar som vi inte gjort åren innan.

Det blir att kolla mer i guideböckerna om man hittar något mer intressant... sedan är det spännande att se om mamma hittar något för hon fick en guidebok av mig ;) (bara en liten hint mamma hehe)

Ha en bra kväll
Kramizz
#1 - - Lotta:

Förra året skrev jag ut pappret på biljetterna på jobbet och när vi kom fram till Landvetter fick vi skriva in oss på en dator med boknings numret. Då fick vi till väskorna. Sen checkade vi in väskorna.

Svar: Problemet är att jag inte har den möjligheten på semestern när man checkar in ett dygn innan man åker... jag är inte på jobbet då och jag åker inte upp dit enbart för det. Det löser sig säkert :)
Pernilla Johansson

#2 - - Heléne:

Spännande att ge sig ut och flyga med hundar! Det är inget problem att få bagaget incheckat till slutdestinationen, säg bara till när ni checkar in bagaget så skriver de ut att det ska via Kastrup till Landvetter. Och ni måste inte stanna på Kastrup i 11 timmar, ni kan gå ut i Köpenhamn. När ni kommer tillbaka till flygplatsen går ni direkt till säkerhetskontrollen och visar upp era boardingkort. Det ligger en metrostation och en tågstation på Kastrup, bara att åka in och gå och strosa i Köpenhamn istället för att sitta på flygplatsen hela tiden! Det tar inte mer än en kvart in till centrum därifrån. Har gjort det många gånger då jag reste mycket i jobbet tidigare, och ofta bytte plan i Köpenhamn.

Svar: Tack för detta svaret, skall se hur vi kommer att göra :)
Pernilla Johansson